A csapat alkalmazottai motiválják Alonsót Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso egy kicsit csalódottan távozhatott a Francia Nagydíj helyszínéről, mivel a kvalifikáción történt váltóhiba miatt gyakorlatilag nem volt esélye a jó eredményre.
Vágólapra másolva!

Így nem hogy csökkent volna tízpontos hátránya csapattársával szemben, de újabb négy ponttal többet kell ledolgoznia. Silverstone-ban javításra készül.

Nem lesz egyszerű Alonso dolga, mivel a Ferrarik éppen a Brit Nagydíj helyszínén tartott tesztelést követően javultak fel, ráadásul, számolnia kell a hazai pályán rajthoz álló csapattársával, Lewis Hamiltonnal is.

A Renault csapat versenyzőjeként Fernando Alonso tavaly megnyerte az angol futamot, ami emlékei szerint nagyon kemény volt, ám hozzátette, hogy Silverstone-ban minden verseny ilyen, a pályára kilátogató nagyszámú angol közönség előtt pedig különösen jó érzés vezetni.

"Silverstone mindig is különleges verseny volt számomra, mivel egyike az év legnagyobb nagydíjainak és különleges atmoszférával bír. A szurkolók pedig nemcsak, hogy szenvedélyesen szeretik ezt a sportot, de értenek is hozzá. Mindig élményt jelentett a hatalmas tömeg előtt versenyezni"- nyilatkozta Alonso.

"Külön motivációt jelent számomra, hogy a McLaren-Mercedes alkalmazottai nagy számban tekintik meg a helyszínen a futamot."

"Sok jó kanyar van a pályán, amik közül is a Copse az egyik leggyorsabb, ráadásul három helyen is kiválóan lehet előzni. A nagy sebesség miatt pedig az autó egyensúlyára nagyon oda kell figyelni"- összegezte a spanyol a verseny technikai oldalát.