Szujó Zoltán: Hiteles szeretnék maradni

Vágólapra másolva!
Az RTL Klubon eddig főképp technikai sportok, illetve bokszmeccsek közvetítése kapcsán lehetett látni, hallani, de hétfő óta a Reggeli műsorvezetője. A chaten elmondta, hogy szívesen bólintott a felkérésre, mert szüksége van új impulzusokra, de a család és a sport számára az első. Olvasóink a Forma-1-ről, Palikról, Erdeiről, Talmácsiról és a Dakarról is kérdezték.
Vágólapra másolva!

Mióta vagy a pályán? [CsakEgySráác]

- 1997-ben kezdtem rádiózni Békéscsabán, és 1999 óta arra készültem, hogy televíziósként dolgozzak. És nagyon boldog embernek tartom magam, hogy ez összejött. Azzal együtt, hogy rengeteg lemondással is járt, jár.

Ki hívott az RTL-hez? [roller21]

- Az akkori sportfőszerkesztő, Pataky Tibor keresett meg a sydneyi olimpia után. És én néhány óra gondolkodás után igent mondtam az akkor még nagyon újnak számító kereskedelmi csatorna felkérésére. Nem bántam meg a döntést.

Hogy érzed magad a Reggeli-ben, Nóri mellett? [Brijós]

- Nóri mellett nagyon jól érzem magam, mert nagyon könnyű dolgom van. Nagyon figyel rám, és ezzel megkönnyíti azt, hogy megtanuljam a Reggeli-hez szükséges rutinokat.

Milyen a műsort vezetni? [bakodi.a]

- Másodlagos, hogy én mit érzek, és hogy mennyire szeretem. Az a fontosabb, hogy a nézők szemében is hiteles tudjak maradni televíziósként. Egyébként remekül érzem magam, új impulzusok érnek, amelyre hét év sportriporterkedés után már szükségem is volt. Most megint minden nap újat tanulok.

Milyen a hangulat ott? Hogyan fogadtak? [Marcsi 1986]

- Nagyon pozitívan fogadtak. A korábban említett új impulzusok talán nem csak rám, hanem a kollégáimra is igazak velem kapcsolatban. Össze kell szoknunk, és egymásra kell hangolódnunk, ami talán nekik is egy kicsit izgalmasabb, így az elején. A hangulat egyébként már-már családias.

Dolgoznál más tévénél? [habakukka]

- Egyelőre ez nem merült fel lehetőségként, bár a magyar médiában még mindig nem nagyon lehet előre tervezni hosszútávon. Alapvetően hűséges és lojális vagyok, fontosabb a jó munkakörnyezet, mint akár mondjuk a fizetés nagysága.

Kik a tévés példaképeid? [csakazértis22]

- Pályám elején volt szerencsém együtt dolgozni Vitray Tamással és Knézy Jenővel, őket tekintem elsősorban itthon példaképeimnek. És van néhány külföldi televíziós, akiket nagyon nagyra tartok és szeretnék tanulni tőlük egy-két trükköt. A külföldi kedvencem az angol ITV csatorna sport-műsorvezetője, Jim Rosenthal.

Mit gondolsz a Mokka-Reggeli rivalizálásról? [habakukka]

- Teljesen természetes, és a verseny, csak úgy, mint az élet más területein, itt is a fogyasztónak kedvez, szóval, csak a néző járhat jól.

Csak ezen a héten lehet téged látni a Reggeli-ben? [bakodi.a]

- Hosszabb távra tervezünk, ha mindenki elégedett a teljesítményemmel, akkor most már állandó műsorvezetőként tűnök fel a képernyőn, a megszokott arcok mellett.

Mit tennél, ha nem tévézhetnél? Mit dolgoznál? [csakazértis22]

- Van két végzettségem is a televíziós újságíráson túl, némettanár és kosárlabdaedző is vagyok, legalábbis papíron. Talán újra fel kéne készülnöm a gyenge ragozásból vagy a fektetett dobás oktatásából. :-)

Soha nem gyakoroltad a kosárlabda-edzőséget? [pilotas]

- Dehogynem. Rögtön húszévesen megérkeztem egy gimnazista lánycsapat öltözőjébe és a csapatban csak 17-18 éves csajok szerepeltek... De rossz az, aki rosszra gondol, és életem első csalódásai között van, amikor szembesültem azzal, hogy a főiskolás csoporttársaim nem miattam járnak a gimnáziumi bajnokikra.:-)

Mikor fogod abbahagyni a tévés melót? [lujza]

- Bízom a ritmusérzékemben és az önismeretemben. Abban a pillanatban, ha már nem készülök olyan lelkiismeretesen egy közvetítés vagy egy műsorvezetés előtt, és nem okoz kéjes örömet egy kamerába belebeszélni, akkor fogom tudni, hogy baj van. Bízom abban, hogy lesz erőm váltani.

Mi a véleményed a Budapest-Bamako raliról? [roller21]

- Nem rali, hanem egy autós kirándulás, amely biztosan egy óriási kaland az abban résztvevők számára. De semmiképpen nem tartom sporteseménynek.

Palik lehiggadt már a Dakar lefújása miatt? [Cobra24]

- Nem hiszem, hogy ezt ilyen könnyű lenne megemészteni. Szerintem jó néhány hétre szükség lesz, ahhoz, hogy túltegye magát a csalódáson, hiszen a versenyzők a legnagyobb vesztesei a Dakar lefújásának, anyagi és erkölcsi szempontból.

Mi a véleményed a Dakar lefújásáról? [János04281239]

- Nehéz véleményt alkotni, mert nem ismerjük az összes tényt. Azt lehet sejteni, hogy nem "csupán" terrorfenyegetésről volt szó, hanem kormányok közötti nézeteltérésről. De akármilyen nehéz is ezt kimondani, ez még egy fokkal jobb, mintha terrortámadástól kellene tartanunk. Megértem a versenyzők csalódottságát, nagyon nehéz dolguk lesz ezek után megteremteni a versenyzéshez szükséges feltételeket.

Minden Erdei-bokszmeccsen ott vagy? [CsakEgySráác]

- Igen, 2000 óta tudósítok Erdei Zsolt mérkőzéseiről, és volt szerencsém az összes címmérkőzésén ott lenni személyesen. Nagyon jó barátság fűz egyébként Erdei Zsolthoz, és Madár esetében tapasztaltam meg azt először, hogy nem elsősorban a televízió műsor izgat, hanem a mérkőzés végkimenetele. Egy kicsit én is szurkolóvá válok a mérkőzés alatt.