Visszavonták az Emfesz működési engedélyét

Vágólapra másolva!
Szerdától nincs működési engedélye az Emfesznek, lejárt ugyanis az a kilencven nap, amely alatt a cég rendezhette volna tartozásait, és igazolhatta volna, hogy képes ellátni az ügyfeleit.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energia Hivatal (MEH) 2011. április 13-i hatállyal visszavonta az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi engedélyét - olvasható a hivatal honlapján.

A MEH korábban csak felfüggesztette a pénzügyi gondokkal küzdő Emfesz szolgáltatói tevékenységét, és más gázszolgáltatókat jelölt ki a helyére. A január 13-tól elrendelt felfüggesztés 90 napra szólt.

Az Emfesz ügyfeleit a Főgáz és a Tigáz vette át, először csak a felfüggesztés idejére, ám a két szolgáltató engedélyt kért és kapott a hivataltól az egyetemes gázszolgáltatói tevékenység kiterjesztésére, így a szolgáltatási területek kibővítése véglegessé vált április 13-án.

Az Emfesznek a felfüggesztés kezdőnapjától számítva 60 napja volt arra, hogy igazolja, képes a felhasználók folytonos ellátására. A MEH előírta azt is, hogy a társaság rendezze pénzügyi tartozását az FGSZ Földgázszállító Zrt.-vel szemben. Mivel az Emfesz nem teljesítette határidőre a működés visszaállításának feltételeit, a hivatal visszavonta az engedélyét. Az Emfesz 30 napon belül a bíróságtól kérheti a határozat felülvizsgálatát.