Kellő bátorság és a mozgólépcső - Török Péter és Putzer Alex extrémbringások a Vendégszobában

Vágólapra másolva!
A szombati budapesti Critical Mass után extrém kerékpárverseny lesz a Deák téri metróállomáson. Az éjfélkor kezdődő versenyre meghívott 21 külföldi riderből három - sérülés miatt - visszamondta részvételét. A magyar versenyzők közül - úgy tűnik - mindenki ott lesz az első magyarországi Metroride-on.  Az egyik versenyző, Török Péter (DH Magyar Kupa összetett 2. hely - 2000, DH magyar bajnokság 3. hely - 2007) és Putzer Alex válaszolt a laza, néhol bennfentes "szakmai" kérdésekre
Vágólapra másolva!

Hány évesek vagytok? És mióta lejtőztök? :) [esztike123456]
24 és 26 évesek vagyunk. Én (T. P.) 1998 óta, Alex pedig immár 14 éve. Korán kezdtük...

Milyen összetétellel nyomjátok, és mibe "fájt" egy-egy versenygép? [KiEzA Woodoo (?)]
Költségigényes sportág a miénk. A versenygépek elég drágák, 500 ezer és 1 millió Ft közé tehetőek. Mi Kona Coiler Matic kerékpárt használunk, és Fox villát.

Ti is azon a véleményen vagytok, miszerint napjainkban a Kona gyártja a legjobb vázakat ár-érték arány szempontjából? [KiEzA Woodoo (?)]
Amennyiben csak a magyar piacot nézzük, a válasz igen. Nemzetközi szinten azonban rengeteg olyan márka létezik, amelyeket Magyarországon kevesen ismernek. Nálunk a Kona van jelen a leginkább a piacon.

Tudtok hátrafele menni a bringával? [unalom uzo Pasi]
Igen. :)

Mennyit kerestek egy verseny alatt? [Boys13]
Magyarországon, egy országos versenyen csupán néhány ezer forint a nyeremény, ám nemzetközi vagy világversenyek kapcsán lényegesen komolyabb összegekről beszélhetünk. Sajnos egy magyar versenyzőnek egyelőre nem adottak a feltételek a külföldi élvonalba való bekerüléshez.

Mit foglal magában pontosan ez a Red Bull Metro Ride? [KiEzA Woodoo (?)]
Mint minden Red Bull rendezvény, ez is extrém "gálának", show-nak mondható. Maga a verseny, ahogy a nevéből is kitalálható, a metróban zajlik. A Deák téri felszíni állomásról indul, mind a három metró állomásain, a mozgólépcsőn, a peronon és még egy metrókocsin keresztül is átmegy a pálya, fordítókanyarokkal és kisebb-nagyobb akadályokkal fűszerezve. Bővebb információval (animációk, fotók és a meghívott versenyzők) a http://www.redbullmetroride.hu oldal szolgál.

Fotó: Szabó Pál

Az érdeklődőknek lesz lehetőségük közelről szemlélni az eseményeket, vagy le lesz zárva az aluljáró nagy része és csak a sajtó mehet...? [Joyie]
Nézők nem mehetnek a metróba, csak a VIP-meghívottak, a sajtó képviselői és a versenybírók. A felszíni rajt kivételével, melyet élőben lehet látni, az érdeklődők az Erzsébet téri Gödör klubból egy óriáskivetítőn nézhetik az eseményt.

Más európai városban volt már ilyen? [asztalsarok]
Az ötlet Magyarországról származik, évekkel ezelőtt találta ki két jó barátunk: Gulyás Mihály és Berényi Zsolt. Pár évvel ezelőtt Mexikóban megrendeztek egy hasonló rendezvényt, de közel sem volt akkora kaliberű, mint amilyen a szeptember 22-i lesz. Hála a BKV új vezetésének, ez az álmu(n)k is meg fog valósulni.