Gergely István: Nem mondtam le a válogatottságról

Vágólapra másolva!
Bár idén is bajnok lett a Dominóval, ezúttal nem tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány válogatott keretének Gergely István, az olimpiai bajnok pólókapus. Erről, Ledo Kapitányról, óvodai jeléről, a hölgyrajongokról és még sok minden másról kérdezték olvasóink a kiváló hálóőrt az [origo] Vendégszobájában.
Vágólapra másolva!

Tényleg kimaradt a válogatottból?[Gabi-Ngörzsöny]
Szeretném, ha mindenkivel tegeződnénk! Igen, sajnos ebben az évben kimaradtam, de természetesen nem mondtam le a visszakerülésről.

Milyen ember, és milyen kapitány Kemény Dénes? Hogyan jöttök ki vele?[sanya79]
Dénessel a kapcsolatom lényegében csak szakmai, így mint edzőről azt mondom, hogy nagyon érti a dolgát. Mint emberről nem tudnék objektív véleményt mondani róla. Sokan szeretik és sokan nem. De ki van ezzel másképp?

Szerinted nincs szüksége a magyar vízilabdának reformokra? Te milyen változásokat eszközölnél, ha a kezedben lenne a döntés lehetősége? [jeanlucpicare]
Mindenképpen el kell kezdeni az új játékosok beépítését a felnőtt válogatottba, és talán több figyelmet kellene fordítani az utánpótlásra, ha szeretnénk ezt a nemzeti sportot magas szinten tovább folytatni.

Szia, nem éreztétek úgy a második mérkőzés után, hogy elment a döntő? [sanya79]
Én pont a második mérkőzés után éreztem úgy, annak ellenére, hogy kikaptunk, hogy kezdünk jobban játszani, és megnyerhető a finálé. Amit a következő mérkőzés igazolt is, amikor tíz góllal nyertünk.

Milyen érzés újra bajnoknak lenni? [szabomian19]
A legutóbbi bajnokság számomra talán a legkedvesebb, mert igazán jó meccseket sikerült játszanunk, egy jó ellenfél ellen. A nehezen elért eredmények felértékelődnek.

Helló Isti! Mi volt a legjobb élményed pályafutásod alatt? [alviés a ...]
Édesanyám mindig azt szerette volna, ha egyszer én is ott lehetnék, amikor egy magyar csapatnak a magyar himnuszt játsszák a dobogó legtetején. Athénban az olimpiai döntő után hallgathattam meg, és élhettem át ezt. Úgy érzem, ezzel édesanyám egy álmát váltottam valóra.

Milyen érzés, amikor a válogatott tagjai ellen kell játszanotok, ráadásul döntőt? [vicacica8]
Gondolom a magyar válogatott tagokra gondolsz. Nem szoktam gondolkozni azon, hogy kik ellen játszom, viszont mindig jobb egy jó játékosokból álló csapatot legyőzni.

Miről beszélt Szécsi, amikor azt mondta, hogy azért igazol külföldre, mert elege van a magyar vízilabda-viszonyokból? [jeanlucpicare]
Ahogy én értelmezem, és látom a dolgokat, nem a csapatban keresendő problémákra utalt, hanem egyes emberek hozzáállásával lehet gondja. Amiben sok más játékos mellett én is egyetértek vele.

Mivel magyarázod az olaszoktól kapott két pofont a nemzetközi kupában? [Gabi-Ngörzsöny]
Ebben az évben nem ment igazán jól a csapatnak, sajnos ez a Recco ellen is látszott. Nehéz lenne egy igazán jó magyarázatot találni rá, szerintem több összetevője van, viszont nem jelenti azt, hogy ennek a csapatnak itt a vége, és a teljesítőképességének a határa.

Kivel a legjobb a kapcsolatod a társak között, és milyen a viszonyotok az ellenfél vezetőivel, játékosaival? [sanya79]
Talán Molnár Tamásal, akivel egy szobában vagyok mindig, Biros Péterrel, Vári Attilával és Szívós Marcival vagyok szorosabb baráti kapcsolatban, de az összes többi csapattársammal nagyon jó a viszonyom, úgy a fiatalokkal, mint az idősebbekkel. Az ellenfél vezetőivel is jól kijövök, gyakran szoktunk egy-egy közös mérkőzés után beszélgetni.

Szerinted lesz még helyed a válogatottban? [gánszendrózisz]
Nem mondtam le róla, mindent megteszek annak érdekében, hogy a teljesítményemmel meggyőzzem Kemény Dénest. Nem látom borúsan a mostani kimaradásomat a válogatottból, mindenkinek jól jön egy kis pihenés, és egy kis feltöltődés. Most ennek jött el az ideje.