ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Tankcsapda - a pacifizmus szimbóluma
2003. október 30., csütörtök, 15:08

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Tankcsapda tagjai szerint egyre inkább divat lett arról filozofálni, hogy divatos-e az együttes, de ez őket nem zavarja: haladnak tovább a maguk által kijelölt úton. Nem bánnák, ha lenne saját szakácsuk a turnék során, de tagadják a nagyképűség és önteltség vádját, kikerülik a legyilkolt törpe esetét feszegető kérdést, és egyetértenek abban, hogy minden nőben meg lehet találni a szépséget - de ehhez nélkülözhetetlen egy előzetes fogmosás. Nyerjen dedikált Tankcsapda-posztereket és fotókat! Mindössze egy, a cikk végén szereplő kérdésre kell helyesen válaszolnia.


A politikai szerepvállalásról és a klipekről 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
Tankcsapda: "Nem misztifikáljuk túl a dolgokat"
Linktár
Tankcsapda-linkek

- Régóta nyomjátok a rockbizniszben! Meddig tervezitek, hogy kitart a Tankcsapat? :) (Stone_Orchid)
- Ezt előre nem lehet meghatározni, amíg jól érezzük magunkat, meg érdekli az embereket, amit csinálunk és mi is örömünket találjuk benne - azaz, amíg ki nem fogy az üzemanyag.

- Van kedvenc saját számotok? Milyen zenét hallgattok? (Sillabub)
- Elég hangulatfüggő mind a hármunknak ez a dolog, saját zenét elég nehéz megítélni, főleg akkor, ha te írod azokat. Egyébként közös kedvenc a Kísérlet száma, Fény a fegyveren, az Adjon az ég. Nagyon változatos zenei stílust hallgatunk, a legkeményebb death metáltól az elektronikus zenéig, lemezekig. Mindenféle stílust szoktunk hallgatni, függően attól, milyen a hangulat, hol vagyunk, és hogy éppen nyugalomra vágyunk-e vagy az ellenkezőjére: törni-zúzni szeretnénk.

- A zenekar hangszerei mennyibe kerültek? (Kanni)
- Elég drága hangszerekről van szó, itt most forintban nem lehet meghatározni, azért ha valaki jó hangszeren akar játszani (lehet az gitáros, dobos mindegy), akkor elég sok pénzt kell félretenni. Nagyságrendileg millió forintokról van szó.

- Nagyon leadtátok a régi albumokhoz képest! (DiePutyy)
- Mi nem így gondoljuk, folyamatosan változunk, változik a mi ízlésünk is és a tiéd is, lehet hogy ez épp most nem találkozott. Szerintünk igenis nagy előrelépés az új lemez, nagyon sokat dolgoztunk rajta. Persze, ha te másképp gondolod, az sem baj.

- Szerintem az év egyik legjobb koncertje volt a hegyaljai bulitok az esőben! Ezen a véleményen vagytok ti is? (nano18)
- Általában a hegyaljai bulik tényleg nagyon jók szoktak lenni, és általában - mindig! - esik az eső. Tök jó érzés, hogy a rajongók a mostoha idő ellenére is kitartóan buliznak.

- Hogyan döntitek el, hogy milyen előzenekarokkal turnéztok? (ykroyg)
- Nagyon sok zenekartól kapunk demókat, ez az első lépcső - hogy elküldik nekünk a megfelelő hanganyagot, sok kritériumnak kell megfelelni, nem elég egy zenekarnak, hogy jó zenét játszik (vagy tehetségesek), megfelelő háttérrel kell rendelkezniük hozzá, és nem utolsósorban tetszenie kell nekünk, a zenekarnak :)
 
- Hogy lehetne hozzátok jelentkezni énekesnek ??? (Ocseee_18)
- Miért, ez én hangom nem tetszik? :)  (Lukács)

- Lukács Laci! Te mindig ilyen béna voltál a fociban? Remélem, a debreceni fiatalok, akik a Lokiban fociznak, nem rólad vesznek majd példát! (Borso)
- Annyira tudok én futballozni, mint amennyire a Loki játékosai tudnak gitározni és énekelni. Szerencsére, ebben összhang van közöttünk.

- Az új albumról melyik számokból lesz klip? (donsam)
- Az első klip az Adjon az ég című dalból, a második az Örökké tart, a többit meg még nem tudjuk.

Forrás: [origo]

- Mennyiért vállaltok fellépést? (Blacksix)
- A koncerteket saját magunk szervezzük, és leginkább saját turnéra szoktunk elmenni, és az, hogy fellépést mennyiért vállalunk, nagyon összetett és bonyolult kérdés.
 
