Sallói: Az Újpest a legnagyobb presztízsű klub ma itthon

Vágólapra másolva!
"Mostantól jogos elvárás a bajnoki cím" - mondta a Vendégszobában Sallói István, az Újpest labdarúgócsapatának sportigazgatója. Az egykori kiváló csatár mesélt az új igazolásokról, elárulta, hogy csak Simek Pétert nem tudták megszerezni a kiszemelt játékosok közül, hogy a 2007/2008-as idényben 1 millió eurót költött a klub erősítésekre, edzőként dicsérte, csapattársként viccesen kritizálta Urbányi Istvánt, és nincs jó véleménnyel a kereskedelmi tévékről, amelyek nem adnak sporthíreket.
Vágólapra másolva!

- Milyen új igazolások vannak a csapatban? [cs7]
- Összesen 10 új játékos érkezett a téli átigazolási időszakban: Szalma, Dudic, Bozic, Ebala, Györök, Takács, Hajdú, Moldován, és két régi-új játékos: Vituska és Hullám.

- Most olvasom, hogy cél a nemzetközi kupaszereplés. Ez őszintén összejöhet? [EpUt]
- Ha nem vesszük az MTK-t, akkor azonosan állunk a Debrecennel, és mindössze egy pont hátránnyal a Honvéddal szemben. Ha mi leszünk a tavasz bajnokai, akkor már garantált a nemzetközi porond, minimum a második hellyel. De bízunk benne, hogy az MTK-t is meg tudjuk fogni!

- Nem érzi úgy, hogy a védelem még erősítésre szorult volna középen és bal oldalon? [ateman2]
- Egyetértek. Kerestünk egy magas, erőteljes, tapasztalt közéső védőt, aki képes irányítani a védelmet, de nem találtuk meg a nagy "Ő"-t, és csak azért, hogy igazoljunk, nem igazoltunk. Majd nyáron. A bal oldalon nekem tetszik Sadjo Haman játéka, mert támadó típusú balbekk, mint Roberto Carlos.

- Volt olyan játékos, amit meg akartak szerezni télen, de nem sikerült? [miháj licsenko]
- Igen, volt, de mindössze egy. Simek Péter. Vele mindkét oldalra rendelkeztünk volna szélsővel, így egyelőre csak a bal oldalt sikerült megoldani.

- És Simek igazolása játékos- vagy klubszinten vetélt el? [utefan2]
- Klubszinten. Simek szívesen jött volna, mindenben meg is állapodtunk, viszont a Fehérvár új tulajdonosa egyben szerette volna tartani a csapatot, így nem jutottunk még csak tárgyalásig sem.

- Olvastam, hogy 1 millió eurót költöttek játékosvásárlásra, ez mekkora időszakra vonatkozik? [della65]
- A 2007/08-as bajnoki évre.

- Mi a helyzet Rajczi visszahozatalával? [miháj licsenko]
- Szerettük volna visszahozni, mert egyrészt nem játszik a Pisában, másrészt ilyen típusú csatárra lenne szükségünk. A Pisán belül is fejtörést okozott, mit is reagáljanak a megkeresésünkre, mert ugyan nem játszik, de minőségi cserejátékosként szükségük van rá. A gazdasági vezető elengedte volna, de a végső szót a sportigazgató mondta ki. Nyárig maradnia kell!

- Mi a véleményed Ebaláról? Tényleg akkora tehetség a srác? [nemeskaroly]
- Igen, nagyon jó futballista, és nem azért mondom, mert én fedeztem fel Afrikában!:-)) Sajnos sérülékeny, de reméljük, "kinövi" ezeket a problémákat.

- Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ha összejön egy jó Újpest, a meghatározó játékosokat mindig eladjuk! Ez a "tradíció" tovább fog folytatódni? [LilaFiu]
- Az elmúlt években kevés jó játékos volt egyszerre a csapatban, ezért az ő eladásukkal szét is esett a csapat. Most elég minőségi játékosunk van már ahhoz, hogy egy-egy játékos eladását ne érezze meg a csapat. A terv szerint félévente csak egy-egy meghatározó játékost kívánunk értékesíteni, hacsak nem Abramovics jön valakiért, de akkor valószínű be is fogunk tudni vásárolni.