ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Balázs Fecó: Többgenerációs a zenénk
2006. július 26., szerda, 11:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


"Még garanciális vagyok" << 3/3. oldal

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
Már 150 ezer dal a Zeneáruházban!
Videoklipek
A Korál honlapja
Képgaléria
Balázs Fecó a Vendégszobában


Milyen fellépés volt az, amit soha nem felejtenél el, mikor volt és mi volt benne az elfelejthetetlen? [Kisszarvi]
- 1972-ben a legendás Taurus együttessel a Free előtt játszottunk szintén a Kisstadionban, és aki ezen a koncerten ott volt, tanúsíthatja azt a nem szokványos szituációt, hogy egy előzenekarnak nagyobb sikere volt, mint a világhírű Free együttesnek. A zenekart nem akarták leengedni a színpadról, Radics Béla a szájával gitározta az Anyám, vigasztalj c. számot, és a gitárhúr elvágta a száját, amiből ömlött a vér. Az együttest kísérő angol újságírók úgy aposztrofálták a másnap megjelent Melody Makerben a koncertet, hogy a zenekar nem csak fantasztikus technikai virtuózokból áll, hanem a gitáros szenzációs színészi képességekkel van megáldva, hisz jól alkalmazta a szájában lévő vérpatront, holott csak a száját vágta el a gitárhúr. Szó szerint sírt a közönség a dal után. Egyébként a zeneszerzői pályafutásom Horváth Attilával itt kezdődött ezen a koncerten - talán ezért.

Érezted már azt, hogy legszívesebben elmenekülnél minden elől? Hogy meguntad, amit csinálsz, de csinálod, mert ehhez értesz talán a legjobban? [woonky]
- Ezt az érzést sosem éreztem, engem a zene mindig inspirált és doppingolt. Keress az életben valamit, amiben megtalálod a boldogságodat, kifejezheted és megismerheted magad, mert az önismeret egy nagyon fontos dolog.

Lehet hogy intim, de annak idején aggódtunk érted. Egészségeddel már minden rendben van? [ganxtaödi]
- Nagyon szépen köszönöm a kérdésed, még "garanciális" vagyok, de természetesen a történtek óta odafigyelek az életemre. Van egy nagyon fontos dolog az életemben, hogy minél tovább láthassam és felnevelhessem az immáron nyolcéves gyermekemet.

Radics Béla halálának évfordulóján szoktatok a többi zenekarral (P. Mobil, Bill, Rice, Skorpió, stb.) valamiféle megemlékezést csinálni? Csak baráti körben. [Tommyz]
- Egyrészt csak baráti körben, és mivel a temetésén én mondtam a halotti búcsúbeszédet, ha az újpesti temető felé járok, mindig meglátogatom. De a dalai bennem élnek mindig.

Mennyire van magánéleted a zenélés mellett? Jut rá időd? [Lady Marmaled]
- Ebben a korban már be tudja az ember osztani, és megtalálja az arányokat remélhetőleg. Ha nem, akkor baj van.

Van-e a magyar előadók között olyan, akivel nagyon jó barátságban vagy? [Lady Marmaled]
- Az igazi barátaim a szakmából már kihaltak, így gondolok Latzin Norbertre, a legendás Bergendy zeneszerzőjére, valamint Radics Bélára, akik már nincsenek köztünk. Egyébként nem a szakmából kerültek ki a barátaim, inkább tisztelettel adózok néhány előadónak Demjén Ferenctől az LGT-ig bezárólag, de a mostani Megasztár-előadók között is nagyon sok őstehetséget fedeztem fel.

Az új dalok is olyan romantikusak, mint a régiek? [1950katka]
- Amennyiben szerinted romantikusak, akkor igen, de én igazaknak, életszagúaknak titulálnám inkább, egyszóval "korálosak". De megtudod augusztus 25-én a Kisstadionban, ha eljössz a Korál-koncertre.

Az a szörnyű, hogy a zenecsatornákon nem is játszanak benneteket. Nem ez az oka annak, hogy új projektekkel nem nagyon jelentkeztek? [ganxtaödi]
- Azt hittük az egyrádiós időszakban, hogy több lesz, de sajnos nem lett több, ez a generáció csak a múltjával tud jelen lenni, holott ugyanúgy alkotunk, mint 10-20 évvel ezelőtt. Sajnos nincs olyan rádió, ahol az aktuális dalokat játszanák rendszeresen és nem csak reklámszerűen. Ha lenne egy ilyen, ami csak ezeket játszaná, biztos, hogy nagyon sikeres lenne.

A gyerekedet is a zene felé tereled? Vagy hagyod, hogy a maga útját járja? [woonky]
- A gyerekem az élet más területén boldogul, a zenei vénát nem örökölte, viszont a színészi képességeket, exhibicionizmust nagyon. Ezért évek óta Földesi Margithoz jár, ahol színészetet tanul, valamint rendszeresen úszik zenére... :)

[origo]


<< előző oldal 3/3

1. "A sors küldött zenei pályára"

2. "Klasszikus és könnyűzene között nincs közönség"

3. "Még garanciális vagyok"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor