ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Novák Péter: Kitaláló ember vagyok
2008. június 5., csütörtök, 14:58|Utolsó módosítás: 2008. június 23., hétfő, 18:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Kimnowak frontembere, a TV2 Strucc című esélyegyenlőségi műsorának vezetője, az MTV-s A Társulat koreográfusa, a Beugró négyesének irányítója még mindig sokaknak a Megasztár zsűrijéből ismerős, holott már nem valószínű, hogy részt vesz a következő menetben. Az illegális letöltésnél nagyobb problémának tartja a kiadók magatartását, az angolul éneklő magyar együttesek igyekezetét pedig valahol megérti. A materiális világ csődjét világosan látja, és ha itthon nem tehetné, Andalúziában vagy Indiában élne, de onnan is újabb projektjét, a kulturpart.hu portált dédelgetné. Inkább dolgokat kiötlő, kitaláló, semmint egészeket megvalósító embernek tartja magát.


1/2. oldal >>

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Ajánlat
Folytatódhat a Beugró
Mozgalom a Beugró megmentésére
Beugró a TV2-n
A Társulat: félmillió a másik Rékának
Megvan az István, a király Rékája
Alföldi: Ez nem a Megasztár
Megvan az új István király

Hol végezted iskoláid, hogy kerültél a szakmába? [rumlikaférje]

- Minden iskolába belekezdtem, de egyiket se végeztem el, így maradjunk abban, hogy autodidakta módon sajátítottam el azt a sok mindent, amihez nem értek. A szakmát is nehéz körbeírni bemutatkozásom alapján, de azt kell mondanom, hogy elkényeztetett a sors, és nagyon sokszor szerencsés helyen jártam. Ez amúgy minden szakmára jellemző szerintem.

Ha szabad kezet kapnál tévéműsorhoz, milyen lenne? [Bors_néni1]

- Kulturális, szórakoztató, valahol Shakespeare és a Monty Python csoport között. Kár, hogy nem lesz belőle semmi.

Van-e már információd a Beugró folytatásáról? [snitt]

- Még mindig megy a huzavona, de ha engem kérdezel, illetve reményeim szerint a Magyar Televízió lesz a befutó. Egy biztos: szeptemberben folytatjuk.

Benne leszel a Megasztár 4 zsűrijében? [Leeroy18]

- Nem tartom valószínűnek. Mind a műsor, mind a televíziós csatorna olyan irányba tart, amely számomra aggályos.

A megasztárosokkal tartod a kapcsolatot? [Ági cica78]

- Előfordul. Puskás Petihez kifejezetten barátság köt. Érdekes, hogy nemrég Londonból hívott egy magyar srác, aki az ottani Megasztár-ban indult, és benne van az első 50-ben.

És a Megasztár-zsűriből kivel tartod a kapcsolatot? [djsjdkjalda]

- Presser Gáborral, vele tegnap együtt utcai akcióztunk. Somával egy nyitott buszon kulturális programot szolgáltattunk Budapest közönségének a 7-es busz vonalán. Bakács barátommal gyakran összefutok.

Mit jelent az, hogy utcai akcióztunk? Mit takar ez? [Jazz8]

- A kulturpart.hu portál szerkesztősége létrehozta a Kultúrpárt egyesületet, amely egy politikamentes civil szervezet, az oldalon keresztül bárki csatlakozhat, és részt vehet a kultúra mellett voksoló utcai akcióinkban. Ennek első állomása volt a tegnapi.

Szerinted mennyire lehet érvényesülni egy kezdőnek a média világában? [Coyoteee]

- Erre nem könnyű válaszolni. Ebben a "világban" nehéz megmaradni az erkölcsi értékrendek mentén, mégis valahogy fontos lenne. Az ember elsősorban személyiség, és csak utána médiaalkalmazott.

Van kedvenc tévésorozatod? [Sawyer 14]

- A kultsorozatokat kedvelem, a Helyszínelők-et, és rabja vagyok mindennek, ami science-fiction. Ez azért érdekes, mert egyébként nincs tévém.

Mit gondolsz Uri Gellerről? [Flake07]

- Egy úriember. Amúgy túl sokat nem: a munkatársaim, akik vele dolgoztak, lenyűgöző személyiségnek tartják, és ez még akkor is így van, amikor két személyes ismerősöm a színpadon zakójába rejtett fapálcákkal emelte föl az általa elvarázsolt asztalt.

Mikor jön István, a király Debrecenbe? [ezzzzzaz]

- Legjobb emlékeim szerint az ősszel, de az előadás készítésében már nem vagyok kompetens, én csak a televíziós műsort csináltam (A Társulat).

A Társulat-ban voltak igazán nagy tehetségek? [tarsika]

- A tehetség furcsa dolog, általában lehajtott, szomorú fejjel kullog, egy hosszú összetett mondat végén. Ráadásul hosszú távon szeretek ilyesmit megítélni, és a közösen töltött négy hónap, bár rendkívül intenzív volt, de mégis rövid. Énekesként nagyon sokan bizonyítottak, de hogy a színpadon, a színházban van-e a helyük, az csak egy hosszabb távú munka végén dönthető el.

Neked mit jelentett Torda szerepét eljátszani Csíksomlyón? Kaptál segítséget Deák Bill Gyulától? [wanderer]

- A világmindenséget jelentette, egyszeri és megismételhetetlen pillanat volt, amiről tudom, hogy soha többet nem lesz ilyen. Bill személyisége és az általa tolmácsolt dalok hangulata volt maga a segítség.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Él a Kimnowak? [snitt]

- Érdekes, pont most gondolkodunk rajta. A Kimnowak egy "szerelemgyermek", csak akkor dolgozunk, ha van mondanivalónk egymásnak. Most épp úgy tűnik, hogy lesz. Erről is részletek hamarosan a kulturpart.hu portálon. Igazság szerint korábban hazudtam, mert a munkáim közül mégiscsak a zene a kedvencem. Ha jobban belegondolok, azzal foglalkozni nem is munka.

Szerinted a filmek és sorozatok szinkronjának a minősége miért romlik? [Leeroy18]

- Mert a szinkronizálás is egy szakma, és mint minden foglalkozás, ez is felhígult, állítólag piacgazdasági okokból kifolyólag. Én inkább minden mögött erkölcstelenséget vélek felfedezni.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Ki az az öt ismert személy, akivel szívesen vacsoráznál? [szegedi gyors]

- Hankiss Elemér, Kepes András, Rudolf Péter, Schmidt Mária és jómagam. Ez a most alakult médiaunió kuratóriumi tagsága, borzasztóan fontos ügynek tartom, mint minden társadalmi célú befektetést, egy normális jövőbeli Magyarország reményében. Sajnos egyikünk se ér rá nagyon.

A Strucc megy ősztől a TV2-n? [Bors_néni1]

- Nagyon jó kérdés. Sok mindennel van összefüggésben. Nyertünk pályázati pénzt, de nem vagyok híve annak, hogy egy kereskedelmi televízión költsük el. Egyébként is a televíziózást, ebben a kérdésben legalábbis, elavult műfajnak tekintem. A társadalom, annak is a fiatalabb, dinamikusabb része leginkább a neten keresztül aktivizálható. Elképzeléseim szerint fenntarthatósági kérdésekben egy közösségi portál működtetését látnám megoldásnak, ezt úgy kell elképzelni, mint hogyha az iwiw-nek lenne valami értelme.

Hová tart a TV2? Mi az új irány? [tóthzolika]

- Azt nem tudom, de a programigazgató kifejtette, hogy egy kereskedelmi csatornának nincs szüksége kulturális és közszolgálati témákra. Mivel én egy kulturális és közszolgálati témájú ember vagyok, ezért aztán nagyon nehéz a kommunikáció.

Próbáltál már az RTL Klubnál műsorsávot kérni? [Leeroy18]

- Próbáltam én már mindenhol műsorsávot kérni, sőt, még egy incifinci kis műsorral is megelégedtem volna, de miután ez ügyben sikertelenek voltak a tárgyalásaim, létrehoztam a saját felületünket, a kulturpart.hu portált.


1/2 következő oldal >>

1. Novák Péter: Kitaláló ember vagyok

2. Futball, politika, család, popzeneKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor