Räikkönen: már nem veszíthetek pontokat

Vágólapra másolva!
A Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen szerint még mindig van esélye a világbajnoki címre, ám mostantól már nem engedhet meg magának több műszaki hibát. A Magyar Nagydíjon is az lesz a célja, hogy a világbajnokságban előtte állókat megelőzve érkezzen célba.
Vágólapra másolva!

A finn két egymást követő, franciaországi és nagy-britanniai győzelme után legutóbb az Európa Nagydíjon műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt, ami idén már másodszor fordult elő vele. Hátránya emiatt ugyan nem nőtt tovább a világbajnokságban vezető Lewis Hamiltonnal szemben, de hét futammal a szezon vége előtt lemaradása továbbra is tizennyolc pont.

Nehezíti a finn dolgát, hogy Hamilton mellett csapattársa, Felipe Massa, illetve a másik mclarenes, Fernando Alonso is megelőzi őt az összetettben. Ennek ellenére Räikkönen még mindig bizakodó, bár figyelmeztetett arra is, hogy a következő versenyeken mindenképpen pontokat kell szereznie.

"Mindhárom, a világbajnoki cím megszerzésére esélyes versenyzőtársamat megelőzve kell befejeznem az előttem álló futamokat, máskülönben nincs sanszom"- mondta a finn. "Többé-kevésbé ugyanabban a szituációban vagyok, mint a Nürburgring előtt, de világos, hogy nem engedhetek meg magamnak még egy olyan versenyt, amin nem szerzek pontot."

"Én még mindig hiszem azt, hogy megnyerhetem a világbajnokságot, mert nézzük csak meg a legutóbbi futamot, ott látható volt, hogy bármi megtörténhet. Elég egy rossz verseny a versenyzőtársaim számára és azonnal csökken a köztünk lévő különbség. A Magyar Nagydíjat pedig sokan Finn Nagydíjnak is nevezik..."

Räikkönen tavaly ugyan kiesett a Hungaroringen, ám 2005-ben nyerni tudott. A pályára minden évben rengeteg honfitársa látogat ki, akik nagyon otthonos légkört teremtenek számára: "Rengeteg finn tölti meg a lelátókat Magyarországon és igazán jó érzés látni a sok világoskék-fehér zászlót, ráadásul idén ferraris lobogókkal együtt. Azt hiszem, hogy ez a pálya a legközelebbi, amire hazai versenyként tekinthetek, ha csak Bernie (Ecclestone) nem tartogat valami meglepetést."

A Ferrari sofőrje úgy véli, a Magyar Nagydíjon a McLaren annak ellenére nem lesz erősebb a maranellóiaknál, hogy sokan azt állítják, a Hungaroring jobban fekszik az angoloknak: "Óriási lépést tettünk előre Monaco óta, és igazán érdekes lesz látni, hogy mennyire leszünk versenyképesek a hétvégén."

"A Hungaroring nagyon lassú és kanyargós, ezért a két legfontosabb dolog ezen a pályán egyrészt az, hogy megfelelő szögből közelítsünk a kanyarokhoz, másrészt pedig a megfelelő tapadás. Nem könnyű előzni sem itt, ami miatt az időmérő nagyon fontos lesz"- tette még hozzá Räikkönen.