ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Bitter Sándor: Nincs egy ép porcikám sem
2004. május 14., péntek, 18:30|Utolsó módosítás: 2005. január 4., kedd, 11:23

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Bitter Sándor, a Magyarországon viszonylag kevéssé ismert endurance-szakág képviselője a Társalgóban elmondta, hogy gyermekkori álma valósult meg a motorversenyzéssel, aminek következtében viszont nincs egy ép testrésze sem. Baumgartner Zsolttal szemben semleges, a magyar focit utálja, a kézis csajok viszont imádatának tárgyát képezik.


Rosszcsont, "diszkópatkány" gyerek voltam 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Képgaléria
Bitter Sándor a Vendégszobában

Fórum
Bitter-fanok ligája

- Sziasztok! Rendkívül örülök, hogy itt lehetek a Társalgóban, nyugodtan kérdezhettek bármit, maximum nem válaszolok rá. :)

- Találkoztál-e már Baumgartner Zsolttal? Ha igen, mi a véleményed róla? (Gabi)
- Találkoztam vele, számomra totál semleges, én jobban szeretem a Senna-kaliberű, határozott, agresszív versenyzőket, de nyilván mindenkinek más a kedvence. Azt gondolom, hogy a különböző fórumokon kissé túlzottan is célponttá vált, amit szerintem önmaga sem fog fel igazán. Ettől függetlenül örülök neki, hogy a Forma-1-ben van egy magyar pilóta.

- Mi vezetett el idáig, miért lettél motorversenyző? (ikork)
- Gyerekkori álmom volt, és nagyon későn, 18 évesen adatott meg az akkori lehetőségeknek megfelelően az, hogy elkezdjem az MZ-vel a versenyzést, ami majdhogynem akkora örömet jelentett nekem akkor, mint most a vébézés. Rosszcsont, "diszkópatkány" gyerek voltam a gimnáziumi évek alatt, és mindenképpen szerettem volna egy célt megvalósítani, adódott ez a szerelem, s ennek érdekében mindent megtettem már akkor is. Az sem volt mellékes, hogy az egyik példaképem, a magyar motorsport egyik legnagyobb egyénisége, Szabó II. Laci bácsi egy utcával mellettünk lakott, úgyhogy ha tehettem, mindig a háza felé nézelődtem, hogy mi történik, mikor láthatok spéci motorokat, mikor szólíthatom meg. Vele egyébként a mai napig jó viszonyban vagyok.

- Én is motorversenyző voltam, de a hátam miatt nem versenyeztem. Neked nem volt ilyen jellegű gondod? (magyarország)
- Én össze-vissza törtem már magam, nincs egy ép porcikám sem, emiatt szezonokat kellett kihagyni, sőt, a bal bokám papíron is rokkant, és tele van csavarokkal. A gerincemmel sosem volt gond, viszont sok krosszos barátomnak van gondja a gerincével.

- Családod mit szólt ahhoz, hogy ezt a veszélyes sportot űzöd? (ikork)
- Gyermekkoromban vita alakult ki erről, édesapám hétszeres magyar bajnok és Eb-ezüstérmes ökölvívó volt, ő azt szerette volna, hogy én is az legyek, de kiskoromban nagyon félős voltam, ezért azt csak rövid ideig csináltam, pár évvel később azonban ez lett a kedvenc kiegészítő sportom, míg időközben teljesen megfertőződtem a benzingőzzel.

- Sportnak lehet nevezni a motorversenyzést? Mitől az? (ikork)
- Szívesen megadom a telefonszámomat, és gyere el velem a napi négy és fél órás fizikai felkészülési és karbantartó edzésemre. Rögtön világos lesz. Amellett, hogy az izmaid a felfokozott idegállapottól, illetve a gyorsulástól és lassulástól nagy igénybevételnek vannak kitéve, szellemileg is eszméletlenül a topon kell lenni, hiszen századmásodpercek alatt dönthetek rosszul egy szituációban, ami az életembe kerülhet.

- Hány motorod volt eddig, és milyenek? (resistor)
- Honda kivételével minden típusból volt az épp adott versenykategóriámnak megfelelő, és mellé minden évben egy krosszmotor. Most így hirtelen nem tudom összeszámolni.

- Hogy kell készülnöd egy-egy versenyre? (ikork)
- Versenyek között kevés idő van regenerálódni, főleg ha a tengerentúlról érkezem - mint pl. most Kínából. Az akklimatizálódás sem egyszerű, de egy-két nap pihenő után minden áldott nap másfél órát töltök el ökölvívással, egy órát kardio-gépeken, emellé jön a motokrossz, és egy ötvenperces speciális nyújtás. Ez tart a következő versenyig, aztán kezdődik minden elölről.

- Gondolkoztál már a MotoGP-n? A pénzen kívül esetleg más akadályai is vannak a dolognak? Szerintem simán megállnád ott is a helyed. (pegge)
- Gondolkoztam, nekem a MotoGP egy idegen világ. Attól függetlenül, hogy ez a világ legrangosabb versenysorozata, de számomra olyan, mint a Forma-1, a pénzről szól, ezenkívül tisztában vagyok a saját képességeimmel, az is nagyon-nagyon kevés lenne oda. Számomra fontosabb az amerikai superbike-bajnokság, a superbike-vb vagy az endurance-világbajnokság. Ahol sportolok, emberként beszélgetnek egymással, ami sem a MotoGP-ben, sem a Forma-1-ben nem jellemző. Ezért is nézek inkább ralit a Forma-1 helyett.


1/3 következő oldal >>

1. Rosszcsont, "diszkópatkány" gyerek voltam

2. Imádom a kézilabdás csajokat

3. Nem ismernek fel az utcánKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor