Amikor az ember meg akarja szerezni a jogosítványt, elméleti, majd gyakorlati vizsgát tesz. Azt viszont külön nem tanítják, hogy mit kell tenni, ha a jeges úton megcsúszik az autó. Tehát vagy megtanulja a sofőr az utakon, saját tapasztalatokból, vagy elmegy egy vezetéstechnikai pályára, és ott gyakorol. Kapitány Tibor vezetéstechnikai tréner azt mondta: az utóbbi a biztosabb és jobb megoldás.

Elmentünk az Autóklub vezetéstechnikai pályájára, és megkértük Kapitány Tibort, mutassa meg, mit rontanak el a sofőrök. Két rossz döntést hozhatnak: az egyik, hogy a féket nyomják, amikor megcsúszik a kocsi. A másik pedig az, ha becsukják a szemüket, se a féket, se a gázt nem nyomják, de még csak nem is kormányoznak. A jó lépés legtöbb esetben az, ha a gázt tovább nyomjuk és kormányzunk.

Egy műgyanta pályára vizet locsolt a tréner – lényegében tükörjég keletkezett a pályán. Ezen mutatta meg, hogy mi történik a fékezésnél, mi történik akkor, ha becsukjuk a szemünket, és mi történik, ha megpróbálunk kormányozni.

További részletek a videóban: