ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Ifj. Knézy Jenő: 10-15 év kell a magyar focinak
2008. július 31., csütörtök, 16:29|Utolsó módosítás: 2008. július 31., csütörtök, 18:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A tévés riporter, műsorvezető, kommentátor, aki a közelmúltban az Év Sportújságírója lett, kissé pesszimistán látja a magyar sport jelenlegi helyzetét. Tart tőle, hogy az U19-es válogatott nem lesz később Európa-bajnok, és az olimpián sem vár nyolc-tíz magyar aranyat - de reméli, hogy kellemesen csalódik. Meccsre nemigen jár, Varga Zoltán kirúgása óta a Fradit sem szereti már. Bár sokat "sportol" ősztől is, a Duna TV-n közben egy bűnügyi műsor indítását tervezi. A chaten kérdezték olvasóink, ő pedig elhintett pár érdekes sztorit.


1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
Baló György: Három műfaj hiányzik
Novák Péter: Kitaláló ember vagyok
Hajdú Steve félt a Heti hetestől
Kovács Áron: A Popdaráló nem para
Kisó: Véletlen lettem tévés
Demcsák Zsuzsa: Kerüljük a bulvárt!
Szujó Zoltán: Hiteles szeretnék maradni
Képgaléria
ifj. Knézy Jenő, a Duna tévé sportriportere


Várod már az olimpiát? [Pötyi]
- Persze, hogy várom. Bár én futballpárti vagyok, úgyhogy ebből a szempontból egy labdarúgó-vb nagyobb élmény, de nyilván mint magyar ember és mint kommentátor is már nagyon várom, hogy elkezdődjön. Az érmekről szólva, van egy A tervem, ez a jobbik. Ebben 5-6 aranyérem szerepel. És van egy B tervem, amit nem nagyon szoktam hangoztatni, mert sajnos ezt érzem reálisabbnak. Ebben viszont csak 3 arany szerepel, és ne legyen igazam, de én nem érzem úgy, hogy ez egy nagyon jó olimpiája lenne majd a magyar sportnak. Remélem, hogy rám cáfolnak.

A vízilabdások ön szerint megtörik a "szerb" átkot? [Messiboy16]
- Az a helyzet, hogy én nagyon szeretem őket, személyesen is ismerem néhányukat, meg Kemény Dénessel is jóban vagyok. Úgyhogy most diplomatikusan kéne fogalmaznom. Maradjunk abban, hogy 50-50%. Így, azt hiszem érthető, hogy mire gondolok.

Milyen nehézségek adódnak a külföldi közvetítéseknél? [rtreww22]
- Mesélek egyet. Kerékpáros-világbajnokság, Stuttgart. A Malév gépe Budapestről kétórás késéssel indul, ami azt jelenti, hogy mire kiérünk Németországba, az autókölcsönző természetesen bezár. Nyolc óra múlva a helyszínen kéne lenni, akkreditálást el kéne intézni, a szállást el kéne foglalni és még pihenni is kéne a közvetítés előtt. Nagy nehezen megoldottuk, szereztünk kint autót, éjjel egykor Stuttgartban, majd reggel nem akartak minket beengedni a pályához, mondván, hogy nincsen akkreditációnk. Hiába mondtuk, hogy azért szeretnénk bemenni, hogy elintézzük. Úgyhogy nem kevés leleményre volt szükség, hogy végül is megoldjuk a feladatot, aztán a közvetítés előtt kiderült, hogy nem működik a vonal, és nem volt semmilyen kapcsolatunk az itthoniakkal. Végül két perccel adás előtt sikerült rendbe tenni mindent és kellett közvetítenünk úgy, hogy a néző mindebből semmit ne érzékeljen: hogy fáradtak, idegesek vagyunk, nem aludtunk. De így utólag már csak mosolygunk és sztorikat gyártunk Sipivel.

Rég láttalak a kosárpályán, pattogtatsz még valahol? [albakópé]
- Már nagyon ritkán. Jó két éve nem volt kosárlabda a kezemben, egyszerű oka van. Nem vagyok edzésben, és félek attól, hogy megsérülök. Az agyam tudja, hogy mit kéne csinálni, hogyan kéne ugrani, de mivel az izmok és ízületek nincsenek úgy karbantartva, ahogy a kosárlabdához kell, ezért nem szeretném kockáztatni a sérülést. Nagy ritkán kispályás focira elmegyek.

Milyen volt szerinted a foci-Eb? [egy laza csevel]
- Sajnos nem olyan csapat nyert, melynek szurkoltam. Alapvetően a németeknek és a portugálok drukkoltam egyébként. De ezt leszámítva nagyon élveztem, szerintem jobb volt, mint a négy évvel ezelőtti, pont az ilyen meglepetéscsapatok, mint például a törökök miatt.

A mostani U19 mire lehet képes a jövőben? [LütyoZEG]
- Pesszimista vagyok velük kapcsolatban, és nem azért, mert rosszak, hanem mert Magyarországon eddig még soha semelyik korosztálynak nem sikerült kifutnia magát. Mindig minden jónak ígérkező válogatottat szétszedtek, úgyhogy csak remélni tudom, hogy ez most nem lesz. Ha egyesével nézem őket, akkor borzasztó tehetségesek ezek a srácok, nem véletlen, hogy nagy részük már nem is itthon játszik.

Milyen ma a magyar foci? [viki20]
- Jobb, mint öt éve volt, de még így is nagyon messze vagyunk Európától. Én általában mindig csak a tétmérkőzéseket veszem alapul ennek megítélésénél, mert csak ez számít. Csak remélni tudom, hogy a sok baj ellenére nemzetközi szinten lesz egyszer jó magyar foci, de ez szerintem legalább 10-15 év.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]


Melyik a kedvence az európai topligák közül? És ki a kedvenc játékosa? [temurketsbaia]
- Az angol bajnokságot nagyon szeretem, kedvenc játékosom viszont nincsen, kedvenc csapataim vannak szerte Európából. Chelsea, Real Madrid, Bayern München, Lazio.

Eurosport, Duna TV, MTV: melyik, hogy tetszik, tetszett? [Spinesi]
- Az Eurosport és a Duna TV még van jelenleg is. Mindegyik más. Az Eurosportnál 11 éve dolgozom, ez egy ilyen családias hangulatú dolog, semmi lámpaláz, semmi izgalom. A Duna TV más munka, ott képernyőzöm, és ez teljesen mást kíván az embertől. Amit eleinte nem nagyon szerettem, és most már megbarátkoztam vele, hogy van kamera is veled szemben. Meg egy élő műsor, hogyha az ember az arcát adja, akkor az teljesen más, mint simán leközvetíteni egy futballmérkőzést. Amúgy pedig helyszínről sokkal nagyobb élmény közvetíteni, mint stúdióból.

Hogy kerültél az Eurosporthoz mint közvetítő riporter? [Ranagol_5]
- 1996-ban az atlantai olimpiára kerültem oda először, az előzményekről pedig annyit, hogy apu szerette volna, hogyha valamiképpen a sport közelében maradok. Tudtom nélkül a Palik Lacival megbeszélte, hogy mi lenne, ha én bemennék és kipróbálnának, vagy egyáltalán beleszagolnék abba, hogy milyen ez a kommentátori munka. Így aztán egyik délelőtt csörgött a telefonom, és Palik hívott, hogy akkor egy óra múlva fel tudok-e menni hozzá. Én akkor jól megijedtem. És aztán elmondta, hogy itt az olimpia, kosárlabdában otthon vagyok, nemrég hagytam abba a játékot, lenne-e kedvem a Vitár Róbert mellé beülni szakkommentátornak? Így indult a dolog.


1/3 következő oldal >>

1. Ifj. Knézy Jenő: 10-15 év kell a magyar focinak

2. A legendák mindig igazak - főleg ebéd után!

3. Apám szerette elmondani a véleményétKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor