ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Winkler: Hiszünk a gyors mobilinternetben
2006. április 3., hétfő, 14:13|Utolsó módosítás: 2006. április 3., hétfő, 16:47

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A T-Mobile nemrég kinevezett új vezérigazgatóját, Winkler Jánost faggatták olvasóink a Vendégszobában. A cégvezető egyebek mellett sms-ekről, tarifákról és díjcsomagokról, valamint az új mobilinternetes technológiákról s a hazai riválisokról is szót ejtett.


Sms, 3G, HSDPA és más technológiák 1/2. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Winkler János a Vendégszobában
Képgaléria
Winkler János a Vendégszobában


Hogyan fogadták cégénél az Ön kinevezését? Sugár Andrásnak elég nagy kultusza volt a T-Mobile-nál. (mannon)
- Érzésem szerint a kollégák megnyugvással fogadták, hogy a csapat egyik tagja lett kinevezve az üzletág élére. Mindent meg fogok tenni, hogy ne csalódjanak. 

A Westel miért változott át T-Mobile-lá? (@BLUE@14)
-
Csatlakoztunk egy nemzetközi csapathoz, a T-Mobile Internationalhez, mivel  szerettük volna biztosítani azt, hogy mind költségben, mind szolgáltatásokban versenyképes tudjon maradni a T-Mobile Magyarországon riválisaival. Ez a fajta globalizálódás egyébként más távközlési szolgáltatóknál és más iparágakban is megfigyelhető. Jó alkalom volt ez az átmárkázás arra is, hogy egy kicsit megújítsuk, egy kicsit fiatalosabbá és dinamikussá tegyük a túl üzletiesnek felfogott Westel márkát. Úgy érzem, hogy ügyfeleink számára az elmúlt több mint másfél év bebizonyította, hogy a márkaváltással  csak tovább erősödött a cég, meg tudta őrizni korábbi márkaértékeiből a legfontosabbakat, és tovább tudott lépni azokon a területeken, ahol megújulásra volt szüksége.

Ön hány éves korában venne mobilt gyermekének? Milyen összegű típust vásárolna? (mancsaft105)
- A gyermekemnek iskolaérett korában vennék először telefont, amikor már szülői felügyelet nélkül tehet meg kisebb-nagyobb távolságokat. Olcsóbb, Domino-kártyás mobilt vásárolnék, mert ezzel kontrollálni tudnám a gyerek költését. Viszont rendkívül megnyugtató lenne számomra az, hogy bármikor el tudom érni, illetve ha neki bármikor szüksége van arra, hogy kommunikáljon velem, ezt korlátok nélkül meg tudja tenni. Szeretném megjegyezni, hogy ma egy olcsó kategóriás mobiltelefon Domino-kártyával kevesebbe kerül, mint egy fél pár márkás edzőcipő.

Mi a véleménye a kábeltévés és DSL-alapú internetszolgáltatás jövőjével kapcsolatban? (Cowe)
- Hiszünk a széles sávban, azon belül is főként a szupergyors mobilinternetben. Már tavaly elkezdtük a HSDPA nevű, a 3G-re épülő technológia kiépítését és tesztjét Budapesten. Ezzel átlagosan 1,2 megabit/s-os letöltési sebességet lehet elérni (ez valós, nem elméleti sebesség), ezzel akár egy nagyobb monitoron is kiváló minőségben lehet internetezni, de ilyen sebesség mellett egy mobil eszközre már pompás videoanyagot lehet közvetíteni.Terveink szerint még az idén ügyfeleink számára is elérhetővé válik majd a HSDPA, emellett a vezeték nélküli internetszolgáltatással (WLAN, wifi) is megyünk előre, 200 kistelepülést kötünk be nagy sebességgel az internethálózatba. Jó hírünk van készülékoldalról is: az év közepétől jelentősebb mennyiségben megjelennek a középkategóriás 3G-s telefonok, tehát nem lesz akadálya annak, hogy a gyors mobil adatátvitel még erőteljesebben terjedjen. Ezzel párhuzamosan persze a 3G-hálózatunkat is jelentősen bővíteni fogjuk.

Fotó: Fábián Évi

Ön mennyire követi figyelemmel a legújabb telefonok tudását? (!BigGirl!)
- Igyekszem követni, de nem biztos, hogy mindig teljesen naprakész vagyok. Több tucat új telefonkészüléket vezetnek be a szállítók havonta, szinte lehetetlen akár csak kipróbálni is mindegyiket. Természetesen a legígéretesebb készülékeket általában személyesen is kipróbálom.

Tervezik az internetcsomagok feltöltési sávszélességének emelését  a nyugati országok szintjére? (DarkLamb)
- A  HSDPA  nevű, 3G-re épülő, gyors internetezést biztosító technológia bevezetésével a későbbiekben ezt is tervezzük. De a mobiladatátvitel a nyugati országokban sem jár előrébb, ilyen tekintetben az élvonalban vagyunk.

Mi a véleménye a mobilok káros hatásairól? (TDE)
- Senki nem tudta még bizonyítani, hogy akár a mobiltelefon-infrastruktúrának (bázisállomás), akár a mobiltelefon készülékeknek káros hatásuk lenne az emberi egészségre.

Mikor lesz teljes térerő a kisebb településeken is? (M.Tibor19)
- Folyamatosan nagy összegeket fordítunk hálózatunk fejlesztésére, nagyon kevés most már azon települések száma, ahol nincs kielégítő térerő. Továbbra is dinamikusan bővül GSM-lefedettségünk,  ezzel párhuzamosan pedig növeljük a gyorsabb adatátvitelt biztosító EDGE és 3G szolgáltatások elérhetőségeit is.

Miért ilyen drága az sms még manapság is? (mancsaft105)
- Szerintem nem olyan drága az sms, a nagyfelhasználóknak nagyon jó árú csomagokat tudunk ajánlani, így akár 7 forintra is csökkenthet egy darab sms ára, ami igazán jutányos ár. 

A T-Mobile mikor fogja a percdíjait csökkenteni?  Egy perc telefonálás valójában mennyibe kerül a társaságnak? (wartyogo1)
- A percdíjak évek óta folyamatosan csökkennek az intenzív piaci verseny hatására. Nem lesz ez így másképp véleményem szerint az elkövetkezendő években sem. A T-Mobile számára rendkívül fontos, hogy versenyképes ára tudjon adni, hiszen egyébként nem is lehetnénk piacvezetők megalakulásunk óta.

Sohasem voltunk a legolcsóbb szolgáltató, de mindig is büszkék voltunk arra, hogy a legjobb minőséget és a legtöbb értéket adjuk egységnyi forintért.  Nagyon sok kedvezményünk van: példaként említeném a T-percek-csomagot, amely hálózaton belül és a Magyar Telekom irányában 2500 forintért 2500 percnyi beszélgetést biztosít. Természetesen nagyon sok egyéb díjcsomagunkból, kedvezményünkből (pl. sms, mms, mobilinternet) válogathatnak ügyfeleink.

Fotó: Fábián Évi

Sokat hallani mostanában, hogy az Európai Unió szabályozni szeretné a roamingtarifákat. A T-Mobile világszinten tervez valami, esetleg a versenytárséhoz hasonló lépést? (evbalazs)
- Igen, tudunk róla, hogy az unió szabályozni szeretné ezt a kérdést. Mi azonban úgy érezzük, hogy elsősorban nem a szabályozóknak kellene beavatkozniuk, hanem a piacra kell bízni azt, hogy milyen szinten stabilizálódnak a roamingtarifák. Európa mobilpiaca szuperkompetitív, van olyan ország - például Hollandia -, ahol 24-en szolgáltatnak mobiltelefont. Én úgy érzem, egy ilyen piacon felesleges a mobilszolgáltatások szabályozása. Ahogy az eddigiekben is, továbbra is arra számítunk, hogy a verseny csökkenti a mobiltarifákat - így a roamingtarifákat is. Véleményem szerint a szolgáltatók és az ügyfelek számára ez a legmegnyugtatóbb megoldás.

Mikor lesz, ha lesz, másodperc-alapú számlázás a Domino-dijcsomagok esetében? (M.Tibor19)
- A számlázási egység a díjfizetésnek csak egy eleme, és az egyértelműen kiderült mind a kutatásokból, mind az ügyfelek választásából, hogy ennél sokkal fontosabbnak tartják a percdíjakat. Részben egyébként pont a számlázási egység változásának köszönhetően az elmúlt években jelentősen, sőt, mondhatni drasztikusan csökkentek a percdíjak.

Nem terveznek új Domino-díjcsomagot a közeljövőben?(!BigGirl!)
- A legutóbb bevezetett Domino Aktív díjcsomagunk nagyon sikeres, így egyelőre nem tervezünk újabbat bevezetni.

Milyen lépéseket tesz a cég az sms-es csalások ellen? Nemrég egy emeltdíjas szexvonalat népszerűsítettek átverős üzenetekben. (mannon)
- Számos szakemberünk foglalkozik a különböző csalások detektálásával és prevencióval. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a mobiltelefonos visszaélést minimális szinten tartsuk. Én úgy érzem, hogy ebben a T-Mobile egészen komoly sikereket ért el. Természetesen ha bármely velünk szerződött partnerünk - visszaélve helyzetével - kárt okoz az ügyfeleknek, akkor az ellen hathatósan és gyorsan fellépünk, valamint  igyekszünk kárpótolni az érintett előfizetőket.


1/2 következő oldal >>

1. Sms, 3G, HSDPA és más technológiák

2. "Versenyképesek maradunk"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor