Pásztory Dóra: Mostantól örömből úszom

Vágólapra másolva!
Az athéni paralimpián két ezüst- és egy aranyérmet szerző Pásztory Dóra pusztán egészségügyi okokból kezdett el úszni annak idején, ám edzője már akkor bajnoki címet jósolt neki, amikor még a fejét sem tette bele a vízbe. A 200 méteres vegyesúszás világcsúcstartója a nagy nyomás miatt februárban közel volt ahhoz, hogy abbahagyja az edzéseket, ám mint elmondta, ez az érzés is része a felkészülésnek. A játékok után finoman szólva nem hiányzik neki a víz, úgy tervezi, a jövőben teljesen más szerepet kap az úszás az életében. 
Vágólapra másolva!

- Milyen volt odakint? (bogdany)
- Ez nem is kérdés három érem után: fantasztikus. Nagyon-nagyon jó volt a magyar csapat, és jó társaságban persze hogy jólérzi magát az ember. Arról nem is beszélve, hogy nekem játszották a Himnuszt.

- Sokan szurkoltak? (bogdany)
- 30 fős szurkolótábor kísért el a helyszínre, de tudomásom van róla, hogy itthonról is nagyon sokan kísérték figyelemmel a szereplésemet.

- Hajtott valamiféle nemzeti öntudat? (magyar)
- Persze, még mindig fantasztikus érzés, ha felhúzhatom a címeres melegítőt, és igenis motivál, hogy a mi kis országunkat képviselhetem.

- Hol láthatunk legközelebb versenyezni? (HeMK-)
- Vasárnap a pécsi nevelési központban úszom egy 200 vegyest. Sok szeretettel várom az érdeklődőket, nagy élmény lesz. :)

Fotó: Fábián Évi

Kattintson a képgalériáért!


- Sokan megismernek az utcán? (bogdany)



- Mi a véleményed a magyar úszásoktakásról? (HeMK-)
- Nincsenek olyan ambícióim, hogy ezzel foglalkozzak, tehát nem is merültem el mélyen a témában. Én mindig feltétel nélkül megbíztam az edzőmben, így nem kérdeztem rá, hogy mit miért kell csinálnom. Úgy gondolom, hogy mindig az eredmények azok, amelyek alátámasztják vagy megcáfolják az egyes módszereket.

- Egy héten hány edzésed van? (plussbari)
- Tizenegy; minden hétköznap kettő, és szombaton egy. De azért a szombatiak néha-néha elmaradtak. :)

- Mióta úszol? (HeMK-)
- '95 óta, kilenc éve.

- Miért pont úszni kezdtél? (manoka)
- Pusztán egészségügyi okokból, az orvosok javasolták, mert az egyetlen olyan sportág, amely természetes módon mozgat meg minden izmot, így az egyébként kevesebbet használt bal kezemet is.

- Nem érzed-e, hogy háttérbe szorultok az olimpikonok mögött? (kakas)
- Azt gondolom, hogy most sokkal nagyobb figyelmet kaptunk, mint négy éve, és folyamatosan javul a helyzet. Nagyon optimista vagyok, a pekingi paralimpiával kapcsolatban reális célnak tartom, hogy az emberek végig figyelemmel tudják kísérni akár a képernyők előtt is a játékokat.