[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] nagyvilág> !ALROVAT_NEVE

Blog
Fórum
[origo] mobil
Utazás
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
hirdetés

125. Rákóczi Gabriella - Rácalmás

2007.11.14., 9:00|Utolsó módosítás:2007. 11. 14., 9:00|

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Rácalmásról ír Rákóczi Gabriella.

Forrás: [origo]

Rákóczi Gabriella - Rácalmás

Jelentkezz te is!

Ha kérdéseinkre te is szívesen válaszolnál, írj nekünk a vilagkorul@origo.hu címre!

JÁTSSZ ONLINE!

Hogyan és honnan vetődtél oda, ahol most élsz, és mióta van ez így?/ A szülővárosodban élsz?
Dunaújvárosban születtem, majd egyéves koromban Rácalmásra költöztünk. Azóta itt élek.

Hogyan mutatnád be 5-10 mondatban a várost/környéket, ahol laksz?
Rácalmás nagyközség a Duna jobb partján, Budapesttől mintegy 61 kilométerre délre, Dunaújvárostól tíz kilométerre északra található, a hatos főút mellett. Lakossága kb. 6000 fő. Szerencsére elég csendes, nyugodt hely. Rengeteg látnivaló van Rácalmáson. Nemrég adták át a Duna Ökoturisztikai Központot. Nagyon szép hely. Aki Rácalmásra látogat, annak érdemes megnéznie. De itt van még a Jankovich-kastély, amely egy gyönyörű konferencia- és rendezvényközpont. Van egy nagyon szép Millennium parkunk.

Miért szereted azt a helyet, ahol most élsz, mi hiányozna, ha elköltöznél?
Kis falu révén, itt nincs olyan nagy forgalom, mint a városokban, a levegő is jobb. Szeretem azt is, hogy ha kimegyek a házból, akkor ott van a nagy kert, az állatok. Jó ez a nagy szabadságérzet. Nem tudnám elképzeli, hogy az életem hátralevő részét egy kicsi panellakásban töltsem el. Ha elköltöznék, akkor hiányoznának a szülők, rokonok, barátok és ez az egész vidéki életstílus.

Szerinted miből legyen több és miből kevesebb felétek?
Kellene még fejleszteni az úthálózatot. Mert még elég sok olyan utca van, ahová télen vagy nagy eső után csak gumicsizmával lehet bemenni, mert nincs leaszfaltozva az út. Szerencsére elég sok lelkes faluvédőnk van, akik gondoskodnak arról, hogy szép virágok és fák legyenek a főút mellett. De az emberek többségéről is elmondható, hogy gondozzák a házuk előtt lévő kis kertet.

Ha te lennél a polgármester, mi lenne az első három intézkedésed?
Először is az utak aszfaltozását kezdeményezném, másodszor pedig végre rendbe hozatnám, modernizálnám a sportpályákat. A harmadikat pedig  még nem tudom.

Többet tudtál megvalósítani az álmaidból, mint a szüleid ilyen idős korukra?
Nem tudom.

Mitől tartasz a leginkább, és mi az, amiben reménykedsz?
Ez érdekes kérdés, de nem tudom rá a választ.

Mennyit költesz a fizetésedből magadra, és mennyit tudsz félretenni?/Mire spórolsz, mire gyűjtesz?
Még nem dolgozom. Most kezdtem el a főiskolát. Nyáron diákkánt dolgoztam egy elektronikai gyárban, most pedig hétvégenként egy hipermarketben dolgozom. Általában spórolós típus vagyok, de most konkrétan egy jó korcsolyára gyűjtök. Mert jön a tél, és kezdődik a korcsolyaszezon.

Azzal foglalkozol, amivel mindig is szerettél volna?
Végül is igen, mert nagyon érdekel az informatika, és most ezt tanulhatom a főiskolán.

Mi van a helyi újság címlapján, amikor ezt írod?
A helyi újság címlapján? Szerintem a mostani elején a IV. Rácalmási Tökfesztivál van. A Dunaújvárosi Hírlap főoldalán a Vasvári Pál Általános Iskola elsős avatóról írnak. A sárga színű vasváris kendő felkötését a Dunaferr SE férfikézilabdázói tették meg, az elsősök nagy örömére.

Mit láttál először, amikor kiléptél ma otthonról?
A szomszéd házát.

Mondj egy szót, amit csak a környéken használnak!
Szerintem ilyen nincs.

Szeretnél elköltözni onnan valaha?
Nem. Vagy csak akkor, ha kertes házba költözhetnék.

<<Előző

[origo]

MagyarországsorozatiWiW a világ körül
Electrolux ESL 4300 RO 9 terítékes mosogatógép az eluxshop.hu-tól9 terítékes, teljesen beépíthető kivitel, A+ energiaosztály, szatellit alsó vízkar, automatikus program, LED kijelző
99 900 Ft
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »