ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Hadas Kriszta: A TV2 az életformám
2006. január 24., kedd, 14:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Hadas Kriszta a TV2 Aktív és Magellán című műsorának főszerkesztője és a Napló riportere. Tudja, hogy stresszes az élete, de nem tudna televíziózás nélkül élni. Ha szörnyű, emberi tragédiákról tudósít, gyakran napokig rosszul érzi magát. Örül, ha a műsorral egy picit segíthet félrecsúszott emberi sorsokon, ugyanakkor úgy véli, hogy nem a nagy női mellek, hanem a jó riportok hozzák a több nézőt.


Minden riporter találkozik borzalmakkal 1/2. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
A TV2 két éve veri át sztárokat
Célfotó dönt az RTL Klub és a TV2 közt
Nem tetszik az RTL Klubnak a TV2 szlogenje
Polgármesteri támadás a TV2 plakátjai ellen
Ajánlat
Az Aktív oldala
Képgaléria
Hadas Kriszta a Vendégszobában


Ez volt életed vágya, vagy más szerettél volna lenni? Mondjuk, doki? [_TIBBI jo srác]
- Mindig is riporter akartam lenni. Amikor tízéves voltam, akkor egy tavaszi kirándulás alkalmával a szüleim elvittek a Nyírségbe kirándulni, és mikor megérkeztünk az egyik faluba, akkor teljesen üres utcák fogadtak. Négy öregember élt az egész településen, a fiatalok mind elköltöztek, kibelezett üres házak tátongtak, és amikor hazamentünk, megírtam az első fogalmazásomat erről - mondjuk úgy egy kis túlzással, hogy ez volt az első riportom. Amikor kislány voltam, akkor haditudósító szerettem volna lenni, mert tetszett a hősnő szerepe. De mikor megszületett a lányom, akkor erről gyorsan letettem. Egyébként komolyra fordítva a szót, nagyon szeretem a szakmám, élvezem ezt a közép-kelet-európai vircsaftot, amiről ez az ország szól. Eredetileg egyébként rádióriporter akartam lenni, és az volt a vágyam, hogy a 168 óra riportere lehessek. Hála istennek, ez sikerült, csakhogy a rádióműsort aztán gyorsan megszüntették.

Nem érzed magad rosszul, mikor szörnyűségekről kell tudósítanod? [Lányfiut24]
- De, rettenetesen érzem magam, napokig nem alszom. Amikor a baleseti intézetben forgattam egy többrészes dokumentumfilmet, végül én is kórházban kötöttem ki. De azt gondolom, hogy a szörnyűségeket minden újságírónak, riporternek meg kell tapasztalnia, hogy megtanulja értékelni az életét és szakmájának felelősségét. A múlt héten, amikor az Aktív-ban a májátültetésen átesett kislány Rebeka tragédiáját követte egyik riporter kollégám, láttam, hogy amikor a kislány meghalt, a nagy melák fiatalember az udvaron zokogott. Úgy érezte mintha a saját gyereke halt volna meg. Azt hiszem, ő soha nem fogja a kollégák sarkát tiporni az öncélú borzalomért. Ezt a múlt héten megtanulta.

Volt olyan élményed, ami miatt elgondolkoztál azon, hogy esetleg más munka felé kéne kacsintgatnod? [ferru]
- Nem, soha. Nem tudnék mást csinálni.

Mit szeretsz csinálni a szabad idődben, mi az, ami megnyugtat? [vera.85]
- Tegnap például a kislányommal, Sárával monopolyztam egész délután. Ő nyert. Egyébként, ha csak tehetem, síelek, imádok utazni és sajnos vásárolni. Az egyik célom az életben, hogy a családomat elvihessem azokra a gyönyörű helyekre, ahol mint riporter jártam. Szilveszterkor egy nagyon-nagyon régi álmom teljesült. Éjfélkor a szavanna közepén álltam a gyerekemmel a sátrunk előtt, és az eget bámultuk.

Ha az Aktív-angyal csak pénz nélkül teljesít kívánságokat, akkor hogy vitték el azt a családot Horvátországba? [BRANER MAYNSTER]
- Abban az esetben úgy döntöttem, hogy kivételt teszünk, hogy összehozzunk egy agyonhajszolt, nem túl jó körülmények között élő családot. Az út egyébként nem került sokba, hiszen az Aktív autójával mentünk, és a család egyetlen éjszakát töltött egy nem puccos szállodában. Az Aktív angyalának tényleg az a célja, hogy pénzen meg nem vásárolható ajándékokat, szeretetet közvetítsen.

Gondolom, önöknek is nagy élmény segíteni másokon. [Anna1980]
- Az élmény, ha az Aktív adása után tudjuk, hogy a riportban szereplő emberek élete pozitív irányba változik. Ha úgy tudunk segíteni, hogy közben nem Teréz anyát játszunk, hanem a nézőkben sikerül olyan hatást kiváltanunk, hogy ők segítenek másokon. Ilyenkor azt szoktam mondani a riportereknek, hogy: " Na, te már nem éltél hiába."

Te vagy a legjobb riporter a TV2 stábjában! De tényleg! A 2005-ös év legemlékezetesebb riportja mi volt? [EXCSESSION]
- Először is nagyon köszönöm. Most pedig kattog az agyam, hogy melyiket is szerettem a legjobban. Talán azt a riportot szerettem leginkább, amelyik arról szólt, hogy négy egészséges és két sérült gyerek elutazik Nizzába egy aquaparkba. Döbbenetes volt látni, hogy az először egymástól kölcsönösen rettegő gyerekek két nap után úgy játszottak együtt, mintha mindig is ismerték volna egymást.. Akkor már nem számított, hogy az egyik nem lát, a másik pedig egész életét kerekes székben tölti. A gyerek az gyerek. És igazából nem tud előítéletesen gondolkodni. Szép tanulság volt.

Melyik volt a legviccesebb riportod pályafutásod során? [peterl81]
- Hát erre bizony nem emlékszem. Arra emlékszem, mikor itt-ott a stábbal szerencsétlenkedünk, olyan van ezer.


1/2 következő oldal >>

1. Minden riporter találkozik borzalmakkal

2. "Délelőtt Sváby kiabál velem"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor