ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Balázs Fecó: Többgenerációs a zenénk
2006. július 26., szerda, 11:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Lassan harminc éve annak, hogy a Taurus zenekarban ismertté váló Balázs Fecó megalapította a Korál együttest, amely sokáig a legnépszerűbb magyar rockzenekarok közé tartozott. A billentyűs-zeneszerző az együttes feloszlása után is boldogult, és a mai napig is alkot, vagy szólóban, vagy az alkalmanként újra összeálló Korállal, amely augusztusban is fellép majd a Kisstadionban. Itt Balázs Fecó új dalai is hallhatók lesznek majd, és ahogy azt a Vendégszobában elmondta, nemcsak a régi rajongókra számítanak a koncerten. Megmondta, mit gondol a playback-huszárokról, és természetesen a Megasztár is szóba került.


"A sors küldött zenei pályára" 1/3. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
Már 150 ezer dal a Zeneáruházban!
Videoklipek
A Korál honlapja
Képgaléria
Balázs Fecó a Vendégszobában


Régi öreg rajongód vagyok. Kérdésem: mit szólsz a könnyűzene felhígulásához, a gagyi énekesek és zenekarok sztárolásához? [ólomkatona]
- Az a fajta életérzés, amit az én korosztályom végigélt, az megszűnt, átalakult. Nem biztos, hogy jó irányban. A mérhetetlen információdömping is megváltoztatta ezt a fajta életérzést, iparág lett a zene, és sajnos az a fajta küldetés, amit a rockzene sugallt még a hetvenes-nyolcvanas években is, ez megmaradt annak a generációnak, aki ez alatt nőtt föl. Valamelyik nap a generációm két neves képviselőjével, Demjén Ferenccel és Horváth Charlie-val beszélgettünk a kialakult zenei helyzetről, és ha valaki tőlünk megkérdezi ezt 15 éve, hogy nekünk playback-huszárokkal kell a slágerlistákon versengenünk, és ötezer példánynál már aranylemez van, akkor ezt nem hisszük el. Ez van, de mi már nem fogunk megváltozni.

Mi a véleményed a punkokról? [anarchys boy]
- Én nem szoktam általánosítani az élet semmilyen területén, így a punkokat sem különböztetem meg. Az idő mindent megold, ezen is át kell esni egyszer :)

Mesélj egy kicsit arról, hogy hogyan jutottál el idáig és kik segítettek! [stef19]
- Egy művészeti pályához nagyon-nagyon sok dolog, összetevő kell, hogy egy alkotó ember kiteljesedjen. Természetesen az alap a tehetség, szerencse, szorgalom, jókor lenni jó helyen, és még nagyon sok dolog. Ha ez mind együtt van, akkor se biztos, hogy egy alkotó ember eléri a célját, de én azt mondom a saját életemről, hogy a sors engem a zenei pálya felé küldött már négyéves koromban, mert ha szüleimtől karácsonyra nem kapom azt a kis tangóharmonikát, és ezen nem tanulom meg az akkori Jó ebédhez szól a nóta-dalokat a rádióból, akkor ma ne tudok a kérdésedre válaszolni. Merthogy nagyanyai ágon egy gangos ház földszintjén szombat-vasárnap vándorzenészek muzsikáltak, és mivel az egyik zenész lebetegedett, így vettem a bátorságot, és a harmonikával a fül után hallott dalokat én játszottam el, és ugyanúgy dobálták az újságpapírba csomagolt aprópénzeket, mintha ezt a tanult muzsikusok játszották volna. Ez volt az első tiszteletdíjam és az első fellépésem egyben, innen egyenes út vezetett a zenei általános, majd a zenei konzervatórium, végül a rockzene felé.

Várható valami olyan nagy dobás zeneileg a Korál háza táján, mint a Piramis visszatérése? [ganxtaödi]
- Az Audit a Mercedesszel nem lehet összehasonlítani, és a Korált sem a Piramissal. Természetesen nem egy sima Korál-koncert lesz augusztus 25-én, hanem egy új vadonatúj dalokat tartalmazó lemezzel jelentkezünk, azzal a barátommal, akivel már 40 éve együtt dolgozunk. Őt Horváth Attilának hívják, aki az összes Piramis, valamint az összes Balázs Fecó-dalok szerzője mind a múltban, mind pedig a jelenben. Megpróbáljuk láttatni a Korál szemével és Horváth Attila szövegeivel azt a kort, amiben élünk, és hogy hogyan éljük meg.

Egy korombeli tehetséges lánynak vagy fiúnak milyen lehetőségei vannak arra, hogy a zenével, énekléssel foglalkozhasson? [Kleo16!]
- Azt hiszem, hogy a régi Ki mit tud?-ok és táncdalfesztiválok adta kitörési lehetőségek ma a különböző Megasztár produkciókra korlátozódik. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ismét indítanak, próbálja meg ott, addig se adja fel!
 
Hajrá Sitkei Rockfesztivál! Igaz ez, hogy az összes zenekar ott lesz, amelyek eddig felléptek a fesztiválon? [!!lordrajongó!!]
- Nem igaz, mert akkor egyhetes lenne vagy még több. Illetve annyi igaz, hogy húszéves lett a sitkei kápolnafesztivál, és augusztus 26-án azok az együttesek lépnek fel, amelyek 1986-ban az első koncerten felléptek. Így a szombathelyi Lord együttes, a Kormorán, Deák Bill Gyula, természetesen a Korál együttes, valamint vendégként, hogy teljes legyen a rocknap, meghívtuk az Eddát is. Idén a jubileumi nap alkalmából kétnapos lesz a fesztivál, és a második nap szintén rocknap lesz, ennek a végleges programja még nem tisztázódott, de idejében a médiából értesülhet róla.


1/3 következő oldal >>

1. "A sors küldött zenei pályára"

2. "Klasszikus és könnyűzene között nincs közönség"

3. "Még garanciális vagyok"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor