Inside: "Vidékről is lehet sikert elérni"

Vágólapra másolva!
A Fringe Fesztivál tehetségkutató versenyének győztese, az Inside zenekar járt az [origo] Vendégszobájában. A fiatal debreceni zenekar ha nem is zeneileg, de sok szempontból a Tankcsapda által kitaposott ösvényen szeretne befutni. És nem zavarja el az autogramkérőket sem.
Vágólapra másolva!

Konkrétan melyik zenekar vagytok? [Carido]
- Konkrétan az Inside zenekar vagyunk Debrecenből, dallamos rockzenét játszunk.

Mennyire vagytok "kreáltak"? A zenétek jónak tűnik a honlapotok alapján, hol fordultok elő? [Fülike_1]
- Egyáltalán nem vagyunk kreáltak, kb. 3 éve alapítottuk a zenekart, és most jutottunk el odáig, hogy kiadókkal is elkezdtünk tárgyalni. Ezen a nyáron fesztiválokon játszunk, ezt a weboldalunkon egyébként láthatjátok is.

A dallamos rocknak több stilus jegye is van. Ti melyiket képviselitek? [annamaria49]
- Mindenféleképpen a modern rockzenét, ezt mind hangzásban, mind hangszerek terén értjük. Ha hasonlítani kellene, akkor Pink.

Adott egy fiatal törekvő, tehetséges zenész valaki. És nem áll anyagilag jól. Ti mit javasoltok neki, hogy hogyan próbálkozzon a lemezcégeknél? [Exangel THE ONE]
- Mi sem vagyunk anyagilag "eleresztve", de igazából mi csak azt csináljuk, amit szeretünk, és minden lehetőséget próbálunk megragadni.

Videoklipet csináltatok már? [viv.en]
- Igen. 2004-ben, amikor elkezdtük a zenekart, akkor csináltunk egy videoklipet, ami nem sikerült rosszul, de éppen amiatt, mert nem volt kontaktunk semmilyen kiadóval, azóta is egy fiók mélyén van. Egyébként három napig folyamatosan dolgoztunk a klipen, és szerepelt benne Lukács Laci (Tankcsapda) és Lorenzo (Való Világ) is.

Mit értetek el idáig zenekarként, amire a legbüszkébbek vagytok? [rollerferi]
- Most hirtelen két dolog jut eszünkbe: az egyik az új maxink, amit épp egy hete vettünk fel a Warner Music támogatásával, a másik pedig az, hogy egy Bikini-koncerten előzenekarként visszatapsolt minket a közönség (általában az előzenekart nem szokták...).

Mi volt az eddigi legnagyobb elismerésetek? [zsani0818]
- Ez sem volt túl régen, Budapesten játszottunk a Fringe fesztiválon, és megnyertük a szakmai-zenei díjat, de úgy, hogy délelőtt 11 órakor játszottunk kicsi, de nagyon hálás közönség előtt.

Akkor ti egy vérbeli "garázs"-feelinges bandának tartjátok magatokat? [Exangel THE ONE]
- Hogy érted ezt a garázs-feelinget?

Garázsban gyakoroltatok régen, de most már azért feljebb jutottatok. [Exangel THE ONE]
- Nem, ugyanott próbálunk három éve, de természetesen fejlődünk és haladunk előre. Amúgy igazából egy légópincében próbálunk.

Gondolom, nem főállásban zenéltek - mit csináltok a zenélésen kívül? [rollerferi]
- Természetesen még nem főállásban zenélünk, mindenki dolgozik a zenekaron kívül.

Úgy hallottam a banda egyik tagja egy debreceni kollégiumban nevelőtanár. A zene kikapcsolódás a sok kamasz után? [Kaja2]
- Igen, a zene mindenféleképpen kikapcsolódás, de egyben munka is. Egyébként a polgári állásomat is szeretem, jó fejek a kolisok.

Ugye, nem punkbanda vagytok? [Pálesza]
- Nem, egyértelműen nem punkbanda vagyunk, de szerintem punkzenében is van jó.