ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Új korszakba léphetünk
2003. november 19., szerda, 12:03|Utolsó módosítás: 2003. november 21., péntek, 12:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Olcsóbb internet- és telefondíjak, hatékonyabb fogyasztóvédelem. Az új hírközlési törvény hatásait sorolva többek közt ezeket említette Kovács Kálmán informatikai miniszter a Társalgóban.


1/4. oldal >>

Forrás: [origo]Kovács Kálmán: Köszöntök mindenkit a neten, tegnap a parlament szavazott az elektronikus hírközlési törvényről, a jövő heti végszavazással pedig új korszakba léphetünk.

Mi a feladatköre? (ikork)
- Én volnék a miniszter, ami eredetileg szolgát jelent, tehát nem egy teljhatalmú ember, hanem egy közszolga.

Lesz-e valami változás a Matáv és a többi telefontársaság neteléréseinek áraival kapcsolatban. Elsősorban a dial-up érdekelne, ami megfizethetetlenül és pofátlanul drága. (fathom)
- A legfontosabb változás, hogy mindenki számára a törvény (s remélem, hamarosan a szolgáltatók is) lehetővé teszi az átalánydíjas internetezést. Ahol szélessávú hozzáférés van, ott ez automatikusan havi átalánydíjas netezést jelent.

A dial-upos területeken pedig a törvény írja elő, hogy a monopolhelyzetben levő vezetékes szolgáltatónak az internetszolgáltatást biztosító társaság számára átalánydíjas konstrukcióban is kell hozzáférést biztosítani.
 
Hogyan lehetne megakadályozni, hogy az inkumbens szolgáltatók lobbija ne verjen szét minden olyan törvénytervezetet, ami sérti az érdekeiket? (modem2)
- Elsősorban a nyilvánossággal. Valamint olyan egyeztetési mechanizmussal, ahol az inkumbensek, az alternatívok és az internetszolgáltatók egy asztalhoz ülnek le. Az elektronikus hírközlési törvény előkészítése során rendszeresen ülésezett az úgynevezett távközlési kerekasztalunk, ahol a cégeknek elő kellett rukkolniuk saját igényeikkel, illetve kezdetben, ha valamilyen politikai erőhöz futott be egy-egy cég kívánsága, azt mi dobtuk a távközlési kerekasztal elé.

Ilyen módon talán először fordult elő a távközlés liberalizációja óta , hogy elég széles körű szakmai egyetértés alakult kia a törvény szövege körül. 

Üdv! Nem gáz egy kicsit az, hogy Magyarország a net tekintetében a legdrágább országok közt van? (ksgy)
- De, azért született az új törvény.

Lesz-e a szabályozó hatóságnak elég ereje hogy pl. árösszehasonlitast alkalmazhasson és csak olyan RIO-kat fogadjon el, ahol az uniós árszint közelében mozognak az összekapcsolási árak? (modem2)


Ajánlat


A Netért hét pontja a hírközlési törvényről
Az alternatívok a hírközlési törvényről
IHM: Nincs veszélyben az ingyenes internet
Freestart: veszélyben az ingyenes internet

- A RIO részben már a múlté, de egyébként valóban alapkérdés, hogy ne csak a kalkulációk alapján, hanem árösszehasonlítási elven is korlátozhassa a tarifákat. Ehhez meg lesz a jogosultsága, sőt, ha a szolgáltató nem hajlandó az EU-normák szerinti árképzésre, akkor a hatóság maga is megszabhatja az egyes díjtételeket a jövőben.

Megoldható lenne, hogy olyan megoldást találjanak a netezésre, hogy abba semmilyen csavar ne legyen és mindenkinek megérje? Mégiscsak Europában vagyunk... (_serendipity__)
- A csavaros kérdésre csak azt tudom mondani, hogy azon vagyunk, hogy Európában legyünk.

Miniszter Úr! Ha a HíF területi irodájához benyújtott panaszomra nem kapok választ sem az irodától, sem a Hírközlési Főfelügyelettől, sem az IHM-től, akkor hová fordulhatok? (nemertem)
Forduljon január elsejétől a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjéhez, addig is, kérem, ajánlott formában ismételten küldje el panaszát az IHM-be.


1/4 következő oldal >>

1. Új korszakba léphetünk

2. Sulinet és Sulinet Expressz

3. Lényeges az információbiztonság

4. Teleházak, egyhatodos törvényKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor