ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Pély Barna: Nem nézek le senkit
2004. november 16., kedd, 16:42|Utolsó módosítás: 2004. november 17., szerda, 11:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Pély Barnát főképp az együtteséről, Dorináról, a zenei tehetségkutatóban nyújtott alakításairól, döntéseiről faggatták, sokakat érdekeltek a kulisszatitkok, a két széria közti különbség. Állítja, hogy nem nézi le a tehetségtelen, suta próbálkozókat, de műsorban az a szerepe, hogy értékelje a teljesítményüket, saját normái szerint. A Megasztár második sorozata szerinte gördülékenyebb, mint a korábbi, de a "felhozatal" nem változott. Néha úgy gondolja, hogy nem a "népnek" kellene dönteni arról, hogy ki legyen az elkövetkező pár évben a popkultúra része - de ezek a szabályok. Saját zenekarának jót tett a Megasztár, többen ismerik a Unitedet - bár így is évente száz koncertet adnak.


Értékrend és a Megasztár 1/4. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
A Megasztár oldala
A zenekar honlapja
Képgaléria
Pély Barna a Vendégszobában

A Megasztár egy napja

Akcióban a megasztárok

Megasztár klipforgatás

Megasztár casting

Linktár
Pély Barna - linkek

- Mi alapján választották ki a zsűrit a Megasztárban? (almosika)
- Erről a szerkesztőket lenne jó megkérdezni, de ha megpróbálom picit objektíven nézni, akkor többfajta személyiségre volt szükségük, például kritikus, zeneszerző, énektanár, gyakorló zenész, producer. Ezeknek kellett benne lenni az öt emberben. Mi sem tudtuk először, hogy hogyan tudunk együttműködni, de kiálltuk az idő próbáját. Most már egyre többször van hasonló véleményünk a dolgokról, bár van, amikor egyedül szemben vagyok a másik négy zsűritag véleményével, de ilyen már volt a többiekkel is.

- Részt vettél volna egy Megasztárban, ha a pályád kezdetekor lett volna rá lehetőséged? (my_faded_dreams)
- Mindenképpen, ha tudtam volna, hogy milyen promóciós erővel bír, és a Kifutó-n is azzal a szándékkal indultam, hogy picit megismerjen az ország, De ott leginkább anyukám unszolására indultam el.

- Nem érzel féltékenységet, amikor egy nálad jobb tehetség kerül ki a Megasztárból? (például Edmond) (Snipp)
- Örülök, hogy ilyen nagyra tartod Edmondot, én is tehetségesnek tartom. Egyáltalán nem szoktam versenyezni az új tehetségekkel, a zenélés nem a versenyről szól, hanem arról, hogy mindenki megtalálja a zenében az örömöt, akár hallgató, akár művész.

- Szoktatok veszekedni a zsűriben? (Kaaaaaata)
- Inkább csak vitatkozni. Nem mernek velem veszekedni, mert én vagyok az erősebb :).

- Néha nagyon lenézted a versenyzőket. Gondolod, hogy jogosan? Hiszen csak magát akarta kipróbálni, és esetleg valamit bizonyítani. (almosika)
- Nem tudom, ez hogy lehet, hiszen én ülök, ők meg állnak. De komolyra fordítva a szót, nem nézek le senkit, hanem ebben a műsorban az a szerepem, hogy értékeljem a teljesítményüket saját normáim szerint. Érdemes azzal is foglalkozni, miközben a műsort nézed, hogy rájöjj, hogy ezek a normák pontosan mik.

- Szerinted jobb lesz-e a Megasztár második része, mint az első volt? Ha igen, miért? (Cherry_3)
- Remélem, hogy bizonyos szempontból jobb lesz. Eddig úgy tűnik, mert ahogy egy kezdődő iskola általában jobb, amikor már 2-3 éves, úgy egy műsor is gördülékenyebben működik, ha már másodszorra csinálja az ember. Így egy csomó olyan dologra nem kell figyelni, ami visszafogná a teljesítményt. A felhozatal nem változott.

- Mikor felkértek a Megasztár egyik zsűritagjának, rögtön elfogadtad a felajánlást? (dome19__)
- Igen, rögtön elfogadtam, de előbb megkérdeztem, kik lesznek a zsűriben - és úgy határoztam, hogy ez nekem jó.

- Szeretnem megkérdezni, hogy a zsűri feladata tényleg az, hogy mindenkit lehordjatok? Mert az utóbbi két adásban pozitív megnyilvánulást nemigen láttam. Persze, ez lehet teljesen szubjektív. (Renton)
- Valószínűleg azok a részek voltak bevágva a műsorba, ahol a gyengébb produkciókat értékeltük, és mint mindannyian tudjuk, a gyengébb produkció objektív érzékelése bizonyos nézők számára negatívnak tűnhet.

- Nem lehetne valahogy megoldani, hogy nézők is legyenek az élő válogatáson? Mert muris lenne ott látni egy-két arcot! (emil01)
- A válogatásoknak immáron vége, úgy általában pedig nem nagyon szeretném, ha megnézné valaki, mert nekünk is elég nehéz ezt elviselni. Csak hogy értsétek, csak a televíziós vágás miatt érzitek humorosnak ezt a rendkívül siralmas helyzetet, egyébként nagyon komoly energiákat emészt fel ennek elviselése. Ti lennétek az elsők, akik kirohannak jajveszékelve, amikor a 40. olyan embert kellene meghallgatni, akinek köze nincs az előadó-művészethez. Mi viszont ezért lettünk felkérve, és komolyan vesszük.

- Nagyon szeretem a zenédet, bár néha a szövegek lehetnének jobbak is egy ilyen remek hanghoz, mint a tiéd. A Megasztár jobb vagy rosszabb, mint a Kifutó című műsor volt annak idején? (EdinaAngyalka1975)
- A Megasztár más, és egyben jobb is, valós lehetőségeket rejt magában, mind a karrier kibontakozása, mind az ember fejlődése szempontjából. Úgyhogy mindent összevetve pozitív műsor! Mindemellett ez egy kulturális műsor, mivel egy állandó zsűri értékeli a produkciókat, és ezáltal egy folyamatos, komplex értékrendet közöl a kereskedelmi televízión keresztül. Szerintem ilyen műsor még soha nem volt a magyar kereskedelmi televíziózás történetében.

- Nem megy néha az agyatokra a sok tehetségtelen jelentkező? Mert minden tiszteletem a tiétek, hogy nem nevettek! (Wickhy)
- Mint már említettem, a válogatóknak már vége, de köszönjük a részvétnyilvánítást, megérdemeljük! Bizonyos értelemben...

- Látom a Megasztár-adásokon, mikor néha a papírodba borulva röhögsz. Én is, csak nekem nem kell takarnom. Nehéz megállni, hogy ne nevess ki olyan embereket, akik tényleg nagyon rosszak? (_Anna18_)
- Szerintem nem kell megállni, azért, mert előbb-utóbb úgyis kinevetnék. Műsor közben azért kell átgondolni, mert közben kétmillióan nézik. De én például rajtad nem tudom számon kérni, hogy kinevetted, pedig kinevetted, nem?

- Nem érzed égőnek azt a szerencsétlen srácot kinevetni, aki Jimmy nótájával érkezett? (glenbenton)
- Nem, egyáltalán nem érzem égőnek. Te nem nevetted ki?

- Mit gondolsz Oláh Ibolya lemezéről? (almosika)
- Nekem személy szerint nem tetszik, de nagyon sok embernek igen, úgyhogy valószínűleg más az ízlésem. Én nem szeretem, ha éneklés helyett valaki suttog - főleg ha tud énekelni.

- Ki volt az a zsűritag, akivel sokszor összetűzésbe kerültél? (almosika)
- Mindegyikükkel egyformán sokszor kerülök összetűzésbe, ez van. Az lenne a könnyebb, ha csak az egyikükkel kellene vitatkozni. De komolyra fordítva a szót, most sokkal összehangoltabbak vagyunk, mint tavaly, mint egy kiforrott tanári kar.

- Milyen érzés volt ifjú tehetségek útját, pályáját elindítani? (Cherry_3)
- Rendkívül jó érzés. Csak  az nem jó érzés, ha esetleg úgy érzi az ember, hogy nem tudják meghálálni. De ha továbbgondolom, akkor nem is tudják igazán, hiszen ők még csak a pályájuk elején vannak, ezért kell nekik segíteni, úgyhogy nem lehet számon kérni rajtuk semmit.

- A műsorban mennyire kötik meg egyes erők a döntéshozásban a zsűrit? (napoleon)
- Hál' istennek egyáltalán nem kötik meg, de én ki szoktam kérni a véleményét a felkészítő tanároknak, tehát Tisza Beának (énektanár) és Seres Attilának (mozgástanár), mivel ők sokkal több időt töltenek a srácokkal, és reálisabb képük van egy egyéniségről. Mindettől függetlenül mégis az a kétperces megnyilatkozás dominál a versenyző megítélésében, amit az elődöntőben produkál.

- Az első Megasztárban, a döntőben, kinek szurkoltál? (sty)
- A Dorinának!


1/4 következő oldal >>

1. Értékrend és a Megasztár

2. Világhír, fikázás és imitátorok

3. Magánélet, zenekar, múlt és jövő

4. Dorina, Ibolya, stílus és napi melóKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor