[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] nagyvilág> !ALROVAT_NEVE

Blog
Fórum
[origo] mobil
Utazás
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
hirdetés

333. Czobor Lászlóné Marianna - Sümeg, Magyarország

2008.10.15., 12:29|Utolsó módosítás:2008. 10. 15., 12:28|

Az iWiW a világ körül című sorozatunkban külföldön élő magyarokat, illetve Magyarországon élő iWiW-felhasználókat keresünk meg a közösségi portál segítségével, hogy mutassák be ők azt a várost, ahol élnek. Minden nap egy újabb várossal - és egy újabb külföldön vagy hazánkban élő magyarral - ismerkedhetnek meg olvasóink. Ma Czobor Lászlóné mutatja be Sümeget.

Forrás: [origo]

Jelentkezz te is!

Ha kérdéseinkre te is szívesen válaszolnál, írj nekünk a vilagkorul@origo.hu címre!

JÁTSSZ ONLINE!

A szülővárosában él?
Nem a szülővárosomban élek. A jelenlegi településre régen vetődtem, először irodát nyitottam, majd lakással is itt ragadtam, 1989-ben történt az iroda nyitása.

Hogyan mutatná be 5-10 mondatban a várost, illetve a környéket, ahol lakik?
A város, ahol élek a Bakony alján, Veszprém megye határán helyezkedik el. Jó az éghajlata, csodás a táj, az egész városra jellemző a végvári jelleg. Belváros összképét csodálatos Püspöki palota határozza meg, ezen kívül a Mária templom, amely régen "bucsujáró hely" volt. A "fehér kövek" már messziről láthatók, ez természetvédelmi terület. Híres az "akasztó domb", az utolsó bakonyi betyárokat itt akasztották föl.

Miért szereti azt a helyet, ahol most él, mi hiányozna önnek, ha elköltözne?
Szeretem, mert levegője jó, nincs gyár ami tönkretenné, sok a fa, virág. Ha elköltöznék, leginkább a csendes utca hiányozna, ahol lakom.

Ön szerint, miből legyen több, és miből kevesebb ott, ahol lakik?
Szerintem munkahelyből több kellene, és szegénységből kevesebb.

Ha ön lenne a polgármester, mi lenne az első három intézkedése?
Nehéz elképzelnem, hogy én legyek a polgármester, de megpróbálom. Amikor más dönt, akkor könnyebb kritizálni, mint amikor nekem kell dönteni, azt jól meghatározni. Első intézkedésem a település élhetési lehetőségeinek javítása lenne. Második, a közalkalmazotti, és köztisztségviselői létszám csökkentése, és a felszabadult források infrastruktúra fejlesztésére fordítása.

Többet tudott-e megvalósítani az álmaiból, mint a szülei ilyen idős korukra?
Az összehasonlítás nem biztos, hogy pontos a szüleim és az én álmaim megvalósításában, mivel apám 48 évesen meghalt, de azt hiszem én többet valósítottam meg.

Mitől tart a leginkább, és mi az, amiben reménykedik?
Leginkább a bizonytalan központi irányítástól tartok, mivel nem kiszámítható a holnap. Reményem az, hogy egyszer csak rendeződnek a sorok, és talán az unokáimnak már jobb lesz.

Mennyit költ a fizetéséből magára és mennyit tud félretenni? Mire gyűjt?
A fizetésemből magamra nem sokat költök, talán a 20-30 százalékát, félretenni meg a 15-20 százalékát tudom. Az unokáim részére spórolok, lakástakarékpénztárban.

Azzal foglalkozik, amivel mindig is szeretett volna?
Adótanácsadó vagyok, és azt hiszem, ezzel szerettem volna mindig is foglalkozni, de jó lenne, ha legalább évente egyszer változtatnának törvényeket, és nyomtatványokat.

Mi az, ami önöknél a legjobb az országban?
A legjobbat nehéz meghatározni az országban, mivel már lassan mindent politikai csatározások helyszínévé tesznek. Ettől függetlenül a legjobb, hogy még ebben a helyzetben is tudnak az emberek nevetni, és a gyermekekre odafigyelni.

Mi most a legfőbb hétköznapi beszédtéma önöknél?
A legfőbb beszédtéma az áremelés, és az adótörvények módosítási javaslata.

Mi van a helyi újság címlapján, amikor ezt írja?
A helyi újság címlapján a sport van.

Mit látott először, amikor kilépett ma otthonról?
Amikor kiléptem otthonról először a kapunk előtt levő szép fát láttam, ez mindig megnyugtat.

Mondjon egy szót, amit csak a környéken használnak!
Nem tudok ilyen szót.

Szeretne elköltözni onnan valaha?
Nem szeretnék elköltözni.

<<Előző

[origo]

SümegMagyarországiWiW a világ körülsorozat
Electrolux ESL 4300 RO 9 terítékes mosogatógép az eluxshop.hu-tól9 terítékes, teljesen beépíthető kivitel, A+ energiaosztály, szatellit alsó vízkar, automatikus program, LED kijelző
99 900 Ft
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »