Ladányi: A hokielitben is megállnánk a helyünket

Vágólapra másolva!
Ladányi Balázs, a magyar jégkorong-válogatott tagja járt a Vendégszobában, aki elárulta, hogy a svédek elleni győztes meccsen nem az ellenfél, hanem a magyar szurkolók miatt volt nagy élmény játszani, hogy bár nem szeretne tippelni, de reális esélye van csapatunknak a feljutásra a divízió I-es vébén, sőt, szerinte egy osztállyal feljebb, az A csoportban is megállnák a helyüket hokisaink. Azt is megtudhattuk az utóbbi idényt Újpesten töltő klasszistól, hogy még közel sem biztos, hogy a liláknál folytatja, hogy formán kívül is képes 145 km/h-s lövésre, és hogy a kevés csapat ellenére meg lehet élni Magyarországon a hokiból, igaz, nem luxuskörülmények között.
Vágólapra másolva!

- Miért pont jéghokizol? Mi az, ami megfogott ebben a sportágban? [arikiscsaj18]
- Csak elmentem egy edzésre, s valamiért ottragadtam, szerelem első látásra.

- Hány évesen kezdtél el jégkorongozni, és mi az a korhatár, ameddig érdemes elkezdeni, ha az ember profi szinten akar később játszani?
- 10 évesen kezdtem, szerintem a mostani válogatottból én kezdtem legkésőbb. A mai fiatalok 4-6 évesen már jégen vannak, az, hogy kiből lesz profi, az csak később derül ki, körülbelül 18 évesen.

- Milyen sportokat érdemes gyermekkorban elkezdeni, hogy alapja legyen a jégkorongnak? [pancsi_pécs]
- Mivel ez is labdajáték, nem baj, ha van gömbérzéke a gyereknek, de nem kell túlterhelni több sporttal, inkább egyet csináljon, de azt komolyan.

- Kinek ajánlanád a hokit? A 7 éves unakaöcsém nagyon szeretne játszani, de elég gyönge, törékeny alkat. Ez mennyire számít? [hokifan]
- 7 évesen semennyire nem számít, megedződik hosszú évek alatt.

- Szerinted hanyadikok leszünk a divízió I-es vébén? [acorp3]
- Nem szoktam eredményt latolgatni, ezt most is kihagynám, cél a feljutás, de maradjunk a realitás talaján, és ne tegyünk plusz terhet a csapat nyakába. Ez sport, úgyhogy benne van a pakliban a feljutás is.

- Az elnökség az 1-3. helyet tűzte ki célul a vébére, reálisnak tartod? Ki lehet a legnagyobb ellenfél a feljutásért? [transduna9]
- A célkitűzés reális, valószínű, hogy a szlovénekkal vívjuk majd a legnagyobb harcot, de egyik meccs sem lesz sétagalopp.

- Milyen a légkör most a csapatban? Nem lesz negatív hatással rátok a sok felkészülési mérkőzés, nem lesztek fáradtak a vb-re? [bgabesz23]
- Úgy gondolom, hogy sosem volt ilyen jó a hangulat, ezt megalapozta a svédek elleni győzelem. A felkészülést illetően az edzőnk jobban képzett, mint én, biztos tudja, mit csinál, de nem gondolom, hogy öt mérkőzés problémát jelentene.

- Mi volt az, ami miatt ennyivel jobbak voltak a svédek a debreceni meccsen? [patkány burger]
- Ők ennyivel jobbak, az előbb már szó volt róla, hogy a sportban minden lehet, ezért sikerült őket megfognunk az első meccsen, és sajnos a másodikon minden összejött nekik.

- Milyen érzés volt játszani a svédek ellen? [SWITCH]
- Az igazi élményt, bármilyen meglepő, nem a svédek, hanem a 9000 szurkoló nyújtotta, akikkel megtelt a Papp László Budapest Sportaréna.

- Milyenek voltak a svédek testközelből? [transduna9]
- Olyanok, mint mi, őket is anya szülte, csak kicsit nagyobb hokimúlttal rendelkeznek, és ez kiütközött a második meccsen.

- Belejátszott a svédek elleni győzelembe, hogy kicsit nagy mellénnyel jöttek ki? [mezgageza0]
- Lehetséges, bár az egyik svéd vezető a meccs elején azt mondta, hogy szoros lesz, és van esélyünk.

- Mennyire veszik komolyan Nyugat-Európában a magyar hokit? [mezgageza0]
- Egyre komolyabban veszik, több hokinagyhatalomnak törtünk borsot az orra alá, és erre mindenhol felfigyeltek.

- Szerinted milyen a magyar utánpótlás? [hokifan]
- A következő generáció nagyon ígéretes, és remélem, hogy a fiatalabb korosztályokban is megvannak a hasonló tehetséges játékosok, mint akik idén bizonyítottak a felnőttben.

- A magyar focisták nulla teljesítménnyel állandóan címlapon vannak, nálatok van eredmény, mégsem vagytok "sztárok", miért? [sportosferi]
- A foci az foci, nem lehet a kettőt egy lapon említeni, úgy gondolom, hogy ez nem is fog változni.

- Mikor lesz legközelebb meccsetek? [bohéméle_02]
- Április 11-én, Miskolcon a norvégok ellen, adja a Sport TV is.

- És mennyi esélyt látsz a norvégok ellen? [Mr.Bendegúz #]
- Kétesélyes, szerintem felküzdöttük magunkat arra a szintre, hogy akár a norvégok ellen is győzelmi reményekkel lépjünk jégre.

- Mennyi esélyünk lenne egy A csoportos vb-n a jó szereplésre (jó szereplést értem azalatt, hogy nem esünk ki)? [magányosrácc]
- Elég nagy.