ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Simó György: Évek óta iWiW-ezem
2006. május 17., szerda, 17:09|Utolsó módosítás: 2006. május 18., csütörtök, 9:49

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Kihelyezett Vendégszobánk vendége volt Simó György, a T-Online vezérigazgatója. Mivel a cég nemrég vásárolta fel az iWiW nevű közösségi oldalt, így főként a webhely jövőjével kapcsolatban tettek fel kérdéseket a felhasználók.


Eszmék és téveszmék az iWiW-vel kapcsolatban 1/2. oldal >>

Forrás: [origo]
Simó György
Ajánlat
Simó György: Az internet az nem egy tánc
A T-Online vezére két éve már járt nálunk
Ajánlat
iWiW: rekordot döntött az emberi hiszékenység
Nagy a visszhangja az iWiW eladásának
Konferencián mutatják be az iWiW-et
Képgaléria
Simó György a Vendégszobában


Az iWiW tulajdonképpen mi?(developer)
-  Az iWiW egy olyan weboldal, ahol az internetezőknek - jelenleg hétszázezer felhasználónak - nyílik lehetősége arra, hogy összeállítsa kapcsolati hálóját, levelezzen, régi ismerősöket kutasson fel, aktívan kihasználja barátai és ismerősei gyors elérhetőségének lehetőségét.

Az iWiW nagyon jó dolog, de miért nem lehet több meghívója egy embernek?(***Bálintom***)
-  A meghívók számát jelen pillanatban az iWiW mögötti infrastruktúra teherbíró képessége korlátozza. Azon vagyunk, hogy ezt megerősítsük, és ennek függvényében lehessen minél több új tagot meghívni az iWiW-re.

Az iWiW-en volt egy körlevél, azt tényleg ön küldte körbe? (_._Próféta_._)
- Nem, a körlevél hamis volt, és nem volt igaz a tartalma sem. Sem én, sem a munkatársaim nem javasolnánk ilyen butaságot, mint amire az üzenetben hivatkoznak.  Arra kérek mindenkit, aki olvassa most ezt a chatet, hogy ne küldje tovább a levelet, mert így nem terheli fölöslegesen a rendszert.

Tényleg fizetős lesz az iWiW? (@@Lackoficko@@)
-  Nem, miért lenne? Nem hiszem, hogy bárkit rá lehetne venni arra, hogy fizessen az iWiW-ért, nem tervezünk változtatásokat.

Szerintem egyre rosszabb az iWiW. Alig tudok üzenetet küldeni, és lényegesen lassabb is. Mi ennek az oka? (Zita20)
- Az iWiW lassúságának az az oka, hogy az elmúlt hónapokban a rendszer nem bírta a felhasználószám növekedésével járó terhelést. Úgy gondolom, hogy a T-Online belépése az iWiW hosszú távú fenntartásába ezen a problémán segíteni fog. Az elmúlt hetekben is folyt a rendszer hardveres megerősítése, ennek eredményeképpen stabilabb lett az üzenetküldés, és számos ponton gyorsabbá vált az oldal, valamint megszűntek a hosszabb üzemszünetek.

Forrás: [origo]

Simó Úr! Ön regisztrált felhasználó az iWiW-en? És hány ismerőse van már??:-)) ( ____H.I.S.S.____)
- Természetesen már több éve regisztrált vagyok, körülbelül ötszáznegyven ismerősöm van, az akvizíció óta pedig igencsak megugrott az engem ismerősnek jelölők száma :) Az általános iskolai osztálytársaim közül eddig tízzel vettem fel újra a kapcsolatot, a többség, remélem, a következő hónapokban fellép az iWiW-re.

Hogyan lehetne a körleveleket kiszűrni vagy letiltani? (kaba papa)
- Az iWiW-en ma sem lehet körüzenetet küldeni, azaz egy levelet mindenkinek címezni.  Azt, hogy valaki minden ismerősének továbbküldjön egy levelet, azt ugyanúgy nem lehet megakadályozni, ahogy a hagyományos e-mailek esetén. Ugyanakkor a tagoknak lehetőségük van arra, hogy beállítsák, kitől nem akarnak üzenetet kapni, így kiszűrhetők a rendszeres spammelők.

Az iWiW-nek is lesz saját interaktiv chatje, vagy csak a fórumokon lehet egyelőre eszmét cserélni?  (techmoder 717)
-  Az elképzeléseink között szerepel, hogy valós idejű üzenetküldést is lehetővé tegyünk az iWiW-en. Ennek egyik lehetséges megoldása a chatszolgáltatás, ám ezek a funkciók nem várhatók egy fél éven belül.

Azt tudom, hogy 2002 áprilisában indult el az iWiW (aminek én is tagja vagyok, és nagyon ötletesnek találom), de ki(k) indították el? (Cryptex)
-  Az iWiW - indulásakor még WiW - ötlete Várady Zsolttól származik. A jelenlegi iWiW-et a Virgo Systems és munkatársai fejlesztették mostani formájára, az eredeti modellre építve. Zsolt és Szabó Márton, az iWiW cég korábbi ügyvezetője jelenleg is velünk dolgozik a szolgáltatások fejlesztésén.

Forrás: [origo]

A T-Online-nak körülbelül mekkora éves bevételt jelent az iWiW és ez a bevétel miből származik? (REtroCon)
- Jelenlegi bevételei elhanyagolhatók portfóliónk egészéhez képest. A korábbi tulajdonosok tervei több száz milliós bevétellel terveztek, ezt reálisnak tartjuk mi is.

Miért volt érdeke a T-Online-nak megvásárolni az iWiW-et? Netán a jövőben reklámok tömkelege és felugró ablakok tucatjai várhatók? (albena22)
- Az iWiW hosszú távú fenntarthatóságát a jelenlegi tudásunk szerint - bármilyen tulajdonos esetén - csak hirdetési bevételekkel lehet biztosítani.  Ezeket a hirdetéseket úgy kell elhelyezni, hogy a felhasználókat a lehető legkevésbé irritálja. Ez jelöli ki a korlátot, a reklámok mennyiségét és típusát illetően is. Mi - ahogy korábban a Freemail esetében is - a szolgáltatás természetéhez fogjuk igazítani a hirdetések menedzselését. És azt remélem, hogy - ahogy a korábbi esetekben is - ez itt sem lesz gátja a további növekedésnek és a használhatóságnak.

Mit gondol azokról, akik az interneten pénzért árulják a meghívókat? (kaba papa)
- A világ olyan, hogy ha valamire kereslet van, akkor azt el lehet adni. Mi az iWiW-en nem tervezzük a meghívók fizetőssé tételét.  Azzal, hogy újra meghívókat adunk ki, a meghívók pénzért történő árusítása értelmét veszti. Egyébként, ön mit gondol azokról, akik pénzért veszik a tagságot? :)

Én úgy tudom, hogy a T-Com megvette az iWiW-adatbázist. Nem lesz ez káros a felhasználokra? (G.Pécs)
- A T-Online, a Magyar Telekom internetes cége vásárolta meg az iWiW-et működtető céget. Személyesen úgy gondolom, hogy a felhasználók számára  nagyobb biztonságot jelent, hogy az adataikat egy nagy, a tőzsdei és más adatvédelmi szabályozások által rendszeresen auditált cég vigyázza.

Ön személyesen és az oldal fenntartói garantálják-e, hogy a birtokukban levő adatbázist nem adják át más részére? (MajomaKetrecben)
- Természetesen, ez egyébként jogszabályi kötelezettségünk is.

Tervezitek-e az adatvédelmi szabályok módosítását? Ha jól tudom, az iWiW ezt önkényesen megteheti. (top_secret)
- Szinte minden több százezres felhasználói táborral rendelkező szolgáltatás esetében, itt is lehetséges az egyoldalú módosítás.  Ezt csak abban az esetben tesszük meg, ha ez a felhasználók előnyére változik, és előzetes tájékoztatást adunk minden esetben. Az adatok biztonságát ez csak előnyösen befolyásolhatja. Ilyen esetekben egyébként önkéntesen vállaltuk, hogy az adatvédelmi biztos hivatalával konzultálunk.


1/2 következő oldal >>

1. Eszmék és téveszmék az iWiW-vel kapcsolatban

2. Hová fejlődik az ADSL?Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor