Kis János: Máltát még a Bikák is legyőzték volna

Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Gödöllői Bikák futsalcsapata a múlt héten remek sikert ért el, a budapesti Körcsarnokban rendezett Bajnokok Ligája-selejtezőn ugyanis moldáv és lett ellenfelei legyőzésével bejutott Európa legjobb 16 csapata közé. Az együttes trénere, a másodállásban taxisofőrként dolgozó Kis János ellátogatott az [origo] Vendégszobájába, ahol többek között arról is beszélt, hogy a futsal honi sikeressége elsősorban nem pénzkérdés, fegyelemmel, figyelemmel európai élklubbá válhatna csapata. A trénert természetesen a nagypályás magyar fociról is kérdezték az olvasók, Kis János szerint Máltát még a kispályára specializálódott játékosai is megverték volna.
Vágólapra másolva!

- Mi az a futsal? [bozsoma]
- Jó kérdés. Itt egy félreértést tisztázzunk rögtön, a futsal az utcák, terek kispályás bajnokságában 4+1-ben, 5+1-ben, bármilyen létszámban játszható foci, melyet a terembe vittek, és néhány szabályt módosítottak.

- Hol és hogyan tanulta ki a szakmát? [vilibacsi]
- Én is kispályáztam, és először Belgiumban láttam a 4+1-es focit - akkor még így hívták. Részt vett ezen a kupán például a brazilok világbajnok csapata is, így volt kiktől megszeretnem ezt a sportágat úgy jó 15-20 évvel ezelőtt.

- Gratulálok a BL-szerepléshez! Ezek a srácok "rendes fociban" kb. milyen szinten vannak? Ugye egy magyar "válogatottnál" azért jobbak? :) [+csernyenko+]
- Szerintem mi nyertünk volna Máltán. Itt több nagypályás futballista is van a csapatban, tehát értenek hozzá. Köszönöm a játékosok nevében is az elismerést.

- A BL-selejtező kapcsán van bármi hiányérzete? [crouch]
- Van. Sajnálom, hogy az utolsó meccsen túl sokat kaptunk. Szerettem volna, hogy a csapat taktikusabb legyen. A fejekben még nincs rend, és a fegyelem is hiányzik. Amúgy nekem szuper volt a minitorna, jövőre visszavárom ezeket az érzéseket.

- Hogy élte meg az utolsó napi kudarcot? [trfghjikm]
- Milyen kudarcot? Nekem nem volt kudarc. Ha előtte beszéltünk volna, érdekes dolgokat mondtam volna, hogy mit várok a mérkőzéstől. Az én csapatomnak a tudásával tisztában vagyok. Tudom, hogy mi a dolgom, hogy hol kell javítanom a jövőben.

- Milyen eséllyel indulnak a BL 16 csapatos csoportkörében? [kiki12212]
- Attól függ, kit kapunk sorsoláskor, de igazából ez az év a tanulás éve, jövőre kell megmutatnunk.