ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Tankcsapda: A rockzenétől áll fel a cerkánk
2006. május 18., csütörtök, 14:41|Utolsó módosítás: 2006. május 18., csütörtök, 16:44

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Lemezbemutató turnéjának utolsó állomása, a Kisstadion előtt járt a Vendégszobában Lukács László, a Tankcsapda frontembere. Hazánk legnépszerűbb rockzenekarának (Lukácsék új albuma az eddigi leggyorsabban "bearanyozódott" lemezük) vezetője állítása szerint nyugodtan éli mindennapjait, és negyven felé közeledve már egyre inkább szükségét érzi, hogy egy átbulizott éjszaka után jól kipihenje magát. Az egyéjszakás kalandok elől azonban nem zárkózott el.


Egyikünk sem szakbarbár 1/3. oldal >>

Fotó: Marton Bálint
Ajánlat
Kik olvasnak a zenéről?
Szavazz a kedvenc slágeredre!
Ajánlat
A Tankcsapda honlapja
Képgaléria
Tankcsapda a Vendégszobában

Zene
Tölts Tankcsapdát a Zeneáruházból!

Mennyi ideje gitározol? [gyilkok brokkoli]
- 12-13 éves koromban vettem először gitárt a kezembe, és nagyjából az első néhány gitárakkord megtanulása után már pontosan tudtam azt, hogy ezt szeretném csinálni, ha lehet, életem végéig. Igazság szerint rendesen még most sem tanultam meg játszani a hangszeren, bár az is igaz, hogy elsősorban előadónak tartom magam, nem pedig jó basszusgitárosnak vagy gitárosnak.

Nem bántad meg soha, hogy zenész lettél? [1991_Anett14]
- Mivel gyerekkorom óta az az álmom, hogy zenélhessek, színpadon állhassak sok ember előtt, és lemezeket készíthessek azokkal az emberekkel, akikkel nagyon szeretek együtt zenélni, ezért aztán természetesen sohasem bántam meg, hogy erre adtam a fejem. Természetesen nagyon sok lemondással és olyan dologgal jár ezt csinálni, ami időnként nehézzé teszi az életünket, de ezek az áldozatok eltörpülnek azok mellett az élmények mellett, amit a Tankcsapdában való zenélés jelent.

Szoktatok menni turnézni, ha igen, merre mentek legközelebb? [kyrah91]
- Természetesen, mint minden normális rockzenekarnak, nekünk is a színpad, a turnézás a legkedveltebb közegünk, éppen ezért igyekszünk minél többször, minél több helyre eljutni, hogy koncertezzünk. A következő ilyen koncert ráadásul a Tankcsapda történetében egy elég izgalmas esemény lesz, hiszen olyan méretű helyszínen, mint a Budapesti Kisstadion korábban önálló koncertet még nem tartottunk. Ha kíváncsi vagy ránk, gyere, és nézz meg minket jövő hét szombaton!

Hogy kezdtétek el, hogy alakult ki ez a trió? [kisvasipasi]
- Az alapító trió három olyan srácból állt, akik az idejük nagy részét amúgy is együtt töltötték, együtt ittak, csajoztak, buliztak, és mivel mind a hármunkat érdekelte a zenélés, és a zenei ízlésünk is elég közel állt egymáshoz, kitaláltuk, hogy ha már úgyis együtt lógunk állandóan, akkor mi lenne, ha valami értelmeset is csinálnánk. A közös pont mind a hármunk között  a zene, a zenélés volt, ezért aztán egy idő után gyakorlatilag magától megalakult a Tankcsapda. Korábban egyébként, és nevezzük őket nevükön: Buzsik Gyuri és Labi, velem együtt már zenélt egy zenekarban, ami még a korai Tankcsapdához képest is egy sokkal spontánabb és lazább formáció volt.

Miért pont a rock stílust választottátok? [hugica.1530]
- Nem mi választottuk a rock stílust, sokkal inkább a rockzene talált meg minket. Amikor tizenegy-két-három évesek voltunk ez volt az a zene, és ez a mai napig is így van, amitől "feláll a cerkánk". :) Ettől függetlenül egyikünk sem egy "szakbarbár", nem csak és kizárólag rockzenét hallgatunk, annál is inkább, hiszen a szakmai érdeklődésünk mindenféle zene iránt nyitott, de természetesen rockerek voltunk és azok is vagyunk mind a mai napig.

Miért pont Tankcsapda a nevetek? [fede 000]
- Amikor 1989-ben magalakult a zenekar, sokáig abszolút hobbinak tekintettük ezt a dolgot, annál is inkább, hiszen mind a hármunknak volt egy-egy "rendes" zenekara, ezért aztán sokáig nem is gondolkoztunk azon, hogy bármilyen nevet adjunk ennek a triónak. Időközben azonban eljöttek az első koncertek, és mivel a plakátra muszáj volt valamit ráírni, leültünk egy kocsmában, rendeltünk egy csomó sört, és egy üres papírlapra felírtunk mindenféle név-ötletet. Többek között ilyenek voltak, mint Boncasztal, Vágóhíd, Crazygránát, és ezek között a nevek között volt a Tankcsapda is. Hogy aztán miután berúgtunk, miért pont ez a név maradt lehúzatlanul a papírlapon, már egyikünk sem emlékszik, viszont másnap reggelre megvolt a zenekar neve.


1/3 következő oldal >>

1. Egyikünk sem szakbarbár

2. Az emberi lélek nagyon is érzékeny

3. Egy korsó sör most jól jönne!Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor