305.Csajokamotoron.hu

Vágólapra másolva!
Az iWiW a világ körül című sorozatunkban eddig csak külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat kerestünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Ezen a héten az iWiW-en regisztrált klubbok is válaszolhatnak kérdéseinkre. Így minden nap egy újabb várossal és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral, illetve egy iWiW-es klubbal ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma a Csajokamotoron.hu Klubja válaszol kérdéseinkre.
Vágólapra másolva!

Ki és mikor alapította ezt a szervezetet/klubot?
2006-ban, akkor még egy motoros magazin főszerkesztő helyetteseként (Wild) alapítottam a Csajokamotoron.hu oldalt. Észrevettem ugyanis, hogy egyre több lány kezd motorozni. Már a lapban is volt egy rovat ezen a néven évek óta.

Mivel foglalkoztok?
Motorozunk.
Ezenkívül a Csajokamotoron.hu portálon motoros hírek is olvashatók, próbáljuk elsősorban a nőket érintő motoros híreket összegyűjteni. Van fórumunk is, a CsamClub.hu, ahol a lányok meg tudják beszélni a motorozással kapcsolatos és a mindennapi dolgokat egymással.

Ez egy nemzetközi szervezet?
Nem nemzetközi szervezet. Habár két éve felmerült, hogy működhetnénk egy nemzetközi női motoros szervezet részeként is, de úgy sok lenne a korlátozás. Persze biztos sok mindenben segítségünkre is lennének a külföldi tapasztalatok.

Szeretnétek Magyarország határain kívülre is terjeszkedni?
A portál egyelőre csak magyar nyelvű. A fórum már angolul is elérhető, de egyelőre néhány szlovák, szerb és román motoros lányon kívül nincsenek külföldi tagjaink. Persze a határon túl élő magyar motoros lányok is egyre többen csatlakoznak.

Milyen más szervezetekkel álltok szoros kapcsolatban, együttműködésben?
A portál regisztrált tagjai között több olyan lány is van, akinek a párja valamelyik magyar motoros klub tagja. Ezért a motoros klubokkal általában jóban vagyunk itthon. Rendszeresen hívnak minket a rendezvényeikre. Általánosságban is elmondható, hogy a motorosok odafigyelnek ránk, és a motoros alapítványokkal, más motoros szervezettel jó kapcsolatot ápolunk. A Csajokamotoron.hu azonban nem egy motorosklub. A tagok között vannak, akik más kisebb létszámú motoros társasághoz is tartoznak.

Mik a rövid és hosszú távú céljaitok és miért fontosak ezek?
A Csajokamotoron.hu rövid távon már elérte a célját. A Magyarországon motorozó motoros lányoknak találkozási, ismerkedési helyet biztosít. Már most elmondhatjuk, hogy a portálnak köszönhetően sok új ismeretség és szoros barátság is kialakult az elmúlt két év alatt. Vannak, akik motoros társakat találtak, és mivel körülbelül tagjaink egy harmada férfi, még párkapcsolatok is szövődtek a tagok között.
A hasonló stílusú motorral rendelkező kisebb csapatok a motorosklubokhoz hasonlóan szerveződnek, rendszeresen túráznak együtt, járják az országot vagy pályáznak a biztonságosabb versenykörülmények között. Élményeiket pedig megosztják a többi taggal a fórumon.
Nőként még ma sem egyszerű dolog elkezdeni a motorozást. A család, a közeli ismerősök ellenérzéseivel szemben a Csajokamotoron.hu lehetőséget ad, hogy hasonló cipőben járó lányok megbeszélhessék ezeket az akadályokat, feltehessék kérdéseiket azoknak, akik már átéltek hasonló helyzetet.

Mi az, amit valaki a mindennapjaiban megtehet, hogy ezek a célok könnyebben valósuljanak meg?
Minél több lány csatlakozik hozzánk, annál elfogadhatóbb lesz a társadalom számára is, hogy a motorozás már nem csak a férfiak játéka. Egy nő ugyanúgy lehet a motorozás szerelmese vagy akár versenyzőként is megállhatja a helyét.

Milyen sikereket könyvelhettetek el a közelmúltban?
Eddigi legnagyobb sikerünk a tavalyi jótékonysági akciónk, a "Csajok a motoron Melindáért". Egyik tagunk az iWiW üzenőfalán olvasott György Melindáról, aki egy motoros balesetben (utasként) olyan szerencsétlenül sérült meg, hogy azóta is éber kómában fekszik. Tavaly egy hét állomásból álló gyűjtőakciót szerveztünk. Motoros találkozókon gyűjtöttünk Melinda édesanyjának, hogy lánya gyógykezelését finanszírozni tudja. A zárórendezvényen, május 13-án Esztergomban több mint 600 000 forintot adtunk át Marikának. Ezután több motorosklub is csatlakozott a gyűjtéshez, és rendezvényeik bevételéből ők is segítettek Melinda családjának.
Idén az 1%-okat gyűjtöttük a Pirates Family MC alapítványának segítségével. Tagjaink közül sokan ajánlották fel adójuk 1%-át és beszélték rá ismerőseiket is az adakozásra.

Milyen aktuális akciótok, projektetek fut jelenleg?
Jelenleg a motorozás tölti ki minden időnket. Rengeteg a motoros program, már nem csak a hétvégék, hanem gyakran a munkanapok is motorozással telnek. Most vettünk részt egy kizárólag csajoknak szervezett vezetéstechnikai tréningen, de tavaly óta már a versenypályákon is szerveznek pályamotorozást kizárólag lányoknak. Ezek nagy eredmények. Úgy látom, a lányok egyre jobban élvezik az új lehetőségeket.

Hogyan tud valaki hatékonyan segíteni a munkátokban?
Úgy, hogy regisztrál, és aktívan részt vesz a fórum életében, tapasztalatait megosztja a többiekkel.

Mely magyar városokban van képviseletetek, irodátok?
Az internet nagy előnye, hogy bárhonnan elérhető ugyanaz a tartalom. Ennek köszönhető az is, hogy az ország különböző részein, egész kicsi településen élő motoros lányok is összeismerkedhetnek és bekerülhetnek a körforgásba. Ez az ország nagyon kicsi. Pár óra leforgása alatt bárhova el lehet jutni motorral, így könnyebben ápolhatóak a kapcsolatok a távol élő barátokkal is.

Hogyan tud valaki csatlakozni a szervezetetekhez?
Regisztrál a fórumunkon a CsamClub.hu oldalon.

Hogyan válhat valaki taggá? Mennyi a taglétszám?
Jelenleg 2815 regisztrált tagunk van a fórumon, de az iWiW-en ennél jóval több: 3843.

Hol lehet veletek legközelebb találkozni?
Legközelebb július 26-27-én az I. nemzetközi női repülős és motoros napon a jakabszállási repülőtéren lehet velünk találkozni. Ha ez a hétvége jól sikerül, sokan eljönnek, jövőre egy önálló rendezvény is szóba jöhet.

<