Buzsáky: Barca, Juve, Chelsea, Fradi

Vágólapra másolva!
Buzsáky Ákos, az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle támadó középpályása az [origo] Vendégszobájában járt, ahol mesélt portugáliai és angliai élményeiről, elemezte a magyar focit, és elárulta, hogy nem mondana nemet a Barcelona, a Juventus vagy a Chelsea hívó szavára, de jelenleg a Plymouthban is nagyon boldog. A 23 esztendős futballista nem tudja, miért nem fért be eddig Matthäus 70-es keretébe, s bevallotta: a Ferencvárosban csak akkor játszana, ha biztosabb lábakon állna a magyarországi labdarúgás.
Vágólapra másolva!

- Mikor kezdtél focizni? Szerinted mikor késő elkezdeni? (Eltekintve a közhelytől, hogy sosem késő. :) (gphilip)
- Én 4 éves koromban kezdtem. Igazad van, ezt a sportot nem lehet elég korán elkezdeni, mindig van mit tanulni.

- Szerinted mi kell ahhoz, hogy jó legyen a magyar foci? (cool)
-
Ez egy elég összetett kérdés. Sok mindenen kellene itthon változtatni, de én optimista vagyok, bízom benne, hogy előbb-utóbb a magyar foci megint felemelkedik.

- Miért nem vagy válogatott? Nálad jóval gyengébb játékosok is ott vannak a keretben. Hogy van ez? (zsirbufe_55)
- Ez jó kérdés, sajnos nem tudok rá válaszolni. De remélem, ami késik, az nem múlik.

- Beszéltél valaha Lothar Matthäusszal? Ha igen, vajon milyen poszton számítana rád a válogatottban, kik lennének a legfőbb vetélytársaid? (lacko05)
- Még nem beszéltem vele, de gondolom a középpályán számítana rám, tehát ezen a poszton lennének a riválisaim.

- Lehet, buta kérdés, de nem érzed úgy, hogy az eddig kipróbált 70 Matthäus-bébi közé már igazán beférhettél volna? Szerintem rajtad kívül csak én nem voltam eddig nemzeti mezben. :)) (lacko05)
-
De lehet, hogy neked nagyobb esélyed van rá, mint nekem. :)

- Szerinted ki a három legjobb magyar játékos? (Vilibacsi)
-
Gera Zoltán, Király Gabi, Szabics Imre. De sok olyan játékos van, akik nincsenek ennyire előtérben, s mégis nagyon jó képességűek.

- Milyen edzőnek tartod Matthäust? Dolgoznál vele? (cool)
- Ő egy profi edző, akinek az a célja, hogy mindenáron jó eredményt érjen el. Szívesen dolgoznék vele, kíváncsi vagyok, milyen lehet a hétköznapi életben.

- Úgy érzed, profiskodsz? Nézd meg Gerát, ő is innen indult, és nem egy Plymouthban játszik. (kaszas)
-
Mindenkinek más a pályafutása, én maximálisan meg vagyok elégedve a sajátoméval, nem foglalkozom másokkal, teszem a dolgom. Ha csak egy gyenge másodosztályban tudok futballozni, akkor ennyi volt bennem. Egyébként kösz a kérdést.

Fotó: Fábián Évi
- Mennyit edz egy profi focista? (mr_paul_ell)
-


- Mennyit gyakorol egy magyar játékos a kintiekhez képest? (cool)
-
Nem hiszem, hogy az edzés mennyiségében különbség lenne, inkább a minőségében.

- Egy magyar focista, amikor itthon játszik, még csak le sem tudja venni a labdát, de amikor kimegy külföldre, kiderül, hogy jól is tud játszani. Miért van ez így? (zsirbufe_55)
-
Igen, az itthon játszó focisták nincsenek rákényszerítve a jó teljesítményre, egy esetleges rosszabb meccs után ugyanúgy biztos helyük van a csapatban, ami külföldön nem mondható el. Minden egyes meccsen be kell bizonyítani, hogy te vagy a legjobb a posztodon. Biztosan ez is szerepet játszik abban, hogy gyengébb a magyar foci.