[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] nagyvilág> !ALROVAT_NEVE

Blog
Fórum
[origo] mobil
Utazás
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
hirdetés

318. Varga Attila - Budapest, Csepel

2008.08.26., 8:56|Utolsó módosítás:2008. 08. 26., 8:56|

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Budapest egy különleges részét, Csepelt mutatja be Varga Attila.

Forrás: [origo]

Varga Attila - Budapest, Csepel

Jelentkezz te is!

Ha kérdéseinkre te is szívesen válaszolnál, írj nekünk a vilagkorul@origo.hu címre!

JÁTSSZ ONLINE!

Hogyan és honnan vetődtél oda, ahol most élsz, és mióta van ez így? A szülővárosodban élsz?
Öt éve költöztem fel Budapestre, előtte egy kicsi, de annál híresebb faluban, Taszáron éltem. Mivel munkalehetőség alig volt, ezért döntöttem a költözés mellet. Két évig albérletről albérletre vándoroltam, majd három éve sikerült saját lakást vennem Csepelen, azóta itt élek.

Hogyan mutatnád be 5-10 mondatban a várost/környéket, ahol laksz?
A XXI. kerület, azaz Csepel szerintem Budapest egyik legkülönlegesebb kerülete, hisz mindkét oldalról a Duna veszi körbe. Nagyon sok szép része van a folyópartnak. Van zajosabb, nyüzsgőbb része, de van kertvárosi, már-már falusi jellegű is, és emellett 20 perc alatt el lehet jutni a belvárosba. Gyakorlatilag mindent meg lehet találni, van pláza, rengeteg bolt, étterem, és szórakozóhely, a tömegközlekedése is jó, egyszóval infrastrukturálisan megfelelő. A központban, ahol én lakom, egy kicsit kevés a zöld terület, de egy kis sétával vagy biciklizéssel gyönyörű helyeket lehet találni mind a Duna partján, mind a kertvárosi részen.

Miért szereted azt a helyet, ahol most élsz, mi hiányozna, ha elköltöznél?
Azért szeretem, mert a környéken van minden, óvoda, iskola, orvosi rendelő, bevásárlóközpont, Hév-, buszmegálló, étterem, póker terem, és még pecázni sem kell messze menni. Ezek, és a barátok hiányoznának leginkább.

Szerinted, miből legyen több, és miből kevesebb felétek?
Jó lenne, ha kisebb lenne a forgalom, de ez ellen a rohamosan növekvő autók száma miatt nem lehet tenni. Viszont jó lenne, ha több híd, vagy átjutási lehetőség lenne a környező kerületekbe. Jelenleg három helyen lehet kijutni Csepelről: a Gubacsi hídon, ami csak egy-egy sávos, és folyamatos a dugó rajta, a gyorsforgalmi úton, amin elég gyorsan el lehet jutni a város felé, illetve az M0-áson, ami köztudottan katasztrofális, hisz szinte mindig dugó van rajta.

Ha te lennél a polgármester, mi lenne az első három intézkedésed?
Mindenképpen tennék valamit a közlekedésért, egy-két híd, vagy átjáró építése lenne az egyik intézkedésem. Gondolnék a fiatalokra is, hisz, ha jól tudom a mozi megszűnt, így egy kimondottan fiataloknak szóló létesítményt hoznék létre, ahol van mozi, billiárd, szórakozási lehetőség. Talán a harmadik néhány lakópark létrehozása lenne, amibe főleg fiatalokat csábítanék, hogy éljenek Csepelen.

Többet tudtál megvalósítani az álmaidból, mint a szüleid ilyen idős korukra?
Talán igen. 27 évesen van egy lakásom, van egy olyan munkám, amit szeretek csinálni, és ahol megbecsülnek, illetve ezek mellett főiskolára járhatok.

Mitől tartasz a leginkább, és mi az, amiben reménykedsz?
Tartok egy hirtelen jött betegségtől, ami a mostani életemet gyökeresen megváltoztathatja, és ezt a miliőt, amit létrehoztam magam körül megszüntetheti, és reménykedem abban, hogy a főiskolán jól szerepelek, sikerülnek a vizsgáim, és egy diplomával a kezemben többre vihetem.

Mennyit költesz a fizetésedből magadra, és mennyit tudsz félretenni? Mire spórolsz, mire gyűjtesz?
Nem vagyok az a spórolós típus. A lakás törlesztése, és a csillagos eget súroló rezsiköltségek elég sokat kivesznek a zsebemből, de így is jut szinte mindenre, és még egy kis biztonsági tartalékom is van. Egyszóval nem nélkülözöm.

Azzal foglalkozol, amivel mindig is szerettél volna?
Jelenleg igen. Furcsa, de amikor végeztem a középiskolával, területi képviselő szerettem volna lenni. Mindig pörgősebben éltem, ezért tetszett ez a munka, mert nem kell egy irodába bezárva, a gép előtt dolgozni, hanem járhatom az utam, és még a főnököm sem lohol mindig a nyakamban. Három évig voltam területi képviselő, és nemrég választottak ki kiemelt területi képviselői pozícióra a cégnél, ahol dolgozom. Ez több utazással jár, de ez számomra csak pozitív. Ráadásul olyan terméket árulok, amit én is szeretek, így teljes magabiztossággal ajánlhatom.

Természetesen a diploma megszerzése után szeretnék egy kicsit több felelőséggel járó munkát végezni, de hasonló munkakörben.

Mi az, ami nálatok a legjobb az országban?
Természetesen a Bady-Hami-s sajtos gyros, és dupla sajtburger!

Mi most a legfőbb hétköznapi beszédtéma nálatok?
Természetesen az olimpia, és most készülünk egy maratoni háromnapos horgászatra a barátokkal. Ennek az előkészületeiről sokat beszélünk.

Mi van a helyi újság címlapján, amikor ezt írod?
Nem nagyon olvasok újságot, az interneten minden engem érdeklő dolgot megtalálok, de az tény, hogy az olimpia folyik mindenhonnan. De ez így van rendjén.

Mit láttál először, amikor kiléptél ma otthonról?
Mint minden reggel a Csepel Plázát láttam, hisz közvetlen mellette lakom.

Mondj egy szót, amit csak a környéken használnak! Mit jelent?
Nem nagyon hallottam olyan szót, amit csak itt használnak.

Szeretnél elköltözni onnan valaha?
Sajnos, mint a legtöbb fiatal Magyarországon, én is kacérkodom azzal a gondolattal, hogy külföldön próbálok szerencsét. Mivel már volt szerencsém Angliában tölteni egy kis időt, nagyon megszerettem azt az országot, oda szívesen kimennék, de egyelőre sem a fősuli, sem pedig a munkám miatt nem tervezem a kiutazást. Ha egy váratlan esemény történne, például elveszteném a munkahelyem, vagy nem úgy menne a suli, ahogy szeretném, gondolkodás nélkül kimennék.

<<Előző

[origo]

Varga AttilaBudapestMagyarországCsepelsorozatiWiW a világ körül
Electrolux ESL 4300 RO 9 terítékes mosogatógép az eluxshop.hu-tól9 terítékes, teljesen beépíthető kivitel, A+ energiaosztály, szatellit alsó vízkar, automatikus program, LED kijelző
99 900 Ft
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »