Szekeres Nóra: Egyéninek kell lennem!

Vágólapra másolva!
A Favorit műsorvezetője hosszú évek óta képernyőn van: véletlenül sodródott a televíziózás felé, de egyáltalán nem bánja. Műsora a legnehezebb sávba került, mivel a Barátok közt korábban olyan, sok százmillióba kerülő vetélkedőket nyomott le, mint az Áll az alku vagy az Egy a 100 ellen, sőt, a világszerte sikeres Jóbarátok-at is elnáspángolta. A jégtáncos show-ra szeretettel emlékező Nóra a cseten elmondta, hogy Ferótól félt, ellenben Bódi Sylvi sokkal barátságosabb élőben, mint ahogy az a tévén látszik.
Vágólapra másolva!

Mióta műsorvezető? [Hubertius]

- Kilencéves korom óta vagyok képernyőn, de egyedül csak 16 évesen vezettem műsort. A Kölyökidőben szerepeltem először egy rövid kis történetben. Nem én döntöttem a tévézés mellett, így hozta az élet, bár ezt sose bántam. Elvileg olasz-nyelvtanár vagyok, a BDF-en végeztem.

Szoktál találkozni a gyerekkori színésztársakkal? [Anocsa]

- Igen, gyakran összejövünk, bár én egy időre kiestem ebből, amikor a gyerekeim nagyon kicsik voltak.

A két gyermeked születése mennyiben befolyásolta a pályádat és a karrieredet? Pár szóban beszélsz róluk? [Pedro Gomes]

- Befolyásolta, mert három évig egyáltalán nem dolgoztam, de legalább jó volt ez az idő arra, hogy egy kicsit átgondoljam, mihez szeretnék kezdeni, egyáltalán szeretnék-e újra tévézni. A lányom, Noa most megy iskolába, a kisfiam, Milu (Milán), ő most töltötte be az ötöt. Szőkék, kékszeműek, első ránézésre nem éppen rám hasonlítanak. A Noa nevet általában h-val ismerik (Noah), magyarul az a Noé, a Noa pedig ennek a női változata. A Milán pedig onnan kapta a Milu nevet, hogy Noa így szólította az első naptól.

Az új műsor nem felesleges? Sztárok Magyarországon? [MainMotherf#@ker]

- Lehet, hogy azok közül a sztárok közül, akik a köztudatban forognak, valóban vannak olyanok, akikről érdemes lenne kicsit kevesebbet beszélni, de vannak olyanok, akik érdekes személyiségek, mégsem hallunk róluk eleget. Egyébként pedig a tapasztalatom az, hogy a szomszéd néni sokkal kíváncsibb a magyar sztárokra, mint a külföldiekre.

A munkád mellett van időd a családodra? [ÖrdögAngyal=)]

- Van, rengeteg időt töltök a családommal, főállású anya voltam évekig.

Ki a tévés példaképed? [gtjuhujkjlkkm]

- Nem tudnék egy konkrét személyt mondani, inkább arra tudnék példákat hozni, kinek, mi tetszik a munkájából, de azt gondolom, hogy mint tévés személyiség, nem az kell, hogy másokra hasonlítsak, hanem nekem kell egyéninek lennem.

Háttérmunkát is végzel a Favorit-nál? [zaza]

- Csütörtökön lesz az első külső felvételem, Gergő viszont már többet forgatott kint. Tervem valóban az, hogy egyfajta szerkesztő-riporter legyek, sok gyakorlás kell. Hadas Krisztától például sokat lehet tanulni.

Hogy telik egy napod? [lazasrac]

- Déltől bent kell lennem a TV2-nél, mert a műsor sok kis részből áll össze. Napi anyagok is bekerülnek persze, van olyan, hogy egykor-kettőkor szalad a stáb, felvenni valamit. Karsai Zita baleseténél is gyorsan reagált a Favorit. Sokan azt hiszik amúgy, hogy felvételről megy a műsor, de ez nem így van, élőben fut. Ennek megfelelően este kilencig bent kell lennem.

Ilyenkor nem is látnak a gyerekek este? [25sanyi]

- Nyáron vártak haza, mert későn feküdtek, így fürdetésre, mesére hazaértem. Havonta tíz napról van szó, ügyeskedni kell. Van olyan, hogy hazaugrom napközben is, bár nem lakom közel.

A férjedről mit lehet tudni? [kitudja]

- Filmes, operatőr, de nem szeret szerepelni. Téma is otthon, hogy engedjük-e a gyerekeket képernyőre. A minap az Aktív forgatott az iskolakezdésről, a lányom pedig szívesen szerepelt. Tehette, mivel most megy elsőbe.

Fotó: Szabó Pál

Médiaszereplők lesznek a gyerekek is? [gergo20]

- Nem hinném, de az igaz, hogy sok tévés gyereke marad a médiában. De ugyanakkor sok ügyvédnek jogász lesz a fia, sok orvosnak a gyereke megy az orvosira, és így tovább, régebben is apáról fiúra szállt a bolt, a tanya, a mesterség. Különben logikus is, mert így tud segíteni a szülő. Ha űrhajós lenne a gyerek, nem tudnék tanácsot adni neki. A lányom különben vizuális típus, mint az apja.