Junkies: Lehetőleg halálunk napjáig

Vágólapra másolva!
A Junkiesszal vált ismert zenésszé Szekeres András, aki a Stereomilkkel még egy koloncot a nyakába akasztott, de egyáltalán nem bánja, hiszen még így is nagyságrendekkel egyszerűbb, mint vasöntödében kohásznak lenni - mondta a Vendégszobában.
Vágólapra másolva!

Igaz, nem ismerem a zenéteket, de milyen stílusú zenét játszotok? [Drazic86]
- Death metal, punk, pop, glam, ska, reggae.

Miért pont Stereomilk lett a neve az együttesnek? [x Ashley x]
- Először Milknek hívták, de a kiadónk azt mondta, hogy ilyen már van valahol, és később iTunesos ügyek miatt para lehet, ezért vittünk bele egy kis töltetet, amennyiben az ember két női mellre gondol.

Mekkora erőfeszítést vesz igénybe két zenekarra is figyelni? Én szóló vagyok, de még a saját munkám is legyötör. [sebzett oroszlán]
- Fárasztó, de nagyságrendekkel egyszerűbb, mint vasöntödében kohásznak lenni.

Hogyan oldjátok meg a turnézást így, hogy a Barbaro a Zorallban is gitározik? Nem keresztezik egymást a koncertek? [Kóci0209]
- A Junkies prioritást élvez, annál is inkább, hogy a Zorallban két gitáros van, és ha ütközés van, akkor megoldják a zorallosok egy gitárral és pótdobossal.

Várható lemezmegjelenés a közeljövőben? [Lajhárka]
- Igen. A dobosunk tavaly augusztus óta harcképtelen, majdnem levágták a lábát is, elvileg nyárra felépül, és végre neki tudunk állni az albumnak. De Barbaróval azért már van egy pár szám a tarsolyunkban.

Miért nem jöttök az idei Rockmaratonra? A szervezők hibáztak, vagy ti nem tudtok eljönni? [Kóci0209]
- A szervezők hibáztak, mi szívesen mentünk volna. Egyébként most annyira nem is erőltetjük a koncerteket, amíg nincs új lemez, most egy kicsit örülünk is annak, hogy nyugi van.

Miskolcra csak júniusban jöttök? Hamarabb vagy később nincs tervben? [Riki néni]
- Attól tartok, hogy igen, túl gyakran se célszerű járni sehova, úgyhogy kénytelen leszel várni júniusig. Amúgy imádunk Miskolcon játszani.

Hogyan kezdtétek el a koncertezést anno a zenekar megalakulásakor? (A Junkiesra gondolok.) [Kóci0209]
- Úgy csábítottak el, hogy ez a világ legjobb zenekara, és amikor szembesültem azzal, hogy fél évre három koncert van lekötve, akkor kicsit meginogtam. De aztán hál' Istennek ment minden, mint a karikacsapás.

Hogyan sikerült kiadni az első lemezt? Ki talált rátok és hogyan? [Kóci0209]
- Ha a Junkiesra gondolsz, akkor szerencsénk volt, de nagyon benne voltunk már a levegőben, úgyhogy előbb-utóbb bárki kiadta volna. A Stereomilkkel pedig még nagyobb szerencsénk volt, manapság, aki lemezt ad ki, az minimum bátor.

Hány éves tagok vannak a bandában? [moncsi17bank]
- Stereomilk: olyan 33, mint én, a Junkiesban én vagyok a legfiatalabb.

Szerinted lehettek még sikeresebbek, mint amennyire most vagytok? [NemJutEszembeAz]
- Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy a siker nem számít, de az első számú célom az, hogy csináljak egy tízpontos lemezt, olyan dalokkal, amiket szívesen hallgatok meg 20 év múlva is.

Meglepődsz, mikor kiállsz a színpadra, és látod a nagy tömeget, és csak érted jöttek el? [cuki lánny]
- Ezért kezdtem el, ezt szerettem volna mindig csinálni. Irigyeltem azokat, akik ebben éltek, és ha újrakezdeném, akkor ugyanezt tenném. Valahogy izgat a téma.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Milyen volt együtt dolgozni a Nem akarok elszakadni című dalon a Depresszióval? [Eszty again]
- Hasznos, ugyanis a klipforgatáson ismerkedtem meg Lengyel Andor rendezővel, akivel az új videoklipünket is készítettük a Stereomilkkel, az Erdő című dalhoz, ami a YouTube-ról már tegnap óta letölthető.

Van kedvenc dalotok, amit minden koncerten kötelező eljátszani? [NemJutEszembeAz]
- Vannak standardek, az én kedvencem pl. a Szabad a pálya, a Szép új világ, Félsz, ilyenek. De igazából tök jó érzés elővenni egy régen játszott dalt, néha olyan mintha új szám lenne.

Volt már olyan veletek, hogy elfelejtettétek a ritmust vagy a szöveget koncert közben? [Osterhase]
- Természetesen igen. Akkor egy másodperc alatt leizzadás van, és közben olyan arcot kell vágni, mintha mi se történt volna, pedig romokban hever a dal. De általában megússzuk ezeket a szituációkat, és még a roadok se veszik észre, hogy para van.