ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Friderikusz: Nem tűröm a dilettantizmust
2006. március 17., péntek, 16:00|Utolsó módosítás: 2006. március 20., hétfő, 11:10

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A hétfőn az ATV-n "új életet" kezdő tévés nem udvariaskodott, nem finomkodott, kendőzetlenül elmondta véleményét a dolgok állásáról. Az MTV (őt kirúgó) elnökét szakmailag és emberileg alkalmatlan személynek tartja, a magyar tévékről pedig azt gondolja, hogy ugyan megejtően hasonlítanak arra, amit általában televíziónak nevezünk, de gyakorlatilag semmi köze hozzá. Nem tartja magát showmannek, a szórakoztató műfajt öt éve befejezte.


Meghökkentő bírósági ítélet 1/3. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
Friderikusz: a hallgatás szabadsága
74 fős csapattal dolgozik Friderikusz
Februártól naponta jelentkezik Friderikusz
Közel 380 milliót fizethet Friderikusz az RTL Klubnak
Az MTV szakított Friderikusszal
Az ORTT elmarasztalta Friderikuszt
Ajánlat
Nézzen ATV-t a neten!
Friderikusz honlapja
Képgaléria
Friderikusz Sándor a Vendégszobában

Friderikusz és az ATV


Mi motiválja önt, hogy ismét új műsora legyen? Gondolom, a siker, a hírnév, a pénz és az elismerés már biztosan nem. [.agi.bp.]

- Az az igazság, sokszor magam sem értem magam. Most például, hétfőn este csak azért vágok bele az új műsoromba, mert az ATV vezetősége ehhez minden feltételt nagyjából megteremtett, így nekikezdünk.

Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy ön legyen a tévéelnök (mert legalább jó is lenne meg olcsó is). [StreetArt]

- Ha a Magyar Televízió elnökségére gondol, az már nem különösebben izgat. Egyéb televíziócsatornák vezetése még kevésbé. És különben is, a következő 6-10 évben olyannyira át fog alakulni a televíziófogyasztás, hogy az intézményesen is egészen más struktúrákat fog létrehozni. A mai értelemben vett mamuttelevíziók korszaka rövidesen lejár, én pedig nem az vagyok, aki a letűnt intézményrendszert szeretné tovább éltetni.

Melyik lesz a következő tévé, amelyikben feltűnik majd a Magyar ATV után? [winston]

- Hé, még csak most hétfőn este kezdek neki új műsoromnak az ATV-n, ráadásul nem is érzem magam ott rosszul, miért gondolnék máris egy következő tévécsatornára? Magamat ismerve az a tapasztalatom, hogy általában két-két és fél évente fogy el a türelmem, és akkor váltok.

Miért van az, hogy nem képes megmaradni egy tévénél sem? Lassan sehol sem lesz szívesen látott személy. Kivel van a baj? [j picare]

- Hogy erre kimerítően feleljek, az ebben a formában lehetetlen. Egyébként biztos, hogy velem is sok baj van, mert nehezen tűröm az élet sok területén (főleg a hazai televíziózásra) jellemző dilettantizmust meg az ostobaságokat, de persze gyakran türelmetlen is vagyok, hiszen én úgy élek, hogy ha kigondolok valamit, azt többnyire még aznap megcsinálom. Magyarországon nem éppen ez a jellemző mentalitás.

Miért pont a politikával kapcsolatban készíti a műsorát, Mr. Showman? [Freddy Kruger19]

- Showman régóta nem vagyok, azt a műfajt 2001 körül befejeztem. Előtte is, és azóta is, oly sok más műfajjal foglalkoztam, hogy nyilván csak az ön korával magyarázható, hogy a show műfajában jegyzett meg. De korábban 14-15 évig a Magyar Rádió oknyomozó riportere voltam a legendás heti politikai magazinműsornál, a 168 órá-nál. Az is politika volt, csak egy más korszakban. Egyébként pedig a politika is a vénám.


Ajánlat


Hajdú Péter is kijavítja Friderikuszt

Hogy fogja visszafizetni a bíróság által megjelölt sok-sok millió forintot az RTL Klubnak, amire büntették? Amikor az összegről hallottam, leestem a székről. És ön? [j picare]

- Én is leestem, csak a tárgyalóteremben, ahol jelen voltam. Egyetlen műsorral egyetlen kazettát nem adtam le az RTL Klubnak, és ez a bíróság értékítélete szerint 214 millió forintot ér, plusz a kamatok szintén sok tízmillióra rúgnak. A dologban külön szép az, hogy a jogerős ítélet a "Friderikusz Produkció" ellen szól, tehát az a cég a kötelezett, amelyiknek én 25%-os tulajdonosa vagyok. De mint az ítélet kihirdetése után is mondtam: jogkövető magatartást fogok tanúsítani, mégpedig nemcsak tulajdoni részem arányában, hanem a teljes összegre vonatkozóan. Az írásos ítéletet 3-4 hete kaptuk meg a bíróságtól, most folynak a tárgyalások az RTL Klubbal.

Gondokodott esetleg egy önálló csatorna létrehozásán? [Gábor04]

- Valamikor igen, még talán egy-két kisebb tematikus TV-csatorna létrehozására tavaly, tavalyelőtt is gondoltam, de a UPC elnöke - az első kitörő lelkesedése után - nem talált helyet a mi ötletünknek, illetve azt mondta: jó ideig nincs kiosztható csatornája. Aztán - lássanak csodát! - pár hónap múlva Prokopp Dórának és családi-baráti vállalkozásának csak volt egy-két újabb tematikus tévéprogramra való hely a UPC-nél, most meg hallom, hogy Széles Gábor a sikeres gazdasági tévéje után ezekben a hetekben beindítja "Életmód-csatornáját" a UPC-nél, amely - nyilván véletlenül - ugyanaz a profil, mint amivel engem elutasított 2004-2005-ben a kábeltársaság vezetője. Ezúton kérek meg mindenkit: semmi kétes következtetésre ne jusson az eset olvasása után!

Nyilvánvaló, hogy a 90-es évek eleje, közepe nem jön már vissza. Gondolkodtál a visszavonuláson? Vagy a cél továbbra is a régi? [rezfa(új)]

- Valami tévedés van, vagy esetleg hiányos az ismerete, netán félreértett valamit. Nem sóvárgok semmilyen időszak után, ráadásul televíziós tevékenységem 17-18 éve tart, és egyik periódust sem sorolnám a másik elé vagy mögé. A visszavonulást már mint kifejezést sem értem, és ha egyszer abba akarom hagyni, akkor nem "visszavonulni" fogok, hanem egész egyszerűen abbahagyom. De ez nem holnap lesz!

Nem tér vissza a szórakoztatóiparba? Fábryn kívül, ami jelenleg van, az több, mint konvergál a szánalmashoz. Ön méltó riválisa lehetne az Esti Showder-nek. [sanchoka]

- Az az igazság, hogy eluntam a magyar úgynevezett szórakoztatóipari figurákat, többségük lusta, önmagát évtizedek óta ismétli, erő és munka nélkül akar topon maradni. De ez csak nálunk lehetséges. Tehát akik ma a "placcon" vannak, egész egyszerűen nem érdekelnek.


1/3 következő oldal >>

1. Meghökkentő bírósági ítélet

2. Sok érdemtelen ember van képernyőn

3. A kampány egy szórakoztató cirkuszKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor