Schumacher minden segítséget megkap a Toyotától

Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher kiábrándítóan szerepel ebben az évben, hét futamon összesen két pont a termése. A pilótacseréről szóló pletykák ellenére a Toyota egyelőre bízik a németben, aki igyekszik ezt meghálálni. A Francia Nagydíjon például a 11. helyről indulhat.
Vágólapra másolva!

Már az észak-amerikai versenyek előtt állítólag ultimátumot adott a japán istálló vezetősége a 32. születésnapját szombaton ünneplő németnek, hogy ha nem javul látványosan, akkor Indianapolis után mást ültetnek a helyére.

Pilótacsere egyelőre nem történt, bár a napokban felerősödtek azok a híresztelések, hogy a csapat tesztpilótája, a francia Franck Montagny hazai pályán válthatja le a gyengélkedő Schumacher autójában. A német ezt hallva összekaphatta magát, és a péntek délelőtti tizenhetedik hely után, délután csapattársát is megelőzve a tizedikként fejezte be a napot, és az időmérőn is jól szerepelt.

"Az, hogy vajon meghosszabbítjuk-e Ralf szerződését a jövő évre is, majd csak ezután derül ki, egyelőre folynak a tárgyalások vele"- mondta John Howett, a Toyota elnöke Magny-Cours-ban.

"De jelen pillanatban az elsődleges prioritás az, hogy az idei évre koncentráljunk, javítsunk a teljesítményünkön, és hogy Ralfnak maximális lehetőséget biztosítsunk az autóban"- tette hozzá az elnök.

A legfőbb érintett, egyébként teljesen nyugodt a jövőjét illetően. Többször is azt nyilatkozta, hogy 2008-ban is a Forma-1-ben fog versenyezi. A japán csapat brit első embere arra a kérdésre, hogy Schumachernek mi volt a legfőbb baja, azt válaszolta, hogy az autó kezelése nem a német szája íze szerint alakult, de erről pilótája tudna többet mondani.

"Igazából Ralfot kellene megkérdezni, hogy a mi a gond, de alapvetően az autó egyensúlyával van probléma, amit a versenygép hátulsó része és az első gumik elégtelen tapadása okoz."

"Fokozatosan fejlesztjük ezeket. Úgy vélem, hogy Ralf talán kevésbé tud mit kezdeni egy alulkormányzott autóval, ezért nagyobb teljesítményt kell kihoznunk az autó elejéből"- fejezte be a német kocsijának értékelését az elnök.