ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Matáv: A lehetőségek korlátlanok
2003. december 17., szerda, 11:10|Utolsó módosítás: 2003. december 17., szerda, 16:15

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Internetről, sávszélességről, valamint a mobil és vezetékes telefónia viszonyairól beszélgetett a Matáv két szakembere az [origo] olvasóival a Társalgóban.


1/4. oldal >>

Forrás: [origo]Sziasztok, mindenkit üdvözlünk! Akik lennénk: Koós Attila, a Matáv PKI Távközlésfejlesztési Intézetből és Maczkó István, a Matáv marketing-igazgatóhelyettese. Várjuk kérdéseiteket a távközlés jövője, a vezetékes kommunikációban témában.

A vezetékes távközlés milyen újításokat, "technikai mérföldköveket" tudhat maga mögött az elmúlt tíz évben? (krutoy)
- Azzal kell kezdenünk, hogy tíz évvel ezelőtt a vezetékes távközlés legjelentősebb hálózata, a távbeszélő-hálózat még nagyrészt analóg kapcsolású volt, és az ellátottság messze elmaradt az igényektől (1991-ben 11 százalék) A főbb mérföldkövek: 92-es távközlési törvény, 93-ban a Matáv privatizációja. Ezek teremtették meg a mennyiségi és minőségi felzárkózás lehetőségét.

Újabb mérföldkövek: a távbeszélő technika digitalizálása, az ISDN szolgáltatások megjelenése, IN intelligens hálózati szolgáltatások megjelenése (kékszám, zöldszám), nagy kapacitású nagysebességű transzporthálózat kiépítése fényvezetős kábelhálózaton. A legújabb fejlesztések a WDM, ADSL, WLAN és az erre épülő szolgáltatások megjelenése.

Nagyobb bevásárlóközpontokban megjelentek olyan terminálok, ahol lehet telefonálni, SMS-t, fényképes e-mailt küldeni és internetezni telefonkártya segítségével. Jelenleg hány ilyen üzemel és mennyit terveznek a jövőben? Várható, hogy esetleg utcán vagy aluljáróban is felbukkan egy-egy ilyen all-in-one terminál? (hegyikecske)
- Jelenleg 30-40 ilyen terminálunk üzemel. Jövőben is elsősorban olyan területeken szeretnénk elhelyezni ezeket az eszközöket, ahol a rongálás elleni védelmüket biztosíthatjuk.

Milyen lehetőségeket biztosítanak a cégnél például a vakok, halláskárosultak, illetve egyéb fogyatékosságtól szenvedő emberek számára? (meg_se_szolalok)
- SMS-felolvasó (a beérkezett SMS-ket hangosan mondja be), nagybillentyűs telefonkészülék speciálisan fogyatékosok és idősek számára, pótcsengő és villogó hívásjelző a telefonkészüléken, jelmondó szolgáltatás (a fogyatékos ügyfél írásban is tud kommunikálni egy matávos operátor segítségével).


Ajánlat


Straub: Áttörésre számítok az internet terén
Új hírközlési törvény: az első reakciók

Linktár


Távközlési linkek a Katalógusban

Önök szerint mikor lehet már végre olcsón, az interneten keresztül telefonálni, például átalánydíjért? Jelenleg egyik kábeltévés cég sem teszi ezt lehetővé. (Kapabacsi)
- Már a hagyományos telefonokon is lehet átalánydíjért telefonálni a Matáv újonnan bevezetett XL tarifacsomagját választva. Az internetes technológia elterjedése a telefonálásban nem jelenti automatikusan az átalánydíjas szolgáltatások megjelenését, ilyen lehetőségek a hagyományos technológiára épülve is kialakíthatók.

Hogyan követi a mobilfejlesztéseket a vezetékes fejlesztés? Pl. a vezetékes kommunikáció az SMS-ek terén felvette a kesztyűt a mobilversenyben. Van erre valós igény? Mik a tapasztalatok? (krutoy)
- Van rá valós igény, több tízezer SMS-képes készüléket értékesítettünk már. Elmondhatjuk, hogy a vezetékes SMS egy kedvelt szolgáltatássá vált. A zsinór nélküli és más vezeték nélküli (WLAN) hozzáférési megoldások a vezetékes távközlő hálózatot képessé teszik személyi hordozható eszközök (PDA) csatlakoztatására, kiszolgálására. A vezetékes szolgáltatásban is egyre több kényelmi funkció jelenik meg, elsősorban az irodai, illetve az otthoni használatot megkönnyítve. Pl. hangposta, hívószám-kijelzés.

Megvalósult-e olyan fejlesztés a telekommunikáció történetében, amitől áttörést vártak, mára mégis feledésbe merült? (krutoy)
- Nem.


1/4 következő oldal >>

1. Matáv: A lehetőségek korlátlanok

2. Internet: kilobitek, üvegszál, ADSL, kábel

3. Vezetékes és mobil

4. Szélessáv: a lehetőségek korlátlanokKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor