Kiss Gergely: Az olimpia olyan, mint a legdurvább vizsga nyolcszor

Vágólapra másolva!
Az Euroliga-győztes Domino-BHSE, illetve a világbajnoki és olimpiai címvédő magyar válogatott vízilabdázója, Kiss Gergely a Társalgóban kijelentette: Kemény Dénes együttese már egy jó átlagteljesítménnyel is döntőbe juthat Athénban, míg csúcsforma esetén egész biztosan ott lesz a fináléban. Az egykori vándormadár és leendő jogász szélső szereti a rockot, a Keresztapa-trilógiát és a történelmi regényeket, elmondja, mi a teendő víziszony ellen, a foci-Eb döntőjében holland-angol párharcot vár, utóbbi válogatott himnuszát pedig legszívesebben a Warpigs együttes előadásában hallaná.
Vágólapra másolva!

- Szerinted mi értelme ennek a millió meccsnek az olimpia előtt? (coll)
- A nemzetközi szövetség (FINA) kitalálta ezt a Világligát, aminek a sportág népszerűsítése lenne a célja, de sajnos mindig bezavar, mert Eb-t, vb-t, Világkupát kell játszanunk. Kicsit sok a meccs, bár megpróbáljuk ezeket gyakorlásnak felfogni.

- Szeretnéd, ha a gyereked vízilabdázna? Hajrá, Honvéd! (hoggar-girl)
- Mivel lányom van, esetében nem erőltetném ezt a férfias sportágat. Sok szép nőies sportág van, de ha nagyon rá lesz kattanva, lehet, hogy engedek az apai szigorból. Amellett, hogy remélem, nem az én alkatomat örökli.

- Hány éves a lánya?(csuky)
- 16 hónapos, Vikinek hívják.

Fotó: Fábián Évi

Kattintson a képgalériához!

- Küldd a lányod kosarazni! Azt nagyon ajánlom! (anna 5)
- Amennyi sportot csak lehet, ki szeretnék vele próbáltatni, és amelyikhez lesz kedve, valamint kis tehetsége, azt valószínűleg támogatni is fogom, hogy csinálja.

- Mit szólsz a Vasas edzőcseréjéhez? Mi történhetett? (zsir 71)
- A Vasasnál sajnos a szponzorok ideje és türelme lejárt, már amennyire mi ezt tudhatjuk. Állítólag nagyon nagy eredményeket kellett volna elérnie a csapatnak, hogy ne legyen gyökeres változás.

- Hogy érzed? Döntősök lesztek most is az olimpián? (rescuer)
- Ha nem jön közbe nagyon váratlan esemény, és ki tudjuk hozni magunkból legalább a jó átlagot, akkor ott lehet a helyünk a döntőben, ha pedig csúcsformában leszünk, akkor biztos döntőt játszunk.

- Naponta hány órát edzetek? (T)
- Válogatott felkészülés alatt minimum 6 órát edzünk, de az olimpiai felkészülések még egy picit hosszabbak szoktak lenni.

- Emellett mennyi időd jut családra, barátokra? (T)
- Két edzés között nagyon kevés idő van, sokan még ráadásul tanulunk is, ami plusz nehézséget jelent a hétköznapokon. Esténként szokott a csapat nagy része programokat bevállalni: mozi, vacsora stb.

- Van a válogatott csapatban széthúzás? (mustar)
- Ha lenne széthúzás, nem biztos, hogy nyertünk volna hét év alatt hét aranyérmet.

- Kikkel vagy a legjobb viszonyban? (mustar)
- Természetesen azokkal, akikkel a Honvédban is együtt játszom, de, mondjuk, a csapat 80-90 százalék már ott van a válogatott keretben.

- A válogatott csapattársaid közül kit mondasz barátodnak? Van olyan, akivel különösen jó barátok vagytok? (reekus)
- Olyan barátom nincs, akivel szünidőben is mindennap beszélek és találkozom, de mivel legalább napi 6 órát vagyunk együtt, jó a viszonyom a honvédosokkal és még pár válogatott játékossal is.