Angyal: Néha az edzőnek is önvizsgálatot kellene tartani

Vágólapra másolva!
Napok óta forr a víz a kajak-kenusok háza táján, ezúttal nem az evezőcsapások, hanem a szakvezetés pengeváltásai, illetve Janics Natasa távozása miatt. Angyal Zoltán szövetségi kapitány az [origo] Vendégszobájában elmondta, mikor borult ki a bili olimpiai bajnokunknál, valamint hogy szerinte néha az edzőknek is kellene komoly önvizsgálatot tartani. A szakember elmondta, ha sikerül rendezni a problémás kérdéseket, akkor szeretne a sportágban dolgozni és az olimpiai ciklust kitölteni.
Vágólapra másolva!

- Döbbenten hallom, hogy Natasa nem kér Kati néniből! Ki az a Vécsi Viktor? Még nem hallottam Róla!! [krupi]
- Én is sajnálom, hogy a Natasa nem tért vissza. Vécsi Viktor annak a Vajda Attilának az edzője, aki az athéni olimpián 3. helyezést ért el és a mostani Világkupán első lett.

- Mit szól a legújabb hírhez, hogy Janics Natasa nem megy vissza Kati nénihez? [szkanderboy.]
- Nagyon sajnálom! A nehezebb utat választotta, de szurkolok neki, hogy az álmai valóra váljanak.

- Tud-e valamit arról, hogy mi volt a pontos oka a Janics-Kati néni afférnak? [Spinesi]
- Régóta érlelődött a dolog, Kati néni szerint nem volt olyan az edzésmunkája, ami elvárható lett volna egy ilyen szintű versenyzőtől, s egy négyes-edzés után borult ki a bili.

- Egy folyamatra hívnám fel a figyelmet. Kati néni összeveszett Kőbán Ritával, majd Bótával, Szabóval, Viskivel, most Janiccsal. Akkor most ki a hibás? [S Hannawald]
- Nagyon nehéz az edző sorsa. Nap mint nap konfliktusokat kell megvívni a versenyzőkkel, ebből fakadóan előfordulnak a szakítások. De azt gondolom, néha az edzőnek is komoly önvizsgálatot kellene tartani.

- Mi lesz így a Janics, Kovács párossal? Végleg feloszlott? [szkanderboy.]
- Remélem nem, s jövőre az olimpián újra együtt láthatjuk őket! Már ha a teljesítményük elfogadható lesz.

- Ön szerint miért van az, hogy egy edzőnek nagyobb a hatalma, mint a szövetségi kapitánynak? Mert úgy látom sajnos így van. [szkanderboy.]
- Nem tudom, hogy mért van! Remélem, szeptembertől nem így lesz. Az elnökség döntése értelmében szeptembertől szabályozva lesz ez a kérdés.

- Kérem, árulja, mi a szövetségi kapitány jogköre? Mert nem értem...[Spinesi]
- Elkészíteni az éves felkészülési programot, a négyéves olimpiai programot, javaslatot tenni a csapat összeállítására, válogatási elveket készíteni, összefogni a különböző válogatott keretek munkáját.

- A múltkor azt mondta, hétfőtől nem tekinti magát szövetségi kapitánynak, még ha a szövetség nem is fogadja el lemondását? Mitől változott meg a véleménye? [szkanderboy.]
- A szövetség elnöksége garanciát vállalt arra, hogy szeptembertől rendezik a problémás kérdéseket, amennyiben ez így lesz - amit nagyon remélek - akkor szeretnék továbbra is a sportágban dolgozni és ezt az olimpiai ciklust végigcsinálni.

- Igaz hogy a jövőben Janics Natasa edzője lesz? Egyáltalán lehetne valaki egyszerre szövetségi kapitány és edző? [szkanderboy.]
- Nem! Nem lehet együtt csinálni ezt a két feladatot, pedig szép kihívás lenne.