Málnay B. Levente: Az MTV-be nem kell se Barbie, se Ken

Vágólapra másolva!
Bő egy hónap múlva indul legkevesebb másfél millió magyar háztartásban a magyar nyelvű Music Television, átvett és eredeti műsorokkal, hazai arcokkal, magyar klipekkel. A célcsoport idősebb, mint a VIVA esetében: az MTV-t inkább kamaszkorból kinőtteknek szánják. A csatorna vezérigazgatója a chaten elmondta, hogy önálló stílussal rendelkező, eredeti fazonokat keresnek a képernyőre, nem jöhetnek szóba cukorkalányok és nyalókafiúk. A szubkultúrák is teret kapnak, de lesz toplista és reality is.
Vágólapra másolva!

Tényleg lesz magyar Music Television? [enccc]

- Igen! Október elsején indulunk, napi 24 órában, ahogy kell.

Mióta van a szakmában? Örömét leli benne? [aninoka]

- Első "televíziós" munkám 1986-ban volt, gimnazistaként kólát szállítottam a F1-en a riporterállásokba. Az sem volt semmi, de azért az MTV az igazi.

Szinkronos Beavis & Butthead sugárzása tervben van? [moth]

- A legnehezebb kérdés. Borzasztó sok vita volt házon belül, és úgy döntöttünk, hogy az induláskor még nem, de a tervek szerint néhány hónappal az indulás után végzünk majd közvélemény-kutatást, ami eldönti, mi az, ami nagyon bejött, mi az, ami még hiányzik. A Beavis & Butthead jó eséllyel 2008-ban indul, de csak ha akarjátok!

Megvannak már a műsorvezetők az MTV-be? [vidékikislány]

- Most folyik a keresés, a második fordulónál tartunk. Az első körben a jelentkezők saját maguk által készített filmeket töltöttek fel a netre. Ez volt az első szűrő. Most vizsgálgatjuk, ki fér be a top 50-be.

Hány műsorvezetővel indulnak, és milyen jellegű programok várhatóak? [csookisgofri]

- A mostani tudásom szerint két állandó és két-három "vendég" műsorvezetővel indulunk. Azért nem akarok egzakt választ adni, mert gyakran az eredeti elképzeléseket felülírja egy-egy arc, ötlet megjelenése - és akkor aztán magyarázkodhatnék utólag, miért is történt máshogy, mint amit nyilatkoztam. A műsorok: induljunk ki abból, hogy a műsorokat három csoportba oszthatjuk. Először is lesz sok zene, hiszen az MTV-ről beszélünk. Másodszor - miután a világ legnagyobb médiahálózata az MTV, amelyik 480 millió lakásban 50 nyelven, száz-egynéhány csatornával rendelkezik - mazsolázni fogunk a világon mindenütt sikeres műsorok közül. Nem nehéz kitalálni, hogy a Pimp My Ride vagy a Viva La Bam nem hiányozhatnak a programból. Harmadrészt nyilvánvalóan a magyar MTV stáb is készül néhány meglepetéssel. A legelső mindjárt a műsorvezető válogatást bemutató Felhajtás című műsor lesz.

A magyar MTV-ben is olyan sok lesz a reklám, mint a magyar VIVA-n? [Eszty0312]

- Érzékeny kérdés. Mondjam azt, hogy nagyon szeretnék kevesebb, de sokkal drágábban értékesített reklámot? A viccet félretéve, nyilvánvalóan a reklámbevételek sokban segítik azt, hogy jó műsorokat készíthessünk. Bízom abban, hogy olyan reklámozók találják meg a csatornát (azért ebben mi is hathatósan közreműködünk), akik a közönségünk számára érdekes termékeket kínálnak. A nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy az MTV csatornákon sokkal kisebb az elkapcsolás a reklámszünetekben, mert gyakran a reklámspotok is elég szórakoztatóra sikerednek. És ezt a hirdetők nagyon jól felismerik.

Fotó: Pályi Zsófia

A stábba van lehetőség bekerülni? Milyen végzettség szükséges, hogy vágó vagy operatőr lehessek? [Jay Tha Baby]

- Nem feltétlenül a végzettség számít, sokkal inkább a rátermettség és a tapasztalat. Ha évek óta úgy érzed, hogy a saját vagy haverjaid, szüleid videokamerájával kényszeresen meg akarod örökíteni, ami körülötted történik, számítógépen rendszeresen próbálkozol azzal, hogy ezeket a felvételeket megvágd, megtrükközd, zenét tegyél alá - és a környezeted jól szórakozik a végterméken -, akkor érdemes jelentkezned. Sajnos nem leszel egyedül, de ilyen a világ. Aki operatőrnek termett, az úgyis az lesz.