Alonso: a McLaren Hamilton-győzelmet szeretne

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso korábban már hangot adott azon véleményének, hogy szerinte csapata, a McLaren-Mercedes a brit Lewis Hamiltont jobban támogatja. A hétvégén a Brit Nagydíj következik, a futam előtt pedig Alonso meg van győződve arról, hogy az istálló mindent elkövet majd az újonc hazai sikeréért.
Vágólapra másolva!

Továbbra is tény, hogy Fernando Alonso még mindig nem érzi magát igazán otthonosan a McLarennél. Ha tízes skálán kellene értékelnie hangulatát, akkor a spanyol kilencest mondana, legalább is egyik Magny-Cours-i interjújából ez derült ki.

Gondolhatnánk, hogy ez a pontérték tovább romolhat a hétvégén, hiszen a brit csapat a Brit Nagydíjra látogat, és Alonso csapattársa történetesen szintén brit, aki ráadásul pokolian gyors is. Hamilton nem titkoltan arra készül, hogy telt ház előtt győzelmet arasson a hétvégén, és a szurkolók ezt már-már el is várják a 22 éves versenyzőtől.

"Úgy gondolom, hogy a McLaren jobban szeretné, ha Lewis nyerne a hétvégén"- mondta el spanyol újságíróknak a véleményét Alonso, de úgy folytatta, hogy abból ne kerekedjen ismét kisebb vihar: "De ebben semmi meglepő nincs. Egy angol és egy spanyol pilótával érkezünk Angliába, ráadásul az angol vezeti is a világbajnokságot. Lewis győzelmének bizonyára nagyon örülne a csapat."

"Ugyanaz a helyzet, mint Barcelonában, ahol a fiúk mindent megtettek, hogy megnyerhessem a versenyt"- folytatta a kétszeres világbajnok, aki szerint ez a hozzáállás nem sportszerűtlen tett. "Kevesebb üzemanyaggal álltam rajthoz, de azt nem lehetett bekalkulálni, hogy az első kanyarban összeérek Massával."

"A csapat segíteni akart nekem, és azt kívánta, hogy nyerjek Spanyolországban. Silverstone-ban Lewis-t fogják támogatni, de ez teljesen rendben van."

Nyolc futam után Alonso hátránya 14 pont a listavezető Hamiltonnal szemben, ám a vb-címvédő még nem látja borúsan a jövőt, szerinte előbb-utóbb ismét az élen lesz. A spanyolnak azonban a Franciaországban kettős győzelmet arató Ferrariról sem szabad megfeledkeznie: "Találtak valamit a legutóbbi teszten Silverstone-ban, ami segítségével egyértelmű esélyesei lettek a győzelemnek, vagy legalábbis gyorsabbak voltak, mint mi."