- Páran azt mondták, az őscsapdásoknak nem nagyon jött be az új album. (Faceless)
- Szerintünk az új lemez sok hallgatást igényel. Minden egyes új lemez megjelenésekor ugyanez a szöveg hangzik el: az előző lemez jó volt, de az új már nem. Az egy évvel ezelőtti chaten is ugyanezt mondtátok az akkori új lemezre. A Connektor-ra, ami most már etalon lemeznek számít, annak idején meg azt mondták hogy ekkora sz.rt régen csináltunk.

- Megváltozott a hangzás, megváltozott a közönség. (Zaxxon)
- Aki a zenekart szereti, szán rá időt hogy megismerje az új lemezt, aki pedig csak felületesen hallgatja, az nem biztos, hogy megtalálja benne azt, ami benne van.

- A választások idején történt megkeresés valamely párt részéről, hogy játsszatok a rendezvényén? Mi a véleményetek azokról a művészekről, akik bevállaltak ilyesmit? (Sticky_Fingers)
- Ez mindenkinek szuverén joga, hogy eldöntse, ő hol és miért vállal fellépést és ki mellett. Mindenki azt csinál, amit jólesik neki, mindenesetre a Tankcsapda soha nem volt egyetlen oldal elkötelezettje sem, és ez a jövőben is így lesz.

- Szerintetek melyik számotok robbant a legnagyobbat? (Danex)
- A zenekar első éveiben az A legjobb méreg című dal, az utóbbi néhány évben pedig a Mennyország Tourist és az Ez az a ház.

- Mikor léptek fel Budapesten? (Eni_cica)
- Ebben az évben  a szokástól eltérően, egymást követően két este lépünk fel a Pecsában, a karácsonyt megelőző hétvégén, december 19-én, pénteken, és 20-án, szombaton.

- Szoktatok más rockzenekarokat is figyelni és esetleg tőlük ötleteket meríteni? Barátságban álltok esetleg más bandákkal is? (magyarlany)
- Persze, ahogy mondtuk is, nagyon sok demót kapunk és képben vagyunk a magyar rockzenekarokat illetően. Elég sok barátunk van. 

- Voltatok most vasárnap, Debrecenben, Ákos Andante buliján? Nektek nem állna jól valami hasonló? (Sticky_Fingers)
- Nem voltunk, bár az ismerőseink közül páran látták, és azt mondták, valóban olyan jó, mint amilyen. Az pedig, hogy a Tankcsapda unplugged műsort csinál-e valaha, a jövő titka, de ötlet szinten évek óta foglalkoztat minket.

- Általában milyen feltételekkel vállaltok egy riportot? (Jesssy_Boy)
- Minden olyan fórumot igyekszünk kihasználni annak érdekében, hogy a közönségünk információhoz juthasson rólunk, amit nem tartunk gusztustalannak, ami egyáltalán egy rockzenekar számára egy normális fórum lehet.

- Lukács, egyedül tanultál meg gitározni? Hány éves korodban? Akusztikuson kezdtél vagy elektromoson egyből? (IMPOSTOR)
- Akusztikus gitáron kezdtem 13 éves koromban, és az ismerős srácoktól, illetve egymástól lestük el az első akkordokat. Zeneiskolában soha nem tanultam, nem is vagyok egy nagy gitáros!

- Szerintetek Magyarországon miért nincs igazán jó punk-rock zenekar, mint pl. az MxPx vagy a Blink182? (nano18)
- Itthon is vannak jó punkzenekarok, a két említett zenekar kaliforniai punkot játszik, hiszen kaliforniaiak, Magyarországon magyar punkzenekarok vannak, azokat keresd.

- Mi ihlette a Mennyország Tourist című szám szövegét? Tartjátok még valamennyire a kapcsolatot azokkal a bandákkal, amelyekkel együtt kezdtétek, de sajnos már nem léteznek? (Sex Action, Sing-Sing, Dance stb.) (Danex)
- A dal szövegét ugyanazok a dolgok ihlették, mint bármely más Tankcsapda-dal szövegét, a felsorolt zenekarok tagjai közül néhánnyal pedig időnként szoktunk találkozni, és jóban vagyunk. 
 
- Nem kerestek turnéra szakácsot? (Tirhonda)
- Nem lenne rossz, ha lenne a turnén egy állandó szakácsunk, csak kellene hozzá egy állandó turnékonyha is!

- Az Eleven című lemezetekkel mi lett? Aranylemez, ilyesmi? Szerintem az egyik legjobb albumotok! (KunyA)
- Nem tudjuk pontosan, hány darab fogyott el belőle, de a mai viszonyok között már régen aranylemez lenne. Belátható időn belül valószínűleg készítünk majd egy újabb koncertlemezt is.


1/3 következő oldal >>

1. A politikai szerepvállalásról és a klipekről

2. A berúgásról és a viccekről

3. A nőkről, a divatról és a punkrólKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor