Zsiga Gyula: Remélem, szívátültetésre nem lesz szükség

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a nőikézilabda-bajnokság befejezése után a Budapest Bank-FTC együttesének új szakvezetője, Zsiga Gyula látogatott el az [origo] Vendégszobájába. A magyar válogatott edzőjeként is dolgozó szakember mesélt a kiskunhalasi távozásról, arról, miért választotta a Ferencvárost. Zsiga már a négy közé jutást is sikerként könyvelné el a bajnokságban, a sikeres BL-szereplés csak hab lenne a tortán. Hallott a Fradi-szívről, s reméli, ő is tud ehhez alkalmazkodni.
Vágólapra másolva!

- Miért távozott Kiskunhalasról? [zuburka]
- Sajnos nem láttam annak a lehetőségét, hogy a csapatot akár kisebb veszteségek árán egyben tudjam tartani. Nagyon nehéz volt a lányokat az utolsó két és fél hónapban motiválni. Nem egyszerű a rivális klubokkal szemben úgy marasztalni őket, s elhitetni velük, hogy van jövő, hogy nem tudsz fizetni. Azt gondolom, nagyon nehéz lesz akár 3-4 játékost is megtartani ebből a keretből. Ezért döntöttem így.

- Nincsen lelkiismeret-furdalása, hogy Kiskunhalason tönkremehet a női kézilabda? [Dusk Till Dawn]
- Teljes mértékben tiszta a lelkiismeretem. Úgy gondolom, hogy az utolsó hónapokban minden lehetséges cérnaszálat megragadtam annak érdekében, hogy a csapat az előbb általam említett minimális veszteségekkel is, de tovább tudjon funkcionálni. Sajnos ilyen jövő vár azokra a kis- és középcsapatokra is, ahol a mecenatúrát egy ember tartja a kezében. Egyébként ma és a jövőben is amiben csak tudom, segíteni fogom halasi barátaimat.

- Miért viszi magával a legjobb játékosokat is? [zuburka]
- Megkérdeztem tőlük, hogy volna-e kedvük eljönni velem, és ők igent mondtak. Vittem volna szívem szerint az egész csapatot, de ugye ez lehetetlen.

- Miért éppen a Fradit választotta? [Spinesi]
- A legegyszerűbb válasz, hogy csak ők kerestek meg. Ha egy kicsit bonyolítjuk, akkor azért, mert budapesti vagyok, és már idestova hat éve nem dolgoztam a családom közelében.

- Gondolom látta a bajnoki döntőt? A Győr miért bukta el? Ön mit csinált volna másképp Róth Kálmán helyében? [Corleone31]
Szerencsére nem én vagyok Róth Kálmán, ezért nem tudom, hogy ő miben gondolkodott. A végjátékot nagyon rossz százalékban játszotta le a Győr és a Ferencváros mellé szegődött a szerencse.

- Boldog, hogy megnyerte a Fradi nőikézilabda-csapata a bajnokságot? [.MeTaXa.]
- Természetesen örülök annak, hogy a lányok megnyerték a bajnokságot. Azon dolgozom új kollégáimmal, hogy ezt a helyzetet a lehető legjobban ki tudjuk használni a jövő építése szempontjából.