[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] nagyvilág> !ALROVAT_NEVE

Blog
Fórum
[origo] mobil
Utazás
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
hirdetés

138. Garami Gábor - Los Angeles

2007.11.29., 8:13|Utolsó módosítás:2007. 11. 29., 10:46|

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Garami Gábor mutatja be Los Angelest.

Forrás: [origo]

Garami Gábor - Los Angeles

Jelentkezz te is!

Ha kérdéseinkre te is szívesen válaszolnál, írj nekünk a vilagkorul@origo.hu címre!

JÁTSSZ ONLINE!

Mióta, hogyan és honnan vetődtél oda, ahol most élsz, és mit csinálsz ott?
Minden egy álommal kezdődött, még valamikor kölyökkoromban, amikor tágra nyílt szemmel néztem a Petrocelli és a San Francisco utcáin című, azóta is favorizált amerikai sorozatokat. Mindenek előtt a zenék fogtak meg, és persze az autók, a nagy házak, a forgalmas utcák, az, hogy mindenhol bolt van, és bármit vásárolhatsz. 17 évesen dobolni kezdtem, és egyre jobban beleszerettem a hetvenes és a nyolcvanas évek amerikai disco-funky zenéjébe. Mostanra a legnagyobb kedvenceim lettek ezek a dalok, a hangulatuk és az, ahogyan megszólalnak a hangszerek. Ezért tíz, a Danubius Rádióban eltöltött gyönyörű év után elindultam az ismeretlenbe. Jelentkeztem egy pasadenai zeneiskolába, majd egy hónap után átjelentkeztem Hollywoodba, egy másik, sokkal funkysabb zeneiskolába.

Hogyan mutatnád be 5-10 mondatban a várost/országot, ahol laksz, szerinted miben jobb, miben rosszabb?
Amit eddig láttam, mindenben jobb. Rengeteg zenész van itt, filmes, táncos. Itt mindenki szeret ismerkedni, mert senki nem tudja, ki lehetsz, és lehet, hogy te vagy egy híres rendező, vagy egy zenei producer. Az összes közhely igaz Californiára, de nem igaz, hogy az amerikai nők rondák, sőt, nem győzöm kapkodni a fejem. És akkor még nem is említettem a gyönyörű afro-amerikai, vagy mexikói csajokat. Egyébként az itteniek azt mondják, a legszebb nők Columbiában vannak. És az sem igaz, hogy az amerikaiak mind kövérek. Az a hely, ahova járok tornaterembe, állandóan tele van, és a parkolója akkora, mint a Duna Pláza parkolója. Az sem igaz, hogy az amerikaiak felületesek. A fodrász, amikor először nála jártam, azt mondta, az első vágás 25 dollár (4350 forint), a második ingyenes. Betartotta. A hangszerboltban, ahova járok, a második alkalom óta, a nevemen szólítanak. Hogy miben rosszabb? Azt még nem tapasztaltam. Remélem, nem is fogom. Rossz lenne csalódni az álmaimban.

Mi hiányzik Magyarországról?
Az édesanyám, az öcsém, a családom, az összes jó barátom, a zenekarom, a vicces rádióhallgatók, és persze a bevállalós csajok. Itt azért nem tudom milyenek, mert még alig csajoztam, aminek csak egy oka van, hogy itt úgy érzem magam, mint az a festő, aki csak öt-hat színnel festhetne otthon. A színskála valamennyi színét tudtam használni. Azon vagyok, hogy itt is szépen fessek.

Mi hiányozna, ha eljönnél onnan?
Minden. Vasárnap egy klubban jam-session volt, beültem dobolni. Majd később megérkezett Pink, és énekelt két Janis Joplin dalt.

Milyen az életszínvonal az itthonihoz viszonyítva? Mennyire tűnnek kiegyensúlyozottnak, boldognak az emberek?
Sokkal jobb. Itt mindenki betartja a szabályokat, de azon túl szabad lehetsz, azt teszel, amit akarsz. Nem kérnek sokat. Viszont, amit adnak! A hivatalban öt óra előtt tíz perccel is kedvesek, a postán senki nem reklamál, ha lassú a sor. Itt mindenki nagyon boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnik. Nem érdekelt eddig a család, a gyerek meg a házasság, de amit itt látok, férj és feleség, a családdal együtt, gyerekekkel, nem ordítozva, nem is csak a gazdagok, sőt, a mindenféle etnikum, és társadalmi réteg, talán még szívet melengetőbb látvány. Sokszor bámulom az embereket titokban.

Mennyibe kerül egy óra parkolás, buszjegy?
A parkolás 5-15 dollár egy napra (870-2610 forint), metró és busz napijegy 5 dollár (870 forint).

Mennyibe kerül egy kétszobás lakás havi bérlete a belvárosban?
1000 dollárért (174 000 forint) bérelek egy szobát, konyhával és fürdőszobával és jár hozzá parkoló a ház mögött. A Hollywood blvd. egyik mellékutcájában, a csillagoktól lépésekre. A belváros közepében lehet 3000 dollár (522 000 forint) is egy lakás.

A jövedelmedből mennyit költesz magadra, és mennyit tudsz félretenni? Mire spórolsz, mire gyűjtesz?
Nincs jövedelmem. Az otthon megtakarított pénzemből élek.

Azzal foglakozol, amivel mindig is szerettél volna?
Megélem az álmaim.

Milyen a mindennapok hangulata az itthonihoz viszonyítva?
Amikor megérkeztem, napokig nem értettem miért fáj estére az arcom, aztán rájöttem. Mosolyogtam egész nap.

Mitől tartasz, és mi az, amiben reménykedsz?
Nem foglakozom egyikkel sem. Élek. Most.

Mi most a legfőbb hétköznapi beszédtéma nálatok?
Tegnap a szaunában arról beszélgetett egy mexikói és egy amerikai, hogy a borsmentaolaj jobb, vagy a levendula.

Mi van a helyi újság címlapján, amikor ezt írod?
Egy zenei újság van a kezemben, címlapján a gyönyörű Sheila, a Prince egykori dobosa, aki hamarosan fellép itt, egy klubban. Napilapot nem olvasok.

Mi a legjellemzőbb szabadidős tevékenység felétek?
Vízi sportok, utazgatás, vásárlás az ittenieknek, nekem koncertek minden mennyiségben.

Hányféle szórakozási lehetőséged van szombat este?
Nem tudnám felsorolni.

Kívánod-e, hogy a gyerekeid ott éljék le az életüket, ahol te most élsz?
Naná.

<<Előző

[origo]

Garami GáborMagyarországLos AngelessorozatiWiW a világ körül
Electrolux ESL 4300 RO 9 terítékes mosogatógép az eluxshop.hu-tól9 terítékes, teljesen beépíthető kivitel, A+ energiaosztály, szatellit alsó vízkar, automatikus program, LED kijelző
99 900 Ft
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »