[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] nagyvilág> !ALROVAT_NEVE

Blog
Fórum
[origo] mobil
Utazás
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
hirdetés

64. Eigner Zsolt - Winchester, Anglia

2007.09.01., 6:45|Utolsó módosítás:2007. 09. 01., 19:41|

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Rio de Janeirótól Tallinnig minden iWiW-felhasználónak ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, bízva abban, hogy válaszaik nyomán kiderül: hogyan változnak az életkörülmények városról városra.  Ma Eigner Zsolt jelentkezik az angliai Winchesterből.

Forrás: [origo]

Eigner Zsolt - Winchester

JÁTSSZ ONLINE!

Hogyan és honnan vetődtél oda, ahol most élsz, és mit csinálsz ott?
Egy éve jöttem ki. Budapesten éltem, és egy bank központjában dolgoztam. Jelenlegi párommal tavaly a Diákszigeten találkoztunk. Ő már akkor négy éve kint élt. Innen mindenki rakja össze. Jelenleg egy hotelben dolgozom, hotelporterként. Ez annyit tesz, hogy vendégeket kell a szobájukba kísérni, konferenciákon, esküvőkön segédkezni. Októberben fogom kezdeni posztgraduális tanulmányaimat Southamptonban.

Hogyan mutatnád be 5-10 mondatban a várost/országot, ahol laksz?
Winchester valaha (VII-VIII. század) Anglia fővárosa volt. Nagyon sok épületet megőriztek eredeti formájában. Hangulatos kis kocsmák, éttermek lépten-nyomon. Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, még az angolok szerint is. Az autót éjszaka is nyitva lehet hagyni. Ha valaki olvasta a Da Vinci-kód-ot, egy része itt játszódik (Winchester Cathedral). Itt található a kerekasztal. Bjútiful.

Miben jobb a hely, ahol most élsz, mint az, ahol Magyarországon laktál?
Nagyobb a közbiztonság. Ha egy idegenre ránézel az utcán, akkor visszamosolyog. Itt bizalommal állnak az emberhez. Ha valaki hetvenévesen akar balettozni vagy úszni megtanulni, akkor készséggel segítenek, nem pedig kinevetik. Ha véletlenül valakinek a kocsijába belemész a te hibádból, akkor kiszáll, és megkérdezi: "Nem esett bajod?".

Miben rosszabb?
Nincsenek itt a cimboráim.

Mi hiányzik Magyarországról?
Barátok, Balaton, Római-part.

Mi hiányozna, ha eljönnél onnan?
Az angol humor, cinikusság, a történelmükről beszélő épületek, a szörfözések. Az eső. Tényleg!

Milyen az életszínvonal az itthonihoz viszonyítva?
Alacsonyabb kvalitású munkát végzek, mint otthon, és ugyanolyan életszínvonalon élek, plusz annyit teszek félre havonta, mint otthon kerestem volt (havonta). Eltűnt a stressz és a rohanás az életemből.

Mennyibe kerül egy kávé?
Ahol én dolgozom 4,5 font (1710 forint), de a dolgozóknak ingyen van.

Mennyibe kerül egy kétszobás lakás bérlete a belvárosban?
Kb. 800 font (304 000 forint) bútorozva, számlákkal.

Te jobb körülmények között élsz, mint itthon tudnál?
Körübelül azonos körülmények között élek. A jelenlegi munkámat átmeneti állapotnak tartom. Ahogy találok a végzettségemnek megfelelő munkát (feljavul az angoltudásom), a válaszom határozott igenné változik.

Amit ott csinálsz, azt csinálhatnád itthon is?
Neeeeeem.

Milyen a mindennapok hangulata az itthonihoz viszonyítva?
Humoros, kiegyensúlyozott. Optimista.

Mi most a legfőbb hétköznapi beszédtéma nálatok?
Bűnözés (gyilkosságok), iraki háború, globális felmelegedés, na meg a foci.

Mi van a helyi újság címlapján, amikor ezt írod?
The Times: Secret papers disclose threat posed by killer (egy félig angol fiú 1995-ben halálra szúrta tanárát, aki egy másik nebulót védett. Mostanában szabadul a srác, és ki szeretnék toloncolni, de jogilag nem lehetséges).

Szerinted mit tanulhatnának az itthoniak az ottaniaktól?
Optimizmust. Tanuljunk meg magunkon nevetni, és lazítani (ezt a Hofi is megénekelte). A mosoly, kedvesség ingyen van, adni és kapni is jó.

Mi a legjellemzőbb szabadidős tevékenység felétek?
Az angolok közt a kocsmázás és a shoppingolás az első. Nekem marad Anglia felfedezése, szörfözés, angoltanulás.

Visszajössz?
Angliában nem maradok. Még egy pár évet angol nyelvterületen töltök (Kanada, Ausztrália), aztán irány a jó öreg Európa. Haza nem akarok menni, de közel akarok lenni. Végállomás Ausztria. A honvágy soha nem múlik el.

<<Előző

[origo]

AngliasorozatiWiW a világ körülwinchesterRio de JaneiroTallinn
Electrolux ESL 4300 RO 9 terítékes mosogatógép az eluxshop.hu-tól9 terítékes, teljesen beépíthető kivitel, A+ energiaosztály, szatellit alsó vízkar, automatikus program, LED kijelző
99 900 Ft
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »