Albers napjai meg vannak számlálva a Spykernél

Vágólapra másolva!
A Spyker-Ferrari csapat vezetői is megdöbbentek Christijan Albers franciaországi meggondolatlan bokszutcai manőverén. A csapat vezetői az augusztusi hosszabb szünetben ülnek le tárgyalni a pilótával.
Vágólapra másolva!

Michiel Mol, a Spyker igazgatója elismerte, hogy pilótájának nehéz körülményekkel kell szembenéznie, és azt javasolta neki, hogy jövőre talán már nem kellene a csapatnál maradnia. Korábban már az istállóval hírbe hozott Jos Verstappen viszont biztosan nem kap lehetőséget a versenyzésre.

"Nem kell kertelnünk, Adrian (Sutil) ebben az évben általában gyorsabb, mint Christijan (Albers), aki ha jó beállítást talál az autóhoz, akkor rögvest felgyorsul, ez is tény"- mondta Mol egy interjúban. "Christijan agresszív stílusban vezet, de ezt a jelenleg használt Bridgestone gumik miatt nem tudja jól érvényesíteni."

Az igazgató szerint Albers helyzetét a McLarennél uralkodó viszonyokkal lehetne összevetni, hiszen Alonsóhoz hasonlóan, az ő pilótájuk is nehezen küzd meg azzal a ténnyel, hogy egy újonc pilóta jobban teljesít nála.

Mol világosan elmondta, hogy a Spyker inkább Sutilt foglalkoztatná tovább és nem a gyengén szereplő hollandot: "Több csapat is érdeklődik Adrian iránt, de remélem, hogy meg tudjuk tartani, ám hogy Christijannal mi lesz, azt egyelőre nem tudom."

"Egy, két vagy legfeljebb három verseny után ülünk le beszélni vele. Albers csúcsra akar érni, de mi nem leszünk ott jövőre. A Williamsnél vagy a Toyotánál is szívesen vezetne, de megtörténik ez vajon valaha?"- tette fel a kérdést a holland fiú gyenge teljesítményére utalva Mol.

Korábban már felmerült, hogy Jos Verstappen vezethetné a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésén az egyik Spykert, Mol szerint azonban arról nincs szó, hogy a rutinos pilóta versenyen is szóhoz jutna.