ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Madaras: Lehettem volna ökölvívó is
2008. május 22., csütörtök, 15:27|Utolsó módosítás: 2008. június 6., péntek, 16:21

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Alig két hónappal a pekingi olimpia rajtja előtt Budapesten rendezik a magyar sikersportágnak számító öttusa aktuális világbajnokságát. Az esemény sajtófőnöke, az egykori kiváló versenyző, Madaras Ádám a Vendégszobában elmondta, akár fogadna is arra, hogy utódai érmekkel térnek haza Pekingből. 1991 Európa- és világbajnoka szerint a pentathlon még hosszú ideig a játékok műsorán marad, de mesélt a Hídember című filmben történt kaszkadőrségéről, és szóba került III. Richard is.


A boksz nem volt elég kemény 1/2. oldal >>

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Szóljon hozzánk!
Komment
Ha jól megmondaná, ráadásul még ütköztetné is véleményét...
... itt megteheti!Írjon nekünk!
Ha a hagyományos levélváltást kedveli...
... ide adja fel!
Olimpiatörténet
Mi történt az ókortól napja- inkig a nyári játékokon? Itt kiderül!


Athéntól Athénig

Videa
Interjúk, tudósítások, összefoglalók, házi sport- videók. Minden, ami sport.


videa.hu

Ajánlat
Sportágak
A magyar csapat
Retrolimpia
Helyszínek
Ajánlat
Peking 2008 - Menetrend
Képgaléria
Madaras Ádám a Vendégszobában


- Hogyan kezdte a pályafutását? [Kopii]
- Szüleim beírattak úszni, de azt nagyon untam, ezért választottam az öttusát. Lehettem volna ökölvívó is, de az nem volt elég kemény sportág. :)

- Mikor érdemes egy gyereknek elkezdeni sportolni? [!pasi30]
- Szerintem a babaúszással kell kezdeni. Annál korábban nem lehet. :) Teljesen mindegy, hogy milyen sportágat választ a gyerek, az a lényeg, hogy következetesen menjen végig az úton.

- Miért érdemes öttusázni? Unokaöcsém hatéves és nagyon tetszik neki. Te miért ajánlanád? [hdkjshdsd]
- Összetett sportág, éppen ezért talán nincs is más olyan sport, ami ennyi mindent fejlesztene egyszerre. Soha nem unod meg az edzéseket, nagyon jó a társaság, a világ legjobb edzői itthon vannak. Ráadásul hihetetlen népszerű Magyarországon, és ha eljutsz egy szintre, aktív sportpályafutásod után is könnyen boldogulsz, igazi barátokra lelhetsz, akikre mindig számíthatsz. A magyar himnuszt hallgatni a dobogón állva a világ egyik - ha nem a legjobb - dolga. Szóval, gyertek öttusázni! :)

- Önnél nem volt konfliktus a sport és a tanulás között? Hogy vagy egyikben jó, vagy másikban? [!pasi30]
- Meggyőződésem, hogy a rendszeres sportolás segít a tanulásban is! Megtanít beosztani az idődet, megtanít feldolgozni a sikert és kudarcot egyaránt, segít kizökkenteni a "száraz" és "unalmas" tankönyvek világából. Ráadásul egy sikeres sportoló bizonyos előnyöket is élvez(het), ha tanára sportőrült! :) Szomorú, ha egy iskola igazgatója vagy tanára nem így gondolkodik, velük is szívesen csetelnék. :)

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

- Melyik tusa a legnehezebb? [hattusa56]
- Ahány öttusázó, annyi válasz: van, aki nem bírja a lövészeten tapasztalható feszültséget, akad, aki rosszabbul fut, és nehezen dolgozza fel, ha a verseny végén nagyon sokan megelőzik, van, akinek a vívás okoz nehézséget, mert inkább önmagával küzd, mint egy kiszámíthatatlan ellenféllel. Nekem sokáig a lovaglás volt a legnehezebb, mert ott sok függ attól is, hogy milyen lovat sorsolsz. Aztán eltelik pár év, és "kiöregedve" a mezőnyből már mind az öt nehéz lesz. Én még nem vagyok öreg. :)

- Hogyan látja a szövetség jövőjét? Min lehetne fejleszteni manapság? [Kopii]
- Nem a szövetséget kell fejleszteni, hanem a sportágat. Ha sikeres és népszerű a sportág, "könnyű dolga van" a szövetség vezetőinek. Mint minden sportág, az öttusa is keresi az újítások lehetőségét, ebben mi magyarok mindig is élen jártunk (pl. egynapos öttusa-verseny, váltóverseny, minél kisebb területen elhelyezni az egyes verseny helyszíneket stb.)

- Nem gondolja, hogy a magyar fociba túl sok pénzt ölnek bele? Azt a vagyont más sportágra is lehetne fordítani. [Kopii]
- Valóban pénzes sportág, és igazad van, talán máshol sokkal jobb helyen lenne a beleölt pénzeknek! De azt azért tudomásul kell venni, hogy még mindig a legnézettebb sportágról beszélünk (most hagyjuk a színvonalat), ráadásul a gyerekek számára is az egyik legkedveltebb sportolási forma. Bízom abban, hogy néhány befektető más sportágban is fantáziát lát, pl. az öttusában. :)

- A többi sportágat figyelemmel kíséri? Melyik a kedvence? A BL-döntőt figyelte például? [hattusa56]
- Talán nincs is olyan sportág, mit ne kedvelnék, vagy ki ne próbáltam volna korábban. Kezdve a síeléstől, búvárkodástól, kerékpározástól, a thai boxon keresztül egészen a jet-ski-ig. Kedvenc persze azért van, a saját sportágamon kívül is; imádom nézni az atlétikai, Forma-1, motorsport és tenisz-közvetítéseket. Bár teniszezni sokkal jobb a pályán! Igen, szoktam labdarúgást is nézni, persze csak a színvonalas mérkőzéseket szeretem, bár mostanában csak összefoglaló sportműsorokra van időm.


1/2 következő oldal >>

1. A boksz nem volt elég kemény

2. Hídember, Barcelona, BuzgóKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor