Károlyi Andrea: A csapatsport megtanít jó embernek lenni

Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kosárlabdázója, Károlyi Andrea a Társalgóban beszélt a PVSK-tól való távozásának körülményeiről és Rátgéber László természetéről,  megindokolta, hogy miért nem lehet felvenni a versenyt az orosz klubcsapatokkal és hogy miért nem lenne alkalmas edzőnek, valamint nem hallgatta el azt sem, miben látja a zálogát a válogatott sikeres olimpiai kvalifikációjának.
Vágólapra másolva!

- Tervezed még a visszatérést Pécsre, vagy végleg szakítottál a várossal? (Scelaci)
- A szakítás erre az évre szól. Azt persze nem tudhatom, hogy mit hoz a jövő, de mivel nagyon baráti hangulatban távoztam Pécsről, nem elképzelhetetlen a visszatérés.

- Volt esetleg valamilyen afférja Rátgéber Lászlóval, vagy más játszott közre a távozásában? (petey_t)
- Semmilyen afférom nem volt vele, a távozásomnak egyszerű oka volt: én a tavalyi szezon végén bejelentettem, hogy kisbabát szeretnék, ez sajnos nem jött össze. A klub közben felépítette a csapatát, és az anyagi keretbe így már nem fértem bele.

- Mesélnél a válogatott gyengélkedésének okairól? Hogy történhetett meg, hogy most legalább egy évig sehova nem juthatunk ki, amikor pedig összességében jó a magyar nőikosárlabda? (cool)
- Én nem érzem úgy, hogy a válogatott gyengén szerepelt. Ha az a soproni mérkőzés csak egy kétpontos vereség lett volna, akkor most mi lennénk ott a ma kezdődő Európa-bajnokságon.

- A Károlyiak főnemesi családjának tagjai a felmenői közé tartoznak? Vagy ez puszta névazonosság? (petey_t)
- A családfámnak nem néztem még utána, de nem tiltakoznék, ha oda tartoznék.

- Egy sportolónő könnyen vissza tud rázódni az élsportba egy szülés után? Mi a tendencia a kosarasoknál vagy a kéziseknél? (cool)
- Általában szülés után a sportolók még jobb formában térnek vissza. Ennek az is lehet a magyarázata, hogy egy kisbaba megváltoztatja az ember értékrendjét, és ha a sportot nem a legfontosabb dolognak tartjuk, talán könnyedebben is tudjuk venni.

- Szerintem te vagy a legcsinosabb kosaras lány. :) (one-roy)
- Nagyon szépen köszönöm! Szemész látott már? :)

- Nem akart soha külföldre szerződni? Vagy soha nem hívták? (holger_04)
- Minden évben voltak ajánlataim, de úgy gondoltam, ha szakmailag, emberileg és anyagilag is megtalálom a számításaimat Magyarországon, akkor nincs értelme külföldre menni.

- Egy kosaras bajnoki cím minek a függvénye? Pénz és tehetség? És mi van azokkal a csapatokkal, ahol nagyon jó az utánpotlás-nevelés? Tényleg, hol a legjobb? (zsolt_volt)
- A bajnoki cím szakmai hozzáértés és alkalmas játékosok függvénye, amihez persze elengedhetetlen, hogy egy klubnak nagy költségvetése legyen. Mindenképpen fontos az utánpótlás-nevelés, mert ugye a következő generációt is fel kell építeni. Eddig úgy tűnik, a legjobb utánpótlás Budapesten van.

- Én tudom hol a legjobb az utánpótlás: Tursics úr kezei között!!! (one-roy)
- Igen, szerintem is.