Kiss Tibi: Nem a kortól függ a jó zene

Vágólapra másolva!
Legutóbb a Budapest Bár lemez kapcsán hallhattunk Kiss Tibiről, de ha minden igaz, még az idén a Quimby is új lemezzel örvendezteti meg rajongóit. Az énekes a Vendégszobában nemcsak a zenekarral kapcsolatos fejleményekről beszélt, hanem őszintén vallott korábbi személyes problémáiról is.
Vágólapra másolva!

Adna magáról egy kicsit több információt, hogy ki is ön és mit csinál? [Dikk a Szajjha]
- Kiss Tibor (36), zenész - képzőművész. (Quimby)

Mit jelent a Quimby név? [tündérlányka21]
- Amit neked jelent.

Hány éves korod óta zenélsz, és hol tanultál zenélni? [Scorpion82]
- 16-17 éves korom körül kezdtem, és teljesen autodidakta módon innen-onnan ezt-azt ellestem, meg rám ragadt pár dolog. Ennyi.

Mennyi idő alatt tanultál meg tűrhetően gitározni? [kartel101]
- Huh, a tűrhető jelző találó, technikailag nem sok idő, kb. egy év alatt meg lehet ilyen szinten tanulni. Viszont, hogy megszólaljon a hangszer, ahhoz mindenképpen évek kellenek. Kitartás!

Milyen érzéseket vált ki belőled, ha Nick Cave-hez hasonlítanak? [mizsercs]
- Hogy már megint csúnyultam. Szomorú.

Az első két albumotok sikerült a legjobbra és a Kilégzés. Koncerteken szinte soha nem játszotok az első kettőről. A jövőben változni fog ez? [nyiszi]
- Nyilván az első kettő volt legrégebben, és akkor azokat a számokat évekig játszottuk. Mi ott voltunk, te hol? De ettől függetlenül, mindig előveszünk egy-két régebbi dalt is, mint például a legutóbbi vasárnapi koncertünkön. Amin akkor ezek szerint nem voltál ott.

Az amszterdami koncertről lehet már tudni valamit? [tündérlányka21]
- Nem tudom, pontosan mi érdekel. A koncert a Melkweg klubban lesz, a dátumot sajnos nem tudom fejből, de lehet, hogy fönt van már a honlapon. És ha jól tudom az estének még más magyar vonatkozásai is lesznek.

Mikor jöttök ki új albummal? [AlterUltras]
- Pontosan nem tudom, rajta vagyunk, és az idén mindenféleképpen szeretnénk egy új lemezt.

Vajdaságban terveztek még koncertet, koncerteket? [*!*!*WAFFY*!*!*]
- Igen, szeretnénk arra menni.

Hol fogtok koncertezni legközelebb? [Szabinababóca]
- www.quimby.hu/koncertek

Honnan jött az ötlet, hogy szerepeljetek egy színdarabban? [beebabee]
- Puskás Tamás rendező és direktor úr képzelte bele a darabba a zenekart.

Teljesen meggyógyultál? Izgultunk érted. [lillaallil0]
- Jaj, köszönöm szépen, de igazán nem kell. Minden oké.

Mi az, ami téged át tudott lendíteni a függőségeden, pl. Cobaint meg nem? Egyébként mit gondolsz a zenéjéről? [loveandpeace123]
- Hát, ez egy nagyon hosszú téma, de alapvetően minden ember hoz döntéseket az életében, és alapvetően ennek a döntésnek a meghozatala sokszor a legnehezebb ebben a témában, és vannak olyan döntések, mint például Cobain esetében, ami után már nem kell többet dönteni. Én úgy döntöttem, hogy vállalom a további felelősséget, és döntök így vagy úgy. Meg kell hozzá egy csomó kitartás meg szerencse. Meg hát nem is vagyunk egyformák, ezért egy másik emberről így kívülről nehéz lenne egyértelmű dolgot mondani. Röviden ennyi.