ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Hámori Barbara: Új sorozatok jönnek a Viasat 3-ra
2007. november 30., péntek, 13:24|Utolsó módosítás: 2007. december 28., péntek, 19:55

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Viasat 3 programigazgatója nem elégszik meg a harmadik hellyel, amit a csatorna birtokol a kereskedelmi tévék versenyében - úgy látja, hogy a digitalizáció alapvetően megváltoztatja majd a piaci helyzetet. Miközben a chatelőktől megvédi a Sofőrök című realityben felbukkanó Majkát, elmondja, miért jó, ha két reklámszünet van egy-egy sorozatepizód közben, és megnyugtat mindenkit, hogy nem jön több dél-amerikai telenovella a csatornára. Ellenben drágább, amerikai sorozatok érkeznek, és saját heti valóságshow is lesz jövőre.


1/3. oldal >>

Fotó: Szabó Pál
Ajánlat
Új sorozat jöhet a Viasatra
Új csatornát indít a Viasat
Amit a Viasat 3 eddig titkolt
Mocskos történetek a Viasaton
Ajánlat
D. Tóth Kriszta élőben, a helyszínről
Dombovári Vanda: Néha kicsit sok vagyok
Szekeres Nóra: Egyéninek kell lennem!
Fésűs Nelly: Rettegtem, de jó volt
Steiner Kristóf: Bevonzom az embereket
Vágó István: Az ötmilliós kérdésnél álltam meg
Képgaléria
Hámori Barbara a Vendégszobában

Dexter, véres sorozat a Viasaton


A hazai piacon mi a Viasat 3 pozíciója? [hsjdjdjd]

- A legnagyobbak között a legkisebb, a kicsik között a legnagyobb. Saját univerzumunkban (kábeles és műholdas lefedettségen belül) már több mint egy éve harmadikok vagyunk a 18-49-es korosztályban, az RTL Klub és a TV2 után. A 18-49-es korosztályban, országosan alig 1%-kal maradunk el a közszolgálati televízió mögött, büszkén jelenthetjük ki, hogy kikerülhetetlen piaci tényezővé váltunk az elmúlt 3 évben. A digitalizáció küszöbén pillanatok alatt át fog rendeződni a televíziós térkép. Úgy akarunk beszállni a digitalizációs versenybe, hogy egyenlő esélyekkel induljunk a jelenlegi piacvezető csatornákkal. Növekedési ütemünk a legerősebb az elmúlt években Magyarországon, amíg a nagyok folyamatosan veszítenek közönségarányukból, nekünk a tavalyról, az idei évre közel 20%-ot sikerült növelni azt az arányt. Nem elégszünk meg a harmadik hellyel!

Ki a tulajdonos? [colombo1]

- Egy svéd szórakoztatóipari vállalatcsoport, az MTG (Modern Times Group), hozzájuk tartozik Európa 24 országában több, mint 40 tévécsatorna, rádiós és internetes vállalkozás. Piacvezetők vagyunk a Baltikumban, tulajdonosok vagyunk a csehországi második legnagyobb kereskedelmi tévében, és az elmúlt 2 évben terjeszkedtünk délre is, én magam, regionális programigazgatóként felelek a bolgár csatorna-csoportunkért (Diema), illetve a szlovén Tv3-ért is.

Mi a feladata egy programigazgatónak általában, és napi szinten? Milyen végzettség kell/ajánlott hozzá? [Dyourczy]

- Magyarországon van öt programigazgató, és mind az ötünknek más végzettsége van, programigazgatói iskola ugyanis még nincs. Én magam bölcsészkart végeztem, magyar-média szakon, Kolosi Péter barátom például jogot, úgyhogy nem ez a döntő. A programigazgató alapvetően a termékért felel, vagyis mindazért, ami a képernyőn tartalomként megjelenik. Ide tartozik a sorozatok, filmek vásárlása, saját gyártású műsorok felügyelete, scheduling, vagyis a műsorok elhelyezése a struktúrában, kutatás és tartalomfejlesztés. A napi munka pedig alapvetően egy csapat irányítása, ahol minden csapattagnak hatalmas felelőssége van abban, hogy napról-napra a legtöbbet és legszínvonalasabbat tudjuk nyújtani a nézőknek.

Tervezik-e külföldi filmek eredeti nyelven - magyar felirattal - való sugárzását? [JohnTheRevelator]

- Jogos a felvetés, végeztünk egy kutatást ezelőtt egy évvel, hogy megmérjük, milyen fogadtatása lenne a szinkronizált filmek helyett a feliratos változatoknak. Azt az eredményt kaptuk, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkező, városi lakosság körében kifejezetten pozitívan állnának egy ilyen változtatáshoz, azonban a középfokú, vagy annál alacsonyabb végzettségűek körében nagyon magas volt az elutasítottság aránya. Személy szerint azt gondolom, hogy ez egy hosszú távon nem elkerülhető lépés, de kereskedelmi szempontból kevéssé releváns, így valószínűleg a közszolgálati televízióknak kellene ezt első körben felkarolniuk.

Milyen lesz a Viasathoz köthető TV6?? [masszörfiu27]

- Az első adó, ami kifejezetten férfiaknak készül, minden olyat kínálni fogunk, amit a pasik szeretnek. Lesz rajta élő futball Bajnokok Ligája, élő kézilabda Bajnokok Ligája, sci-fi, akció, box, szex és felnőtt animáció, mint a Simpsons vagy a Futurama.

Mikor lesz végre híradó a Viasaton? [Avenír]

- Ha majd hivatalosan is országosak leszünk. :)))

Milyen saját gyártású produkciók várhatók? [hsjdjdjd]

- Egy egyedülálló új, napi sorozattal indulunk február végén, ami ötvözni fogja a kvíz, a sztár és a híradós elemeket. Emellett készülünk egy nagyszabású, főműsordidős, heti valóságshow-ra is, a Lúzer FC és a Sofőrök sikeres hagyományát követve, ezúttal is comedy-reality lesz a műfaja.

A Narancsvidék 4. évad várható, vagy a sorozat megbukott? [Dyourczy]

- Még nem vásároltuk meg a 4. évadot, valószínűleg szeptembertől nálunk lesznek a jogok.

Csernus miért hajnalban megy? Előbb nem lenne jó nézettsége? [Pink-Mangó]

- A Dr. Csernus ismétlései azért mennek ebben a késői órában, mert a tévénk műsorpolitikája az, hogy saját gyártású műsorok ismétléseit csak "off-prime"-ban, azaz főműsoridőn kívül adjuk. Csernus doki műsora, a maga módján egyedülálló műsorkoncepció volt és a Viasat 3 életében egy fontos mérföldkő, de azt is tudni kell, hogy egy szűkebb réteget talál meg, mint amire jelenleg a csatorna épít.

A Dexter DVD-kiadásához a Viasat3-nak milyen "köze" van? Úgy értem, hogy a csatorna joga ezt kiadni, vagy egyáltalán, hogy működik ez a dolog? [Dyourczy]

- DVD-kiadással a csatorna nem foglalkozik közvetlenül. A nálunk futó sorozatok DVD-jogait tőlünk független disztribútorok szokták megvásárolni, az együttműködésünk elsősorban a szinkronértékesítésre, és a közös promócióra szorítkozik. A Dexter második évadját persze sugározni fogjuk idővel.


1/3 következő oldal >>

1. Hámori Barbara: Új sorozatok jönnek a Viasat 3-ra

2. Magyar foci, A Bár, napi valóságshow

3. Több vadonatúj sorozat jönKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor