ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


ef Zámbó nem foghatja feljebb a felfoghatót
2005. január 28., péntek, 9:33|Utolsó módosítás: 2005. február 22., kedd, 18:41

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Happy Dead Band és az egykori Bizottság tagja elmondta, régi együttese nem mostanában fog fellépni, de egy új lemezt kiadnának. A zenész, képzőművész ef Zámbó István beszélt még a szőrhöz való vonzódásáról, arról, milyen, ha megérzi a mindenhatót és a Fiatal Művészek Klubjának virágkorát is felidézte.


"Wahorn András rögtön bement" 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
A művész néhány képe
Az ELTE BTK lapja 1983-ban a Bizottságról
Ajánlat
Nyerjen Csevegőszoba könyvet!
Képgaléria
Ef Zámbó István a Vendégszobában

Videó
ef Zámbó a Gödörben

Lesz-e újra Bizottság? (Hiszen hazajött Wahorn András is)! Vagy néhány nosztalgia koncert? Ld.: Európa Kiadó (bodics)
- Nem lesz Bizottság-koncert, viszont el lett határozva, hogy az eddig ki nem adott régi Bizottság-számokat összegyűjtjük az akkori lelkes közönségtől. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, olyan kalózfelvételeket várnánk, amelyekből ki lehet mazsolázni a jobb minőségűeket, hogy aztán kiadhassuk őket. Emellett egy könyv megjelentetését tervezzük hosszabb távon, ami tartalmazná a Bizottság együttes igaz történetét, születésétől napjainkig.

 

Nem lesz kiadva újra az eddigi összes Bizottság-lemez? Anno még nem igazán dívott a cédé. Ereklyeként őrzöm a kazettákat (Taranis)
- A jogutód Gong kiadó a rendszerváltás után beleegyezésünk nélkül is megjelentette a Bizottság együttes két lemezét cédén. Tudtommal ez kapható, az ereklyeként őrzött kazettákról pedig egy másolatot nagyon szívesen vennénk, mivel nekünk nem nagyon maradtak felvételek és ezért gyűjtjük a használható kalózkazettákat. Úgyhogy ha nem esik nehezedre és van energiád ezzel foglalkozni, beszélhetnénk személyesen is.

 

Tulajdonképpen, hogy lehetett ilyen sikeres a Bizottság zenekar? Akkoriban nem kapkodtak a hasonló bandákért a pártfunkcikkal megtűzdelt lemezkiadók. Önök hogy tudtak lemezt kiadni? Gondolom nem volt nagy barátság a korszak politikusaival? (karl_boro)
- A 80-as évek elején már-már mozgalommá kicombosodottt alternatív és new wave zenei életben a monopol helyzetben lévő magyar hanglemezgyár egyik munkatársa említette, hogy őket nem keresik meg ezek a zenekarok kiadás és megjelentetés céljából. Ezt mi hallottuk és a zenekarból Wahorn András rögtön bement és tolmácsolta a készségünket, hogy mi nagyon szívesen csinálnánk lemezt. Egyébként mivel akkor a kultúrpolitika cenzúrázott, korábban nem is gondoltunk rá soha, és szerintem a többi zenekar is azért nem jelentkezett, mert eszébe sem jutott, hogy egyáltalán megjelentetheti a munkáit. Természetesen minket is cenzúráztak, némileg, ami a mi esetünkben nem befolyásolta a művészi mondanivalót mivel elég elvont szövegekről volt szó. Szerintem abban a skizofrén történelmi időszakban, amit a múlt rendszer jelentett, elég volt őszintének lenni ahhoz, hogy a normális emberek körében sikeres legyél.

 

Mi a véleménye Wahorn András millenárisi szerepvállalásáról és aztán a kihátrálásáról? Gondolom Önök jó barátságban voltak akkor is, amikor ő kiment Amerikába? Vagy ez így nem teljesen igaz? (cool)
- Tudtommal Wahorn Andrást felkérték valamire, ami nem teljesen úgy volt ahogy ígérték neki. Ezt ő később észrevette, és úgy döntött, hogy ilyen formában nem érdekli az egész, illetve azoknak a terveknek a megvalósítása, ami egyébként állítólag mindenkinek tetszett. Lehet, hogy a nyilvánosságot később kellett volna beavatni a dolgokba, mondjuk akkor, amikor az elképzelések megvalósításának lehetősége komolyabbá válik.


1/3 következő oldal >>

1. "Wahorn András rögtön bement"

2. Telepatikusan telített, papírba aprított szőr

3. "Rendkívül hálás téma lenne az FMK"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor