Vettel 30 milliót keres a Toro Rossónál

Vágólapra másolva!
Német lapértesülések szerint Sebastian Vettel, aki még mindig alig akarja elhinni, hogy végre ő is valódi Forma-1-es pilóta lett, a hátralévő hét futamon körülbelül 165 ezer amerikai dollárt keres majd a Toro Rosso versenyzőjeként.
Vágólapra másolva!

Vettel leigazolását kedden jelentette be az olasz kiscsapat, miután korábbi pilótájának, az amerikai Scott Speednek olyannyira megromlott a kapcsolata Franz Tost csapatfőnökkel és Gerhard Berger társtulajdonossal, hogy kikerült a csapatból.

A német Bild arról számolt be, hogy a húszéves korábbi tesztpilóta majdnem 30 millió forintnak megfelelő összeget tehet zsebre 2007 végéig, de már a jövő évi fizetésről is tárgyal a csapat vezetőivel. 2008-ban mintegy 400 ezer dollárt, vagyis 72 millió forintot, szeretne kapni a német tehetség.

A BMW-től szezonban közben elengedett tesztversenyző nagyon boldog amiatt, hogy teljes jogú tagjává vált a száguldó cirkusznak: "Nekem ez egy valóra vált álom"- mondta Vettel kedden. "Még fel sem fogtam, hogy mostantól én is egy igazi F1-es pilóta vagyok."

A német versenyző elmondta, hogy óvatosan tekint a jövőbe, és nem vár túl sokat a Ferrari motorral működő autótól, mivel elődje, Scott Speed és most már csapattársa, Vitantonio Liuzzi ebben az évben még nem szerzett pontot.

"Tisztában vagyok azzal, hogy az autó nem a legjobb"- ismerte el az ifjú pilóta. "Ezért egyelőre nem tudom, hogy mihez kezdek majd vele."

Sebastian Vettel a hétvégi Magyar Nagydíjon vezeti először a Toro Rossót.