Trulli szerint folyamatosan javul a Toyota

Vágólapra másolva!
Nem kezdődött jól a Toyota számára az idei szezon, ám az előző két versenyhétvégén kezdett magára találni a japán gárda. Jarno Trulli a legutóbbi, kevésbé szerencsésen alakuló nürburgringi futam ellenére is bizakodó maradt, és már a Magyar Nagydíjra készül.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző eddig hét pontot szerzett az idei szezonban, amivel a tizenkettedik pozíciót foglalja el a világbajnokságban.

Trulli az Európa Nagydíjon utolsóként, egy kör hátrányban érkezett célba, ami szerinte elsősorban a viszontagságos időjárásnak volt köszönhető, hiszen ha egy kis szerencséje lett volna, akkor profitálhatott volna a körülményekből: "Nyolcadik helyről rajtolva erős első kört teljesítettem és az ötödik pozícióban haladtam. Nem tudhattuk, hogy az időjárás hogyan változik majd és ez volt a probléma. Egyike voltam ugyanis annak a hét pilótának, akik nem tudtak az első kör végén kereket cserélni."

"Mindent megtettem, hogy az autót a pályán tartsam és ez sok időmbe került. Intermediate gumikat tetettem fel, aztán amint kijöttem a bokszból, mehettem is vissza az extrém esőgumikért, mert annyira szakadt az eső. Ez is sok időmbe telt, de akár jól is kijöhettem volna a helyzetből, mivel a legtöbb pilóta inkább intermediate gumikkal versenyzett, mint az extrémekkel."

"Sajnos a versenyt az első kanyarban történt kicsúszások miatt megállították, és nekem a kétszeri bokszkiállás sok időmet elvett, ami azt jelentette, hogy a futam újraindításakor csak két autó volt mögöttem. Az időjárás-változásnak köszönhetően a mezőny végéről már nem volt befolyásom a versenyre, ami boszantó, mert mást vártunk a szombati kvalifikáció után."

A toyotás a németországi kudarc ellenére úgy véli, hogy a csapat sokat fejlődött az év elejéhez képest, és elismerte, hogy az utolsó pályák feküdtek az autóknak: "Szerintem az elmúlt versenyeken jobb formát mutattunk. Általánosságban véve a legutóbbi pályák mindegyike alacsony leszorítóerőt igényelt, ami kedvezett a TF107-nek."

Trullinak mint mindig, Magyarországon is pontjainak gyarapítása lebeg a szeme előtt: "Önbizalmunk még mindig van. Nyilván a nürburgringi verseny nem a normálisak közé tartozott, de én mindig bízok a pontszerzésben. A következő futam a Hungaroringen lesz, ahol teljesen más beállításokra lesz szükség. Az átlagsebesség alacsony és a pálya magas leszorítóerőt igényel. Meglátjuk, hogyan szerepelünk."