ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Geszti Péter: Szerintem tök jól rappelek
2005. szeptember 19., hétfő, 17:38|Utolsó módosítás: 2005. szeptember 20., kedd, 9:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ha létezik ember, aki bőven szolgáltat témát manapság, akkor az Geszti Péter. Egyik nap még az Oláh Ibolyának írt Magyarország című dala miatt, másnap pedig már az újjáalakuló Rapülők kapcsán jelenik meg a médiában, és akkor még itt van az @rc plakátkiállítás, a reklámszakma vagy éppen a kereskedelmi tévézés - csupa olyan téma, amiben otthon van. Így aztán kérdésekben nem volt hiány, amikor Geszti Péter a Vendégszobában járt. 


"Nem veszünk fel rövidnadrágot" 1/4. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
Már 130 ezer dal a Zeneáruházban!
Videoklipek
Zenei kvízek
Ajánlat
A Rapülők honlapja
Képgaléria
Geszti Péter a Vendégszobában

Linktár
Geszti Péter-linkek

Hogy kezdődött a pályafutásod? (Hangyatura)
- Véletlenül. Annyira unatkoztam egyszer a kórházban (szemműtét), hogy már nem akartam olvasni, ezért firkálgatni kezdtem a kockás füzetembe, és rímeket rakosgattam egymásra játékból. Bejött meglátogatni Berkes Gabi és elvitt néhány sort, gondolom, emberbaráti tettként, hogy jobban érezzem magam. Ezekből lettek az első Első Emelet-szövegek. Hát így.

Miért akarjátok újra beindítani Rapülőket? Kéne a lóvé a naftára? :) (megvadulthangya)
- Köszi a kérdést, vártam már. Egyikünk sem szorul rá az extra profitra, általában véve jobban állunk, mint a magyar popipar napszámosai, én például egyáltalán nem készülök jachtot vásárolni vagy golfpályát bérelni. Ez egy régóta húzódó ügy már, többször volt kedvünk hozzá, most lett időnk is. Stílusgyakorlatként fogom fel, azért is adtuk a projektnek a recycling (riszájkling) nevet, hogy eljátszadozzunk a gondolattal, meg a dalokkal: mi lett volna, ha az elmúlt 12 évben más zenekarként, más stílussal jöttünk volna elő, és mennyit érnek egykori dalaink. A Riszájkling c. lemezünk január 21-én az arénában lesz először kapható, és az a legérdekesebb számomra benne, hogy minden egyes dalt más és más stílusban hangszerelünk meg. Rocktól a reggae-ig, a brit poptól a Cafe Del Mar-os elmerengésig.

Mikor állt újra össze a régi csapat és miért? A zenétek ugyanolyan lesz, mint régen? (niccy)
- Öt hónapja dolgozunk már, készen van a színpadtervünk, a koncert forgatókönyve, a kreatív anyagok. Két hét múlva kezdünk próbálni, október közepén pedig stúdióba vonulunk, hogy újra rögzítsük legkedvesebb dalainkat a fentebb említett stílusgyakorlatnak megfelelően mindegyiket más-más stílusban. Rájuk se fogsz ismerni! Vagy mégis?

Mikortól és hol lehet jegyet kapni a januári Rapülők-koncetre? (HMagdolna)
- Jegyeket kaphatsz szept. 26-tól a Ticket Express irodákban és a Sportaréna jegypénztárában, infókat pedig felkaphatsz a www.rapulok.hu weboldalon. Gyere!

Megint olyan zenét fogtok csinálni, mint rég? Csak mert én is zenélek, és azt te is tudod, hogy a rap nem ez. Nem beszólni akarok, csak kíváncsi vagyok, te tényleg ezt gondolod rapnek? (DQ)
- Soha nem állítottuk, hogy mi klasszikus rapzenekar vagyunk. Ezért az ortodox raprajongók mindig szívből utálhattak minket, és ezután is tegyék nyugodtan ezt, mi pedig játszunk egyfajta könnyebb, jól táncolható light hip-hop zenét.

Lesz majd olyan új album is, amin új szövegek lesznek? Mert ha jól tudom, a most megjelenőn csak remixek szerepelnek majd. (Blaid)
- Tervezek hozzáírni néhány dalhoz, és készülök megírni a hazai poptörténet első szövegi remixét is a Zúg a Volga c. dalra. Meglátjuk, sikerül-e.

Azért nektek is fel kell kötni a gatyát, hogy az új album álljon is az asztalon! (Karate)
- Na ezért nem írunk új dalokat. Ez nem jött be korábban általam nagyra tartott magyar zenekaroknak sem. Nem gondolom, hogy okosabbak vagyunk náluk, ezért a Riszájkling. Figyelj rá, meg fogsz lepődni.

Miből gondolod, hogy a régi dalok újrafeldolgozása bejön, nem kellene valami újat nyomni? (Karate)
- Presser Gábor mondta, hiszek neki: "a régi sikereidet nem tudod felülírni". Hidd el, nagyon sok meló lesz/van befektetve zenei értelemben a mostani albumba. Jobban hiszek abban, hogy egy könnyed, erőlködésmentes stílusgyakorlat-sorozat során jól tudunk együtt dolgozni, rátalálni egymásra, mintha azon görcsölnénk, hogy legyünk már nagyon trendi srácok. Aztán közben a világ meg elforog alólunk.

Nem érzed magadat idősnek ehhez a műfajhoz már? (babics)
- De, ezért nem veszünk fel rövidnadrágot. Hosszúban még bírjuk, és majd lógatom a nyelvem, mint Mick Jagger.

Ugye ti írjátok az RTL Klub saját reklámspotjainak a szövegét. Akkor hogy van ez, hogy a TV2 Aktív műsorával kooperálva lesz a januári koncertetek? (DjZoNe)
- A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az egyikben (RTL) szolgáltatást végzünk, a másik esetben (TV2) mi vagyunk a termék.

A Jazz+Az-t is újraélesztitek? Annak jobban örültem volna. (kolalee)
- Nincs tervbe véve, bár az újraélesztés szót egyik esetben sem használnám, mert egyik sem purcant ki, hanem csak pihire vonult.


1/4 következő oldal >>

1. "Nem veszünk fel rövidnadrágot"

2. "Sikerült jó sok embert zavarba hozni"

3. "Nincs pénz a magyar popzenére"

4. "A gagyi műsorok nem inspirálnak"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor